Letní hlávkový salát s meduňkou a koprem

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 1/2 hodiny 2 porce Saláty 0 názorů

Hlávkový salát
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

1/2 hlávkového salátu
1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky vinného octa
1/3 hrnku vody
trochu soli
1 lžička cukru
hrstka čerstvého kopru - nakrájeného nadrobno
pár lístků meduňky
trochu citrónové šťávy
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Listy hlávkového salátu omyjeme, natrháme na kousky, stejně tak omyjeme meduňkové listy a kopr. Kopr nakrájíme nadrobno. Vše vložíme do misky.

  2. V hrnku smícháme vodu, olej, ocet, sůl, cukr a citrónovou šťávu. Přidáme více či méně ingrediencí dle vlastní chuti, šťáva by ale neměla být moc slaná, kyselá, spíše chutnat sladkokysele.

  3. Do misky s listy připravenými na salát nalijeme udělanou zálivku. Lehce promícháme a hned podáváme jako přílohu.

Poznámka

- salátové listy mají tendenci rychle nasávat tekutinu a mohou zvláčnět až na pohled nevypadají* čerstvě, prosto lépe podávati hned

- je výborný i pro diabetiky pokud klasický cukr zaměníme za dia sladidlo

- také neobsahuje žádný lepek a je zdravotně vhodný pro celiatiky

- chutný například ke smaženým masovým pokrmům

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Letní hlávkový salát s meduňkou a koprem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hlávkový salát recept salát s meduňkou hlávkový salát pro diabetiky salát s koprem recepty s meduňkou hlávkový salát pro diabetiky medunkový salát

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít