Polévka z krabích tyčinek
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme pokrájené krabí tyčinky, okořeníme trochou koření na ryby. Orestujeme, přidáme asi lžíci hladké mouky, promícháme. Pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme pokrájené krabí tyčinky, okořeníme trochou koření na ryby. Orestujeme, přidáme asi lžíci hladké mouky, promícháme. Pak…
Okáče očistíme,zbavíme šupin,osolíme, pokapeme citronovou šťávou,posypeme kořením a obalíme v mouce.Pečeme na rozehřátém oleji po každé straně asi 8-10 min.
Pstruha si osolíme i zvnitřku, posypeme kořením na ryby, naplníme libečkem, okořeníme grilovacím kořením a kmínem. Obalíme v hladké mouce a na mírném plameni smažíme na…
Filé osušíme, osolíme, potřeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Poté namočíme do rozšlehaného vajíčka a obalíme ve směsi ze strouhánky, semínek a koření …
Na pánvi s trochou oleje opečeme arašídy s ananasem.Do katrolku vymazaného olejem položíme porce ryby a řádně ji okořeníme a osolíme.Koření může být i ostřejší.Na rybu…
Špagety uvaříme a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily. Z másla, mouky a mléka uvaříme velmi hustý bešamel, do kterého vmícháme nastrouhaný ementál, osolíme a…
Bílky našleháme vidličkou do pěny (ale ne na sníh) a smícháme s parmazánem a kořením na ryby na hustší kaši. Rybu osolíme, obalíme v sýrové směsi a uložíme do pekáčku,…
Pekáč vymažeme máslem, naskládáme na kolečka nakrájené brambory, osolíme, okmínujeme. Na pánvi na másle opražíme nakrájenou mrkev z pórkem a tuto směs položíme na…
Filety z vnější strany okořeníme, nesolíme, losos i nepravý je již dost slaný. Otočíme a na vnitřní stranu filetů naklademe plátky lososa a olivy tak, aby při řezu byly…
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55 g másla. Filety tresky vložíme do velké pánve, přelijeme mlékem,…
Filety z mořské štiky necháme téměř rozmrazit. Dobře je osušíme a přepůlíme. Bývají dost dlouhé a hůře se s nimi při smažení manipuluje. Do misky dáme rýžovou krupičku…
Z lístkového cesta si upečieme čapice, v ktorých budeme servírovať a ktoré nám poslúžia ako príloha. Povykrajujeme kruhy a dáme na formu otočenú hore dnom ( vid.foto )…
Rybu omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme kořením na ryby a osmažíme na oleji. Z brambor a ostatních přísad uděláme těstíčko jak na bramboráky. Na rozpálený olej…
Filety osušíme, okořeníme a nakrájíme na proužky. Brokolicové růžičky rozebereme na malinké 1-2cm pidirůžičky a krátce povaříme (příp. dáme do misky s 2cm vody a v MT 2…
Bylinky si natrháme na malé kousky česnek rozmačkáme a dáme do hmožďíře přidáme citronový olej a citronovou kůru umícháme pastu.Pstruha opláchneme ve studené vodě…
Filety panga nakrájíme na kousky asi 2 cm, okořeníme. Na máslo a sádlo dáme smažit čínskou směs, po deseti minutách přidáme pangase a smažíme dalších deset minut.…
Odřezky, rybí hlavy, bílou rybu povaříme v osolené vodě společně s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření. Vývar přecedíme a dáme bokem vychladnout. Maso…
Pstruhy očistíme, osušíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením kromě bobkových listů, dovnitř každého dáme jeden až dva tenčí plátky másla a nakrájené kousky pomeranče tak…
Slabou půlhodinu bude trvat příprava jídla, po kterém vám nebude těžko a dodá vám energii. Cuketa je lahodná a stojí zato její poslední podzimní plody zužitkovat. Ryba…
Jednou z nejchutnějších mořských ryb je treska, jejíž maso má nízký podíl tuku. Treska, podávaná s mrkví a cuketou, má díky čerstvé mátě příjemně svěží chuť. Perfektně…
Pstruh je v našich končinách velice oblíbenou rybou. Jeho jemné maso stačí doplnit kořením na ryby, které podpoří ještě kyselá šťáva z citronu. K restovaným filetům se…
Jemnému rybímu masu sluší jednoduchá úprava, která nepřebije jeho chuť. Stačí ho zapéct s vínem a čerstvými bylinkami, které pokrm pěkně provoní. Během chvilky je…
Jednotlivé porce ryby pokapeme citronem a posypeme kořenící směsí. Necháme 15 minut v chladu odpočinout. Na rozpáleném oleji porce ryby opečeme do zlatova z obou stran,…
Filet z lososa nakrájíme na tenké plátky cca 3mm, okořeníme a pokapeme citronem. Na plátek položime celé fazolky, zarolujeme, spíchneme párátkem a pečeme na másle. …