Tlačenka dle hajného ze „Šlajfu“
Recept ještě nebyl hodnocenDo velkého hrnce vložím ½ vepřové hlavy, koleno, srdce, slezinu, játra, jazyk a kůže, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, mrkev, petržel, jarní cibulku a celer, kmín, nové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do velkého hrnce vložím ½ vepřové hlavy, koleno, srdce, slezinu, játra, jazyk a kůže, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, mrkev, petržel, jarní cibulku a celer, kmín, nové…
Rohlík nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou.Promneme a dobře promícháme s masem, kouskem drobně nakrájené cibule, vejcem, pepřem, solí, novým kořením, muškátovým oříškem…
Vsechny suroviny na marinadu smichame, pridame na male kousky pokrajene kureci maso a nechame 1/2 hodiny marinovat v chladu a pote 1/2 hodiny pri pokojove teplote. …
Na rozpáleném tuku zpěníme a lehounce zasmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Vhodíme maso, orestujeme, přidáme nové koření, drcený kmín, sůl, citronovou šťávu, podlijeme…
Snad jedním z nejoblíbenějších druhů masa je kuřecí maso, obsahuje spoustu bílkovin a má jemnou, lehkou chuť. Způsobů jak jej připravit je nespočet. Vyzkoušejte…
Ma'alubi, známá také jako "obrácený hrnec," je tradiční blízkovýchodní pokrm, který spojuje jemné kuřecí maso s opečeným lilkem a voňavou rýží. Tento jedinečný recept,…
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme 2 lžíce sójové omáčky slané, 1 lžíci sladké sójové omáčky, 1 lžíci worcesterové omáčky, drcený pepř, zamícháme a necháme…
Uděláme si cibulový základ, vložíme na něj na kostky nakrájené maso, okořeníme, dáme vegetu, pořádně promícháme a zalijeme vodou. Až je maso měkké, zaděláme záklechtkou…
Máslo necháme přepustit a vychladnout. Potom ho smícháme s medem, 5 ml piva a strouhaným zázvorem. Kuřecí křídla osolíme a naložíme do máslové marinády. Marinujeme…
Medailonky opečeme zvolna na másle po obou stranách. Škrob smícháme s mletým chilli a novým kořením a ve směsi obalíme opečené medailonky. Poté je přendáme do…
Na rozehřátý tuk dáme papriku, pepř, zázvor, nové koření, rozetřený česnek – malinko rozvoníme a promícháme na kašičku. Pak s ní potřeme maso ze všech stran. Vložíme do…
Cibuli nakrajime na drobno, promichame s mletym masem, pridame drobne posekanou petrzelku, koriandr a matu. Vmichame nove koreni, skorici, rajsky protlak, polevkove…
Bulgur zalijeme studenou vodou, nechame vsaknout tekutinu a zmeknout, cca 20 minut. Behem teto doby bulgur nekolikrat promneme v dlanich. Pote vlozime do kusu platna,…
Bulgur zalijeme studenou vodou, nechame vsaknout tekutinu a zmeknout, cca 20 minut. Behem teto doby bulgur nekolikrat promneme v dlanich. Pote vlozime do kusu platna,…
U cele hlavky zeli castecne vykrojime kostal a vlozime ji na 5 minut do vrouci osolene vody. Opatrne obereme vrchni mekke listy a hlavku znovu vlozime do vrouci vody …
Odměřte odměrkami na koření. Smíchejte a skladujte v uzavřené nádobě označené názvem směsi.
Bulgur zalijeme 1,5 hrnkem varici vody, promichame a prikryte nechame vstrebat tekutinu. Lilek a brambory oloupeme, nakrajime na vetsi kostky. Nahrubo pokrajenou cibuli…
V hrnci nechám rozpálit lžíci sádla. Na sádlo vsypu na kostky nakrájený bok a zarestuji jej. Pak přisypu na kostky nakrájenou klobásu. Přidám nové koření a bobkový list…
Dyňu narežeme na maličké kocky, maximálne 1x1x1 cm. Vajcia, cukor, javorový sirup a olej vyšľaháme do peny. Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, sódu bikarbónu a…
V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a dva strúčiky cesnaku pokrájané nadrobno, mäso na kocky a opražíme. Pridáme koreniny, paradajkový pretlak, ríbezľové želé,…
Kazde kureci prso rozrizneme na vetsi plat, naklepeme a z obou stran potreme marinadou, kterou jsme ziskali smichanim vsech surovin na marinadu. Na cca 1 hodinu ulozime…
Žebra a vepřový ocásek naskládáme do pekáčku a vše potřeme hořčicí. Přidáme pokrájené cibule a utřený česnek. Posypeme sypkým kořením, mletým černým pepřem a celým…
Připravte si stolní mixer a pokud ho nemáte, tak ruční mixer. V hrnci (kde budete později vařit polévku) si rozehřejte olej a přidejte do něj cibuli, římský kmín,…