Pečená vepřová žebra a ocásky se zelím, červenou řepou a křenem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Vepřové maso 4 názory

Suroviny

1000 g vepřových žeber
1000 g vepřových ocásků
4 cibule
hořčice
6 stroužků česneku
vývar z kostí na podlití (nebo voda)
mleté nové koření
mletý bobkový list
celý kmín
mletý černý pepř
půl lžíce strouhaného křenu
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Žebra a vepřový ocásek naskládáme do pekáčku a vše potřeme hořčicí. Přidáme pokrájené cibule a utřený česnek. Posypeme sypkým kořením, mletým černým pepřem a celým kmínem.

  2. Podlijeme vývarem nebo vodou. Přiklopíme druhým pekáčkem a v rozehřáté troubě pečeme na 180°C cca 40 minut.

  3. Po odstranění horního pekáčku dopékáme ještě 20 minut a podléváme výpekem.

  4. Mezitím připravíme zelí. Ke kysanému zelí přidáme nahrubo nastrouhanou syrovou oloupanou červenou řepu. Podusíme vše doměkka. Nakonec přidáme půl lžíce strouhaného křenu, zamícháme a podle chuti osolíme nebo opepříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Pečená vepřová žebra a ocásky se zelím, červenou řepou a křenem

Tématické fráze: zebra v troube se zelím pečená žebra se s kysanym zelim vepřové ocásky s česnekem a kroupami vepřové ocásky s kroupama zebra na zelí pecena zebra na zelí pecene zeli brambor žebra veprove uzene zebro se kysaným zelím pečená vepřová žebra bramborovy knedlik kysele zeli pečená žebra s kys.zelím a s knedlíkem pecena zebra se kysaným zelím top recepty pečená vepřová žebra recept pečené vepřové žebra pecene zebra se zelí pečené žebra se kysaným zelím pečená červená řepa syrové zebra veprove pečená uzená žebra se zelím a knedlíky pečená vepřová žebra s knedlíkem pikatní vepřová žebra

Zapomněl/a jsem heslo