Kančí guláš se šťouchanými brambory
Recept ještě nebyl hodnocenDo tlakového hrnce vložíme na rozpálený olivový olej a sádlo všechnu nakrájenou cibuli a bobkové listy, za občasného zamíchání necháme zesklovatět. Pak přidáme kmín,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do tlakového hrnce vložíme na rozpálený olivový olej a sádlo všechnu nakrájenou cibuli a bobkové listy, za občasného zamíchání necháme zesklovatět. Pak přidáme kmín,…
Pole a lesy nám poskytují suroviny, které můžeme zpracovat třeba na skvělou polévku z tohoto receptu. Základ tvoří máslová jíška a nasušené hřiby, které předem namočíme.…
Vsechny suroviny na kulicky smichame, radne propracujeme rukama a tvaruje mensi kulicky. Brambory oloupeme, nakrajime na kosticky, osolime a ve vyssi vrstve oleje…
Dýně má širokou škálu využití, například i v moučnících, které díky ní budou krásně vláčné. Řezy spojené tvarohovým krémem, vonícím po vanilce, ozdobené čokoládovou…
Mezi tradiční novoroční pokrmy patří čočka, která by nám měla zajistit dostatečný přísun peněz v nadcházejícím roce. Pokud vás již omrzela čočka na kyselo, vyzkoušejte…
Máte na zahrádce přebytek višní? Proměňte je v pikantní omáčku k masu, kterou si můžete zavařit a mít ji po ruce po celý rok. Skvěle se hodí k nakládání masa nebo jako…
Na malém množství oleje osmažíme dosklovata cibuli, ke které přidáme osmažit i na silnější nudličky pokrájené očištěné papriky, které následně zaprášíme hladkou moukou a…
Čočku přebereme, na sítku propláchneme a každou zvlášť uvaříme (černá je dřív vařená) v dostatečném, cca dvojnásobném, množství nesolené vody. V pánvi na rozehřátém…
Maso nakrájíme na tenké plátky (řízky) asi 100 gramové, osolíme, opepříme, posypeme novým kořením a paprikou z obou stran. Nakonec zaprášime hladkou moukou.Rozehřejeme 4…
V osolené a okořeněné vodě uvaříme hovězí maso, kosti a červenou řepu. Maso vyjmeme. Ve vývaru rozmixujeme červenou řepu, znovu uvedeme do varu, vložíme tavený sýr a…
Hlívu očistíme, pokrájíme na nudličky a v osolené vodě krátce povaříme, scedíme a necháme okapat.Na kousku rozpuštěného másla osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata,…
Křídla uvaříme s kořenovou zeleninou a solí do měkka. Po uvaření je obereme od kostí a křupek. Mezitím na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očištěná a…
Z mletého masa, koření a cibule nakrájené na malé kostičky vypracujeme směs, ze které tvoříme kuličky a smažíme je na másle s kapkou oleje. Pozvolna, máslo se rádo…
Nejprve promícháme maso se studenou vodou (nebo s hovězím vývarem) a necháme odstát. Pak vmícháme mouku, vejce, koření, cukr a sůl. V zimě necháme uležet (v lednici i 2…
Fazole na noc namočíme ve vodě. Druhý den je i s houbama uvaříme doměkka. Ke konci vaření přidáme kostky brambor, koření a sůl a dovaříme. Zelí s trochou vody uvaříme…
Bulgur zalijeme horkym vyvarem, prikryjeme, nechame vstrebat tekutinu a pote vychladnout. Syrovy kvetak rozdelime na ruzicky, vlozime do food procesoru a rozmixujeme.…
Na olivovem oleji nechame zesklovatet nadrobno nakrajenou cibuli, pridame mlete nove koreni, lehce osmahneme (nechame provonet). Pridame mlete maso, sul, pepr a cca 10…
Z mletého masa, vařeného bulguru, soli, vejce a mletého koření si uděláme masovou náplň, kterou necháme asi 15 minut odležet. Spaříme si hlávku zelí a postupně…
Kazde kureci prso rozrizneme na vetsi plat, naklepeme a z obou stran potreme marinadou, kterou jsme ziskali smichanim vsech surovin na marinadu. Na cca 1 hodinu ulozime…
Nejdříve si připravíme rybízovo-brusinkový dip. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme najemno, zalijeme ji lžící oleje, osolíme, opepříme, přidáme po špetce zázvoru a chilli…
Cibuli nakrajime na drobno, promichame s mletym masem, pridame drobne posekanou petrzelku, koriandr a matu. Vmichame nove koreni, skorici, rajsky protlak, polevkove…
Kuřecí čtvrtky omyjeme, osolíme a lehounce opepříme, vložíme do kastrolu nebo pekáčku s pokličkou. Z pomeranče i citronu lehce ostrouháme kůru, obojí důkladně oloupeme a…
Rebi, už jsou tu další vánoce a nevím, zda jsi našla nějaké další staré recepty na pudding, podobné tomu, který jsi vložila před rokem. Já ve starých receptech objevila…
Postup: Cizrnu namočíme nejlépe přes noc, jinak alespoň na 6 hodin. Uvaříme ji v dostatečném množství vody, hladina by měla sahat asi 1,5cm nad cizrnou. Do vody dáme…