Krůtí vývar s česnekovými knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenHorký silný vývar postaví na nohy a zahřeje. Z krůtího krku a křídel připravíme chutný vývar plný zeleniny, masa a také knedlíčků. Ty by přece neměly ve vývaru chybět. K…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Horký silný vývar postaví na nohy a zahřeje. Z krůtího krku a křídel připravíme chutný vývar plný zeleniny, masa a také knedlíčků. Ty by přece neměly ve vývaru chybět. K…
Oblíbený segedínský guláš, pocházející z Maďarska, se povětšinou připravuje z vepřového masa. Jestliže vepřovému moc neholdujete, vyzkoušejte jeho obměnu z kuřecího masa…
Slzovka, jedna z nejstarších bezlepkových plodin je nedílnou součástí tradiční čínské medicíny. Je známá také jako Jobovy slzy nebo "bezlepkové kroupy". Je bohatá na…
Projděte zásoby zeleniny v chladničce, spíži i mrazničce a připravte skvělou a velice sytou polévku. S kouskem pečiva může směle nahradit i celý oběd nebo večeři. Můžete…
Masové závitky jsou jednoduché a velmi variabilní jídlo. Tyto připravíme z hovězího masa a naplníme je náplní z kysaného zelí a slaniny. Závitky podlijeme dobře…
Rybí polévka je tradičním štědrovečerním pokrmem. Každá rodina má svůj, generacemi ověřený recept, podle kterého polévku připravuje. Pokud ale chcete vyzkoušet něco…
Sváteční kafíčko si přímo volá po speciální příchuti. Ať již bude vonět a chutnat po perníku, nebo po směsi koření, určitě vaší kávu ozvláštní. Přitom příprava sirupu…
Skvělou potravinou, kterou bychom do svého jídelníčku měli zařazovat pravidelněji, je čočka, bohatá na vlákninu a spoustu dalších látek. Zkombinujte ji s kysaným zelím,…
Tradiční segedínský guláš, sytá a voňavá klasika, která patří mezi nejoblíbenější české pokrmy. Kombinace šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany vytváří jedinečnou…
Češi jsou mistry v mnoha směrech a uzení patří mezi ně. Vyudit si doma maso zvládne spousta z nás. Mnozí s uzením teprve začínají, a tak se jim hodí pár rad či inspirace…
Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete…
Tradiční velikonoční uzená polévka je plná chutí nejen z uzeného masa. Oslavte svátek s lahodným pokrmem, který zahřeje srdce i žaludek. Je to nejen jídlo, ale také…
Pokud máte rádi smetanové omáčky, tento recept si zamilujete. Špikovaná vepřová plec na smetaně vám možná připomene svíčkovou, ale rozmarýn a kremžská hořčice dávají…
Drůbež nakrájíme na tenké plátky, vše osolíme, opepříme a necháme odležet.Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme strouhanou mrkev, petržel a celer, vše chvíli…
Kuřecí vývar s domácí těstovinou je osvědčený recept pro chvíle, kdy potřebujete povzbudit, zahřát nebo jen potěšit smysly. Čirý, silný vývar plný chuti, doplněný jemnou…
Nakládaná cuketa s paprikou je svěží a barevná pochoutka, která oživí každé jídlo. Ať už jako příloha ke grilovanému masu, součást obložené mísy nebo jen tak na chleba.…
Kyselice s hlívou ústřičnou je lahodná polévka, která zahřeje a potěší každého milovníka hub. Jemná krémová chuť, špetka kyselosti a aromatická hlíva promění jednoduchý…
V misce s olejem rozmícháme utřený česnek se solí a nasekané lístky šalvěje. Kotlety osolíme, potřeme směsí oleje, česneku a šalvěje, posypeme drceným kmínem a přidáme…
Maso nakrájíme na větší kousky, slaninu na menší kousky. Slaninu dáme do hrnce, když se začne vypékat, přidáme cibuli, potom maso, po zarestování masa přilejeme trochu…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Rád bych tu přidal pár(nebo mnoho) receptů na vaření i pečení v troubě. Množství receptů bude záviset na mé "píli" a v neposlední řadě na ohlasech. Obecně se bude…
Falešná svíčková: Do kastrolu vložíme tuk nebo máslo, na hrubším struhadle nastrouhanou zeleninu, pokrájenou cibuli a špek. Osolíme, přidáme koření a na mírném ohni…
Knedlíčky - napřed si asi na půl hodiny namočíme strouhanku mlékem, počkáme, až vsaje, pak utřeme máslo s jedním vejcem a jedním žloutkem do hladka. Spojíme se…
Detailní recept na perníčky je prvním krokem ke skvělému tradičnímu cukroví. Potřebujete vymazlené těsto, vykrajovátka různých tvarů, předehřátou troubu a při zdobení…