Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření Nové koření - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Smetanová houbovka podle mojí babičky

Smetanová houbovka podle mojí babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Voňavá smetanová houbová omáčka podle babičky – hustá, krémová, s lesními houbami. Zahřeje v sychravé podzimní dny po procházce v lese. Výborně bude chutnat s kynutým…

Lucyje

50 min

Moje kyselice s hlívou ústřičnou

Moje kyselice s hlívou ústřičnou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kyselice s hlívou ústřičnou je lahodná polévka, která zahřeje a potěší každého milovníka hub. Jemná krémová chuť, špetka kyselosti a aromatická hlíva promění jednoduchý…

Bibinka

70 min

Jehněčí kotlety na šalvěji

Jehněčí kotlety na šalvěji

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

V misce s olejem rozmícháme utřený česnek se solí a nasekané lístky šalvěje. Kotlety osolíme, potřeme směsí oleje, česneku a šalvěje, posypeme drceným kmínem a přidáme…

Pojednání o BORŠČI

Pojednání o BORŠČI

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…

Troubovatá dršťkovka

Troubovatá dršťkovka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Rád bych tu přidal pár(nebo mnoho) receptů na vaření i pečení v troubě. Množství receptů bude záviset na mé "píli" a v neposlední řadě na ohlasech. Obecně se bude…

od trouby

50 min

Domácí treska v majonéze

Domácí treska v majonéze

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Spravíme nálev zo soli, cukru a octu (ako na šalát, ale menej silný).Pridáme koreniny, necháme zovrieť. Vložíme rybu a pozdĺžne prekrojenú mrkvu.Rybu po chvíli vyberieme…

Jikry s mlíčím v remuládě

Jikry s mlíčím v remuládě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Umyté jikry a mlíčí uvaříme ve vodě s rozkrojenou cibulí, okyselené, osolené a oslazené podle chuti, i s kořením. Velice mírným varem, stačí 10, max. 15 minut. V tomto…

Kotaskovic utopenci

Kotaskovic utopenci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

V hrnci smícháme 15 lžic vody ( 1,5 dl ), 5 lžic octa, 4 lžíce oleje, 4 lžíce worčestru, 2 lžíce hořčice, 5 celých kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 nové kořeni, malou…

mikotas

60 min

Hovězí plátky pikant

Hovězí plátky pikant

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a na sádle zprudka opečeme z obou stran.Pak si nakrájíme cibuli, tu dáme osmažit…

Bažant s rozmarýnem

Bažant s rozmarýnem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a…

Kuře nebo králík na Halali

Kuře nebo králík na Halali

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na dno pekáčku dáme Halali zeleninu bez nálevu ( je dost kyselá ), nastrouhanou mrkev a celer, kolečka cibule, kostičky uzeného špeku nebo anglické slaniny a koření. …

Králík na černém pivě

Králík na černém pivě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Králičí maso prošpikujeme česnekem a špekem, osolíme, okmínujeme. Jestliže nám zbyde špek, tak ho nakrájíme na kostičky a dáme s nakrájenou cibulí do pekáče. Na cibulový…

Farmářský guláš

Farmářský guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Hrnec s olejem rozpálíme a nakrájené maso necháme opéct - nemícháme!Když je hodně opečené, osolíme, opepříme, trošku zalijeme a necháme dusit.Na pánvi na oleji…

Klobásová kapusta

Klobásová kapusta

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme na drobno, klobásu na kolečka (měla jsem takové krátké, tak jsem je nechala vcelku). Kapustu nařežeme na proužky. Rozškvaříme slaninu…

Nakládaný Hermelín   "Vypusťte Krakena"

Nakládaný Hermelín "Vypusťte Krakena"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Olej necháme zahřát na cca 100 st. C. Do něho nasypeme všechno koření. Prolisujeme 3 stroužky česneku a taktéž je přidáme do oleje. Olej se snažíme udržet na teplotě…

1 56 57 58 59 60 101

Naposledy jste si prohlédli