Kuře alá Helena
Recept ještě nebyl hodnocenKuře naporcujeme, opláchneme a naskládáme do vyššího pekáče, přidáme na drobné kousky rozlámaný květák a na 1/4 pokrájené, vyčištěné papriky. Osolíme podle chuti,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuře naporcujeme, opláchneme a naskládáme do vyššího pekáče, přidáme na drobné kousky rozlámaný květák a na 1/4 pokrájené, vyčištěné papriky. Osolíme podle chuti,…
Ve velke mise spojime dohromady mouku, hnedy a bily cukr, prasek do peciva, jedlou sodu a sul. Michame alespon 2 minuty, aby se vse dobre spojilo. V druhe mise smichame…
V hrnci na rozehřátém sádle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na tenká kolečka nakrájenou klobásu, podlijeme polovinou vývaru a necháme…
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme zelí, koření a nakrájenou cibuli.Uvaříme v cca 2 l vody do měkka.Pokud se z masa vyvařilo větší množství tuku, tak ho odstraníme.
Očistíme zeleninu a dáme vařit do změknutí, přidáme bobkový list, pepř a nové koření.Brambory oškrábeme a nakrájíme na menší kostičky.Oloupeme cibuli a česnek a…
Kuře vykostíme a upravíme na plát nebo si koupíme již vykostěný plát masa. Na osolený plát položíme náplň, ze které jsme vytvořili šišku, a stočíme ho do rolády. Pro…
Nejdříve si uvaříme silný vývar. Celé naporcované kuře uvaříme ve vodě jako polévku společně s celou cibulí, mrkví, solí, bobkovým listem, a novým kořením. Jakmile je…
Uvaříme hovězí vývar - maso do studené vody, osolit, přidat 2 hřebíčky, 2 kuličky nového koření a 8 kuliček černého pepře. Vaříme do měkka (nejlépe v tlakovém hrnci). …
Nejprve dáme maso vcelku na půl hodiny vařit do cca litru vody. Pak k němu přidáme propláchnuté nebo okapané zelí ( podle toho, jak je kyselé ), klobásu, koření,…
Kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití.Na pánvi rozehřejeme olej…
Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem,novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou. Po uvaření vyjmeme koření, jazyk oloupeme…
Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme prolisovaný česnek, oloupaná a pokrájená rajčata, listy bazalky, nové koření, sůl, pepř, necelou lžíci cukru. Povaříme 25…
Drobně nakrájenou šalotku orestujeme na másle. Přidáme mouku, chvíli mícháme a zalijeme studeným vývarem. Přivedeme k varu a přidáme brambory nakrájené na kostky a…
Všechno koření dáme do hmoždíře, roztlučeme a přesijeme přes jemné sítko. Játra očistíme a rozmixujeme ponorným mixérem.Přidáme na drobno nakrájenou slaninu, maso, vejce…
Kedlubny a celer nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme nadrobno. Nastrouhanou zeleninu zalijeme tak do 3/4 vývarem, osolíme a přidáme kuličky koření. Vaříme mírným varem…
Nejdříve si připravíme koření. Smícháme hořčičné semínko s novým kořením, pepřem a umeleme. Smícháme s paprikou. Maso nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, ty osolíme a…
Ryby si uvaříme společně s kořením, libovolnou zeleninou a osolíme. Vaříme asi 15 minut. Pak rybu vyndáme a nadrobno pokrájíme a necháme vyćhladnout. Vedle si…
Kuřecí stehna nasolíme a opepříme, kořenovou zeleninu, česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka zatáhneme maso.…
Plátky masa naklepeme, osolíme, vydatně opepříme, na každý rozprostřeme lžíci červeného kysaného zelí, půl nožičky párku a zavineme. Sepneme párátky nebo upevníme pomocí…
Do veľkého hrnca vložíme kuracie chrbty a krídla, zalejeme studenou vodou, osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme pomalým varom, len sotva znateľným…
K sekané přidáme strouhanku, tolik, aby jsme mohli dělat malé kuličky o průměru asi tak 1-2 cm, které osmažíme dorůžova a necháme na ubrousku odsát tuk. Mezitím si…
Nejdříve dáme do vařící osolené vody fazolky s kukuřicí. Vody jen tolik, aby vše bylo potopené. Od bodu varu vaříme jen minutku a vše scedíme a předěláme do misky se…
Rúru predhrejeme na 200°C.Do pekáča (najlepšie hlineného ) dáme masť a v rúre ju roztopíme.Pridáme slaninu narezanú na kocky a cibuľu nadrobno nakrájanú. Vložíme späť do…
Nakrájené maso zbavené příliš tučných částí, dáme vařit do mírně osolené vody (my používáme často papinův hrnec). Po uvaření maso scedíme a odložíme stranou.Do kastrolu…