Kečup bez vážení a zavařování

sofie1973 Kuchařka: sofie1973

na fotce - množství z 20 rajčat Zavařeniny 8 názorů

Suroviny

na 10 větších rajských jablek
1 střední cibule
2 menší jablka
koření:
2 lžičky soli
7 lžiček cukru
7 nových koření
3 bobkové listy
1 lžička tymiánu
mletý pepř
1 - 2 lžičky červené kari pasty (lze nahradit chilli kořením v přiměřeném množství)
(více rajčat = přímo úměrně více ostatních surovin)
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jablka, rajčata a cibuli nakrájíme na kostky (jedno, o jaké délce strany, stejně se rozblemcají), dáme do hrnce rozvařit - ničím nepodléváme, pustí dost vody. Občas míchneme, ale nemusíme přehánět, nemá to sklon nějak enormě se přichytávat.

  2. Když je rozvařené, rozmixujeme ponorným mixérem co to půjde (co nepůjde, se pak stejně propasíruje, takže žádná křeč).

  3. Přidáme koření (můžete klidně jiné - podle chuti, zkouším různé varianty, toto je můj letošní třetí kečup a zároveň třetí varianta:-) a necháme zase půl hodinky probublávat.

  4. Pak je nejlepší poprosit manžela či kamarádku, aby podržel cedník, protože celou směs musíme přecedit a propasírovat do jiného hrnce.

  5. Necháme zase minutku na plotně, jen aby začalo vařit a můžeme plnit do připravených sklenic (pokud chcete hustší, nechte vařit déle, dokud nebude podle vašich představ).

  6. Zavíčkujeme, dáme dnem vzhůru a necháme vychladit.

Poznámka

Zkoumala jsem a zkoušela vícero různých receptů na kečupy, ale v každém mi něco nesedělo, tak jsem k problematice přistoupila inovátorsky a začala zkoušet. Inspiraci jsem našla na http://www.toprecepty.cz/recept/6717-kecup/.

http://recepty-od-sofie.webnode.cz/recepty/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kečup bez vážení a zavařování

  • Zuzka Zuzka(neregistrovaná)

    Jen by mě zajímalo jak dlouho takový kečup vydrží a jak ho skladovat? Dnes budu zkoušet poprvé, tak zjišťuji co se dá

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973(autorka receptu)

    Dana61: Tak to bych zkusila v remosce, to je moje kamarádka při zavařování :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    sofie1973 - kečup dělám také od oka:yes: přidávám také i papriku a cukr, ale především dám všechny pokrájené ingredience do pekáče a do trouby (cca 150 st.) - nemusíš míchat a odpaří se opravdu hodně tekutiny a tak ho již jenom rozmixuji, přecedím a dávám do skleniček - vyzkoušej je to perfektní, ani nevím, kdo mě to před hodně lety poradil

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tahle verze se mi také líbí:-p+7:yes:a ukládám si;-)

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973(autorka receptu)

    Skvělé, další varianta, vyzkouším také:-D

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:taky se mi líbí..já bych tam dala ještě paprikový lusk..:-*

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Sympatická varianta a velmi praktická;-).

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kečup může být moc dobrý;-)+1

    Odpovědět

Tématické fráze: rajčata recepty zavařování rajčata zavařování domaci kecup bez zavarovani zavařování rajčat domácí kečup v troubě zavařování jablka recepty recepty z rajčat na zavařování kečup z trouby kečup v troubě zavařování jablek kečup bez jablek zavařování z rajčat zavařování rajčat recepty kečup z rajčat bez zavařování kečup z rajčat bez zavařování recepty z rajčat zavařování zavařování rajčat v troubě jablka zavařování zavařování chilli rajčata bez zavařování

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít