Bramborová omáčka s majoránkou

petram Kuchařka: petram

Bramborová jídla 1 názor

Suroviny

1 kg brambor
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
12 kuliček černého pepře
200 ml mléka
3 lžíce mouky na zahuštění
sůl (může být černá sůl, která intenzivně voní po vajíčkách)
majoránka (nejlépe čerstvá, může být i sušená)
3 vejce
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vodou tak, aby sahala asi 5 cm nad brambory.

  2. Přidáme všechno koření (dávám ho vyvařit do vajíčka na louhování čaje), osolíme a vaříme asi 15 minut, až jsou brambory téměř měkké.

  3. Vyndáme koření a omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v mléce.

  4. Na závěr vmícháme rozklepnutá vejce (žloutky necháme vcelku, bílky rozmícháme), necháme krátce provařit a dochutíme rozemnutou majoránku.

Poznámka

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborová omáčka s majoránkou

  • spagetka spagetka

    Petruš, vidíš, další příklad, jak člověk nedá normálně používaný recept;-):-D, neb mu připadá tak chronicky známý, jak chleba s máslem :-)), já ještě dávám libeček. Ideální buď s masem nebo bez masa jen s těmi vejci :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bramborova omačka recept omačka s majorankou omáčka majoránka bramborová omáčka s vejcem brambory s majoránkou bramborová omáčka s hovězím omáčka bramborová bramborova omacka