Indické lemon chicken (kuře na citronech)
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky, přidáme kurkumu, koriandr, papriku, sůl a polovinu garam masaly, trochu oleje a polovinu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky, přidáme kurkumu, koriandr, papriku, sůl a polovinu garam masaly, trochu oleje a polovinu…
Nadrobno nakrájíme cibuli, česnek , pórek a chilli papričku. Nejprve osmažíme cibuli s pórkem a pak přihodíme chilli papričku s česnekem. Přidejte koření, bylinky,…
Bešamel: Do vlažného mléka vmícháme zeleninový vývar. Na vyšší pánev dáme rozehřát máslo, přidáme mouku a dobře promícháme. Mléko s vývarem nalijeme do pánve a…
Sušené černooké fazole (vigna unguiculata) namočíte na 12 hodin do studené vody. Uvaříte v papiňáku (tlakovém hrnci) se solí. Můžete přidat asofeteidu nebo jedlou sodu…
Všechny suroviny na marinádu smícháme. Maso si nasolíme, opepříme a vložíme do marinády. Maso s marinádou řádně promícháme a necháme celou noc pěkně v chladu odpočívat. …
Pohanku uvařte v dostatečném množství vody doměkka. Pokud vám v hrnci zbyla nějaká tekutina, sceďte ji. Když pohanka trochu zchladne, vložte do nožového mixéru spolu s…
Olej rozpálíme ve větším silnostěnném hrnci, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme do změknutí. Přidáme rozmačkaný česnek, strouhaný zázvor, chilli papričky, kmín,…
Šafrán jsem zalila vroucí vodou. Rozpůlila jsem citron a vymačkala jsem z něj šťávu. Do citronové šťávy jsem přisypala sůl. Kuře jsem nařízla na prsou a stehnech, aby se…
Cizrnu promíchejte v misce s olejem, mletou paprikou, špetkou soli a rozložte na plech, vyložený pečícím papírem. Vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C a pečte 15 minut…
Na oliv.oleji krátce opéct cibuli, mrkev a rajčata (vše nahrubo nakrájené). Až to zavoní, přidat čočku, krátce promíchat a zalít cca litrem horké vody, vhodit bujon (já…
Fazole slijeme a rozmixujeme nahrubo, přidáme cibuli, rozmačkaný česnek, koření a uděláme pomazánku.Tortillu ohřejeme na suché pánvi. Na teplou tortillu natřeme vrstvu…
Plecko nakrájíme na kostky. V misce smícháme kmín a prolisovaný čerstvý česnek, koriandr, adžiku, (papriku ne, pokud ji budeme dávat), s troškou oleje, aby vznikla…
Cizrnu propláchneme a namočíme do studené vody, nejlépe přes noc. Do nádoby pomalého hrnce vlijeme pasírovaná rajčata, přidáme namočenou a slitou cizrnu (můžeme ale…
Do hlubokého hrnce nalejete hodně oleje. Dejte smažit cibuli a pórek. Když cibule zesklovatí a začne být narůžovělá,přidejte dýni a 3 minuty za stálého míchání smažte na…
Rozehřejte olej ve velkém nepřilnavém hrnci. Přidejte hřebíčky, skořici, kardamonová zrna, celý římský kmín a smažte asi 20 vteřin, dokud se nerozvine krásná vůně…
Očištěný tuřín i brambory nakrájíme na kostičky. Zalijeme vývarem, pokud jen vodou, tu ještě ochutíme kořením a uvaříme do měkka. Já připravovala jídlo v mikrovlnce, lze…
Propláchnutou rýži necháme v čisté vodě namočenou. Očistíme zeleninu a nakrájíme na kostičky. Na rozpálenou hlubokou pánev dáme 2 lžíce oleje a na něm zesklovatíme…
Kuřecí prsa nakrájíme podélně na silnější pruhy.V misce smícháme suroviny kromě cibule a oleje na smažení. Maso důkladně z obou stran v marinádě promícháme, jemně…
Nejprve se pustíme do přípravy omáčky: v kastrůlku rozehřejeme olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dosklovita. Pak přidáme papriky nakrájené na kostičky a…
Nejprve se pustíme do přípravy omáčky: v kastrůlku rozehřejeme olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dosklovita. Pak přidáme papriky nakrájené na kostičky a…
Cizrnu namočíme do vařící vody přes noc, poměr voda : cizrna je 2:1. Nevaříme! Ráno ji scedíme, přidáme petrželku a cibuli a umeleme vše mlýnkem na maso na střední…
Zemiaky osupeme, mrkvu ocistime a uvarime do makka vo vode. Kesu orechy namocime na pol hodiny do vody a rozmixujeme spolu s vodou, v ktorej boli namocene a 2 stredne…
Cviklu a mrkvu jemne nastrúhame.Pridáme vajce, zázvor, prelisovaný cesnak, korenie, koriander, rascu a soľ. Premiešame.Nakoniec pridáme strúhanku a rukou dobre…
Všetky koreniny zmiešame a utlčieme v mažiari alebo pomelieme.1. variant je charakteristický pre Rusko a Kavkaz.2. variant je typický pre Gruzínsko. Používa sa na…