Cizrnové kari se špenátem a brokolicí

maris Kuchařka:

Bezmasá jídla 6 názorů

57

Suroviny

1 konzerva (400g) cizrny - nebo odpovídající množství vařené
100 g baby špenátu
1 cibule
2-3 stroužky česneku
5-6 zralých rajčat - v zimě je lepší použít konzervovaná
velká hrst červené čočky
1 menší brokolice
1 konzerva (125 ml) kokosového mléka
2-3 cm čerstvého zázvoru
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička kurkumy
1 lžička mletého koriandru
1 lžička chilli vloček
opražená sezamová semínka a kešu ořechy - nemusí být
štáva z půlky citronu
1 lžíce oleje
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli, česnek, zázvor a rajčata rozmixujeme.
    V pánvi zahřejeme olej, přidáme koření, necháme rozvonět a zalijeme připravenou rajčatovou směsí.

  2. Přivedeme k varu, přilijeme kokosové mléko, vhodíme hrst čočky a očištěnou, na malé růžičky rozebranou, brokolici. Vaříme do změknutí čočky. Trvá to cca 10 minut.

  3. Na závěr přidáme propláchnutou cizrnu a špenát, dochutíme solí a necháme přejít varem. Zakápneme citronem a posypeme semínky a ořechy.

Poznámka

Inspirace časopis Fresh

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Cizrnové kari se špenátem a brokolicí

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo