Dušený králík na houbách a pórku
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční české maso v moderně laděné úpravě. Králík dušený s lesními houbami a pórkem nabízí skvělou kombinaci chutí, která potěší milovníky domácí kuchyně i gurmány.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tradiční české maso v moderně laděné úpravě. Králík dušený s lesními houbami a pórkem nabízí skvělou kombinaci chutí, která potěší milovníky domácí kuchyně i gurmány.…
Pečené králičí maso s česnekem a houbami zazáří i na svátečním stole. Ve spojení s bramborovým knedlíkem a špenátem přinese chutě staročeské kuchyně. Stačí mu dopřát…
Nakrájíme na jemno cibulku a česnek ( také nakrájeny NEDRTIT) a dáme do pekáče. Omyjeme králika, naporcujeme (líp se proleží chutě ) nasolíme jemně okmínujeme a jemně…
Králičí maso se podává zpravidla při slavnostních příležitostech. Maso je dobré prošpikovat, aby nebylo suché a během pečení jej obracet a přelévat výpekem. K masu je…
Na trošce olivového oleje a jedné lžíci másla opečeme králičí stehna. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Přendáme do pekáčku, přidáme…
Králíka vykostíme, plát osolíme, opepříme a posypeme vegetou. Pomažeme hořčicí. Z vajec usmažíme 2 omeletky. Přendáme na maso, poklademe kapií a podélně rozříznutou…
Králíka umyjeme, osušíme, pokud je potřeba i odblaníme, a naporcujeme tak, jak je u každého zvykem. Osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu osmahneme na kostičky…
Nejdříve si připravíme nádivku ze shora uvedených surovin a dáme ji na hodinu vychladit. Maso z králíka trochu naklepeme, osolíme, přidáme trochu sušeného zázvoru a…
Do naporcovaného masa (vepřové i králičí) poctivě vetřeme vzniklou olejovo-kořeněnou směs z v hmoždíři drceného jalovce, koření „Zvěřina + Divočina“ a oleje. Maso dle…
Králíka naporcujeme. Do mísy dáme olej, tymián, špetku grilovacího koření, česnek nakrájený na plátky a cibuli na kolečka. Králíka do směsi naložíme a necháme cca 1 hod.…
Můj králík byl pěkný "cvalda" a měl v bříšku krásné proužky tuku. A protože se má zužitkovat všechno, využila jsem ho do rolády. Přidá mu na vláčnosti i chuti.Maso…
Králíka rozčtvrtíme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny. Opečeme ho na másle, podlijeme vínem a pečeme v remosce. Podle potřeby podléváme…
Králičí maso prošpikujeme česnekem a špekem, osolíme, okmínujeme. Jestliže nám zbyde špek, tak ho nakrájíme na kostičky a dáme s nakrájenou cibulí do pekáče. Na cibulový…
Maslo + sypke suroviny + citronova kora vymiesame a potrieme nim nasolene a nakorenene porcie kralika. Kazdu porciu zabalime do alobalu a vlozime na pekac. Pekac vlozime…
Porce králíka osolíme. ( pokud chceme mít hustší šťávu, maso poprášíme moukou) . Maso vložíme na rozpálený tuk, z obou stran jej opečeme a vyjmeme. Pokud je potřeba,…
Králíka omyjeme a rozporcujeme. Poté si připravíme marinádu: smícháme jogurt, kapku olivového oleje, prolisovaný česnek, provensálské koření a sůl podle chuti. Porce…
Králíka vykostíme, nakrájíme na malé řízky a lehce naklepeme, osolíme, obalíme v mouce. Namáčíme v rozšlehaném vejci se solí a troškou piva, nemusí být, stačí jen…
Umytého králika pokrájame na porcie,osolíme a prešpikujeme plátkami slaniny.Na panvici rozpustíme maslo a osmažíme na ňom kúsky králika.Preložíme do zapekacej misy…
Tělo králíka si naporcujeme, dobře posypeme 7mi-pepřovým kořením, mletou paprikou a osolíme (Ačkoliv v koření 7 pepřů sůl je, i tak jsem solila). Opečeme zprudka na…
Do pekáče dáme cibuli, celé stroužky česneku, namočené sušené houby a všechno čerstvé koření. Každou porci králíka obalíme slaninou, naskládáme do pekáče střídavě z…
Králika naporcujeme, posypeme na malé kocôčky narezanou mrkvou a petržlenom a prelejeme olejom. Zakryté necháme v chladničke stáť aspoň 12 hod. Králičie mäso dáme aj…
Králíka naporcujeme, posolíme a necháme 30 minut odležet. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka a poklademe na celé dno pekáče. Králíka položíme na cibuli a poklademe…
Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme, posypeme česnekem a kmínem.Dno spodního pekáče vytřeme olejem,…
1. Očištěného králíka omyjte a rozdělte na porce. Maso prošpikujte kousky anglické slaniny, osolte a opepřete. V pekáči rozehřejte olej, přisypejte na něj nadrobno…