

Pečený králík 2
Suroviny
- 1 králík
- 100 g slaniny
- sůl
- pepř
- 100 g másla
- 200 ml bílého vína
- 200 ml smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce hořčice
- 500 ml vývaru z kostky
Postup přípravy receptu
Králíka rozčtvrtíme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny.
Opečeme ho na másle, podlijeme vínem a pečeme v remosce. Podle potřeby podléváme vývarem.
Nakonec šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a hořčici a krátce prohřejeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pečený králík 2
-
vdaka...to je u mna v bystrici
-
Výbušná, to je velmi zajímavý a hezký talíř
-
a kde je ten bodik
-
Já jsem dala jen trošku vína a podlévala jsem vodou bez masoxu.Dala jsem orientální hořčici a bylo to moc dobré.Vyusna,raději jsem dala všeho míň na tvoji radu a povedlo se.Dávám bodík a fotky.
-
bohuzial..vynikajuce pecene kralicie stehno bolo tou omackou uplne pokazene....netusim, preco mi tak nesadla....mozno som zvolila nespravne vino, alebo som ho dala vela, alebo co....je mi luto, ale opakovat nebudem