Krkovička na červeném víně
Recept ještě nebyl hodnocenKrkovici si naklepeme, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na 2 lžících oleje, pak je přeložíme do pekáčku. Na výpeku z krčků mírně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krkovici si naklepeme, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce a zprudka orestujeme na 2 lžících oleje, pak je přeložíme do pekáčku. Na výpeku z krčků mírně…
Zasypeme plátky masa kořením Krkovička s česnekem a necháme odležet. Červenou cibuli nakrájíme na plátky, žlutou na drobno a česnek rovněž na plátky.Rozpálíme tuk nebo…
Krkovičku prošpikujeme slaninou, a naložíme přes noc do marinády smíchané z cibule, koření, rozmarýnu, worchestru a oleje. Druhý den pečeme na rozpáleném tuku v…
Maso nakrájíme na 4 silnější plátky a nařízneme několikrát okraje. Smícháme papriku, majoránku, kari a asi polovinu lžičky soli, pak posypeme touto směsí obě strany masa…
Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a jalovec. Podlijeme vínem a pomerančovou šťávou, rozpustíme lžíci medu a…
Krkovičku si naklepeme, osolíme a opepříme. Métský tataráček smícháme s utřeným česnekem a posekaným libečkem. Žampiony oloupeme. Na každý plátek masa naneseme vrstvu…
Na rozpálené pánvi s troškou sádla či oleje osmažíme pokrájené osolené a opepřené kostky nebo nudličky masa ze všech stran dozlatova. Kdo chce, může maso nechat jako…
Maso včetně uzeného nakrájejte na menší kousky, okořeňte a osolte ho, podlijte vodou a spolu s nakrájenou cibulí a česnekem ho zvolna pečte v troubě do měkka.Případně…
Všechny suroviny na marinádu dobře smícháme a vložíme do ní plátky krkovičky.(necháme marinovat nejlépe přes noc, já měla naložené cca 6 hodin a stačilo) Naložené…
Maso nenaklepáváme, jen rukou promačkáme a vytvarujeme pěkný steak. Gril nebo pánev lehce pokapeme olejem a necháme ho pořádně rozpálit. Na rozpálený olej vložíme maso…
Krkovičku potřeme z obou stran marinádou a na půl dne dáme uležet do lednice.Uleželou krkovici orestujeme na pánvi cca 4 minuty z každé strany, takto upravenou krkovici…
Stehýnka na třech místech nařízneme, ostatní maso nakrájíme na střední kousky. Cibuli překrojíme napůl a na čtvrt a rozebereme po jednotlivých slupkách. Ostatní…
Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. V hluboké pánvi zesklovatíme nasekanou cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a jakmile pustí tuk vložíme osolené…
Na dvou polévkových lžících vepř. sádla zpěníme do zlatova(spíše více) cibuli a jeden stróžek česneku. Až je to akorát, tak přidáme nahrubo nakrájené maso (vepř.…
Do pánve nalijeme olej, necháme rozpálit a vložíme naklepané krkovice. Opečeme z obou stran a vyjmeme je na talíř. Na výpek dáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu na…
Na rozpáleném tuku osmažíme pokrájené cibule dosklovata, přidáme pokrájené maso na kostky a smažíme za občasného promíchání, než se vysmaží šťáva z masa. Pak zasypeme…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme cibuli lehce dozlatova. Během smažení pokrájíme na větší kostky libovější vepřovou krkovici nebo bůček. Pokud jsme milovníky skopového…
Krkovičku nakrájíme na 1 cm pruhy, játra překrojíme na 2 kusy, uzené na kostky, uděláme marinádu z rozmarýnu, tymiánu, citronové šťávy, gyrosu, pepře a soli, zalijeme…
Z masa uděláme plát, naklepeme, osolíme, opepříme z obou stran a posypeme nasekaným česnekem a bylinkami.Poklademe slaninou a pevně zavineme.Obalíme v bylinkách a…
Nožem nařízněte do masa čtyři dírky a do nich zastrčte půlky česneků. Dobře posolte a opepřete, na oleji opečte do hněda.Pak to vrazte to pomalého hrnce, v pánvi trochou…
Maso osolíme a opepříme. Na marinádu smícháme rum, ocet, sójovou omáčku a med. Maso spolu se švestkami nakrájenými na čtvrtky zalijeme marinádou a necháme odležet. Poté…
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme klasicky v trojobalu.Na rozpáleném oleji opečeme do světle hněda, můžeme klidně i zprudka.Troubu zahřejeme na 175…
V nádobce s víkem promícháme víno s olejem a solí. Maso opláchneme, osušíme a rozdělíme na 4 kusy. Zázvor s česnekem a paprikou promícháme a vetřeme do každého kusu masa…
Krkovici nakrájíme po délce na cca 2 cm proužky. Smícháme marinádu a maso naložíme nejméně na dvě hodiny. Arašídy opražíme na suché pánvi do zlaté barvy a odložíme…