Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice v copánku v pomalém hrnci

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 260 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 240 min při použití pomalého hrnce

260 min (20 min příprava + 240 min tepelná úprava, při použití pomalého hrnce)

Pečená vepřová krkovice chutná v jakékoliv podobě. Tady vám přinášíme recept na její úpravu v pomalém hrnci. Maso je ozvláštněno nejen chutí medvědího česneku, ale navíc podobou copánku, který potěší i vaše oko.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 784 kJ /
426 kcal
Bílkoviny4,55 g
Tuky28,89 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 557 mg
Sůl2,70 g
Sacharidy34,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a stroužky česneku očistíme, oloupeme a pokrájíme. Krok 2: V širším kastrůlku na rozehřátém másle s olejem osmažíme do zlatavé barvy drobně nakrájenou cibuli a plátky česneku. Krok 3: Podlijeme tekutinou, přidáme worcester, hořčici, promícháme a vložíme na dno pomalého hrnce. Krok 4: Připravíme masové copánky: Přes potravinovou fólii naklepeme očištěné a osušené plátky masa a po obou stranách je lehce osolíme a opepříme. Krok 5: Každý plátek masa rozřízneme na 3 díly, nedořízneme až ke konci. Na okraji necháme asi 2 cm kousek masa v celku. Krok 6: Každý dílek masa slabě potřeme hořčicí. Na něj položíme po 2 listech medvědího česneku a po jednom plátku slaniny. Krok 7: Takto připravené maso zapleteme do copánku. Na konci ho zajistíme párátkem, aby se copánek při tepelné úpravě nerozjel. Krok 8: Copánky položíme do hrnce na připravený základ z cibule a česneku, přiklopíme poklicí a zapneme na program High. Krok 9: Bez nadzvedávání poklice necháme hrnec pracovat 4 hodiny. Krok 10: Poté hrnec vypneme ze zásuvky. Krok 11: Pokud chceme mít maso malinko opečené, dáme ho na chvíli do trouby pod gril nebo do horkovzdušné fritézy na 4 minuty na 200 °C. Krok 12: Takto připravené copánky chutnají dobře s dušenou kapustou nebo zelím a bramborovým knedlíkem. Ale také jsou dobré jen se šťávou a rýží.

TIP: Rady a tipy jak pracovat s pomalým hrncem

Zveřejněno 19. 4. 2022

Poznámka autorky Anna Kocikova

Medvědí česnek můžeme nahradit čerstvými špenátovými listy.

Na sepnutí použijeme 3 ks bambusových párátek.

Takto připravené maso můžeme také péct v klasické troubě na 180 °C cca 45-60 minut. Záleží na stáří. Během pečení přeléváme, podléváme a 15 minut před koncem po odstranění víka dopečeme na barvu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v copánku v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yoj0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v copánku v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yoj0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

RubyRom: Děkuji,Romanko:-8:-K

Krásné jídlo:-K

Marie Svarcova: Maruško děkuji:-K
Sousedka má také hrnec Ultra Pro nádobí a nemůže si ho vynachválit:yes:Jídlo je z něj je prý hezky šťavnaté:-)

Jaromira18: Jaruško děkuji:-KUpečený v troubě bude také dobrý:-QU nás medvědí česnek bude cca tak do neděle,pak už půjde do květu:-)

Ivusa: Moc děkuji:-KCopánek je moc chutný i upečený v kalsik troubě..Ale nějaký čas musím ze zdr. důvodů vymýšlet málo pracné vaření bez ohýbání se a míchání:-8

Ty jsi úplný kouzelník Drahuško,:-*krásný recept , medvědí česnek je fantazie a k tomu tahle variace,prostě nádhera :-K

Vynikající recept, medvědí česnek mi už vyrostl, tak se těším až to upeču. Pomalý hrnec nemám, ale já si poradím.:-K:-K:-K

:-)<3:yes:Aničko nemám pomalý hrnec ale mám Ultra Pro nádobí ve kterém to lze dělat také , recept se mi moc líbí :yes: :yes:a foto máš hezké

Suroviny:
krkovice vepřová, slanina anglická, list medvědího česneku, hořčice, pepř mletý, sůl, olej, máslo, cibule, česnek, omáčka worcesterová, hořčice, vývar masový

Přidat fotografie receptu