

Krkovice pečená na cuketové směsi
Suroviny 2 porce
- 2 hrubší plátky krkovice - mohou být i s kostí
- sůl
- pepř
- plnotučná hořčice
- Cuketová směs:
- 1 menší cuketa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička vinného octa
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička worcesteru
- olej
Postup přípravy receptu
Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Zatím ji odložíme bokem.
Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo.
V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm 1 nakrájenou cibuli.
Přidáme nastrouhanou cuketu, rozetřený česnek, protlak, worcester, obě papriky a tak 8 minut společně dusíme. Nakonec přidáme vinný ocet, promícháme a směs naložíme do pekáčku.Na cuketovou směs dáme opečené maso, podlijeme trochou vody a pečeme na 190 stupňů zhruba půl hodiny.
Během pečení obracíme a podle potřeby přidáváme vodu. Když je maso měkké, zvýšime teplotu na 200 stupňů a dopečeme na barvu ještě zhruba 15-20 minut.Podáváme nejlépe s opečenými bramborami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krkovice pečená na cuketové směsi
-
bystrouska: Moc děkuji a jsem ráda, že chutnalo
-
Tak jak jsem slíbila, tak jsem i udělala
. Dnes jsme tuto dobrotu měli k obědu a fakt je to dobrota
. Přidala jsem i fotky
.
-
bystrouska: Zkus a budu ráda, když dáš vědět. Množství surovin jsem napsala spíš orientačně, hlavně koření. Takže podle chuti
-
Nádhera, krkovice je v mrazáku, cuketa v lednici, ostatní ingredience mám taky
, tak nic nebrání tomu, abych to v neděli stvořila
. Dám vědět , jak to dopadlo
-
hosta:
No, asi máš pravdu
Já už jsem zvyklá, že když zprudka opeču maso, dávám ho dojít mezi talíře
. Nějak to upravím
-
Bude to určitě dobré - jen nevím, proč musím nechávat opečenou krkovici 8 minut v teple pod talířem, když ji pak stejně peču v troubě