Krkovice pečená na cuketové směsi

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 60 min 2 porce Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

2 hrubší plátky krkovice - mohou být i s kostí
sůl
pepř
plnotučná hořčice
Cuketová směs:
1 menší cuketa
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička vinného octa
1 lžíce rajského protlaku
1/2 lžičky pálivé papriky
1 lžička sladké papriky
1 lžička worcesteru
olej
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Zatím ji odložíme bokem.

  2. Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo.

  3. V pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm 1 nakrájenou cibuli.
    Přidáme nastrouhanou cuketu, rozetřený česnek, protlak, worcester, obě papriky a tak 8 minut společně dusíme. Nakonec přidáme vinný ocet, promícháme a směs naložíme do pekáčku.

  4. Na cuketovou směs dáme opečené maso, podlijeme trochou vody a pečeme na 190 stupňů zhruba půl hodiny.
    Během pečení obracíme a podle potřeby přidáváme vodu. Když je maso měkké, zvýšime teplotu na 200 stupňů a dopečeme na barvu ještě zhruba 15-20 minut.

  5. Podáváme nejlépe s opečenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 102 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovice pečená na cuketové směsi

  • bystrouska: Moc děkuji a jsem ráda, že chutnalo :-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Tak jak jsem slíbila, tak jsem i udělala :-8. Dnes jsme tuto dobrotu měli k obědu a fakt je to dobrota :yes::yes::yes:. Přidala jsem i fotky :-K.

    Odpovědět

  • bystrouska: Zkus a budu ráda, když dáš vědět. Množství surovin jsem napsala spíš orientačně, hlavně koření. Takže podle chuti ;-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Nádhera, krkovice je v mrazáku, cuketa v lednici, ostatní ingredience mám taky :-), tak nic nebrání tomu, abych to v neděli stvořila :-D. Dám vědět , jak to dopadlo :-8

    Odpovědět

  • hosta: :-D:-D:-D No, asi máš pravdu :-D Já už jsem zvyklá, že když zprudka opeču maso, dávám ho dojít mezi talíře :-D. Nějak to upravím ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Bude to určitě dobré - jen nevím, proč musím nechávat opečenou krkovici 8 minut v teple pod talířem, když ji pak stejně peču v troubě;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: krkovice s cuketou nejlepší recepty z krkovice a cukety pečená krkovička s cuketou krkovice a cuketa krkovice s cujetou pečená krkovice recepty z krkovičky a cukety obed z krkovice a cukety krkovice pečená na cukete krkovice a cuketa recepty pečená krkovice na cuketě krkovice, cuketa, krkovice cuketa krkovice na cuketu krkovička pečená s cuketou krkovice pečená s cuketou recept na krkovicku s cuketou krkovice smes recept na krkovici s cuketou pečená krkovice cuketou

Zapomněl/a jsem heslo