

Rolky z krkovice v petrželovo- smetanové omáčce
Suroviny 4 porce
- 4 plátky krkovice
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 vejce
- 4 sušená rajčata
- malý špalíček nivy
- 4 plátky Hermelínu
- 1/4 mraženého špenátu
- 150 ml smetany
- olivový olej
- hrst petrželky
- 1 lžíce Solamylu
- 4 kuličky zeleného pepře
- sůl
Postup přípravy receptu
Plátky masa si naklepeme přes igelitový sáček, osolíme a uděláme si pastu-v mističce si smícháme nastrouhanou nivu, propasírované stroužky česneku, lžíci olivového oleje a nasekanou petrželku, jen tak 2 lžíce si jí ponecháme do omáčky.
Touto směsí pomažeme plátky masa, a na pastu natřeme osolený a rozmrzlý špenát, uvaříme si vajíčko, které rozřízneme na čtvrtinky a položíme do středu masa, k tomu položíme pláteček Hermelínu a sušené rajče. Svážeme nití do roládek a ovážeme nití, aby držely, může nám trošku vytéct špenát, ale není to naškodu, může se ho dát méně (já dala dost).
V hrnci na oleji si zprudka opečeme roládky, vyndáme je, osmažíme si cibulku do světle hnědé barvy, nakrájenou nadrobno, vrátíme roládky, zalijeme mírně vodou a dusíme. Omáčku dosolíme, do smetany si rozpustíme solamyl a když je maso akorát, tak si smetanou zahustíme omáčku, přidáme zbylou petrželku a chvilku povaříme. Omáčky nesmí být zbytečně moc, ale tolik, aby s přílohou bylo všechno šťavnaté.
Poznámka od kuchařky
Malá a zdařilá improvizace. Omáčka, která vznikne ze všech surovin je moc dobrá(manžel snědl dvě porce-přidal si)a petrželka je krásně chuťově cítit. Podávala jsem s rýží.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rolky z krkovice v petrželovo- smetanové omáčce
-
Karamelka:hlavně buď ráda,že ten tvůj nebude protestovat!!!
Recept není zařazený ve zdravé výživě ani v dietě,tak klídek
-
Karamelka:chuděro, ty máš chuť a nesmíš co? Tak si toho nevšímej. Hezký večer
-
Karamelka: vždyť tě nikdo nenutí aby jsi to jedla, palec dolů tobě Karamelko
-
Prorostlé maso, tučný sýr a hromada smetany - potěškoště - energetická dávka pro horníka. Kalorická bomba - žlučník bude protestovat co nevidět.
-
HankaPu a Elizo, děkuji vám za chválu fotek-fakt se snažím a změnila jsem taktiku focení na doporučení dvou Topaček, mám z toho radost
-
Bibinko, taky se mi v poslední době moc líbí tvoje fotky
+
-
Bibi
-
Osobně bych raději udělala dva druhy se stejným podkladem (niva, česnek, petrželka) tak, že do poloviny závitků bych dala špenát a vajíčko, do druhé sušené rajče a hermelín. Dohromady mi to přijde trochu přepatnáctělé.
Ale co musím moc a moc pochválit, jsou fotografie. Bibi, máš je poslední dobou takové úhledné, čisté a i jídlo pěkně naservírované. Moc se mi to líbí. -
-
-
Moc hezký receptík i suroviny,postup, jenom tu nivu i hermelín, ouva, ten mi dává zabrat, pořád zatím nemůžu a asi dlouho nebudu,ale manžel by si dal,ten je "niváček -hermelináčkový"
-
zizala:
-
To jsou fakt recepty podobný jen tím, že to je zamotaný a naplněný (chybí tu smajlík, který si klepe na čelo
)
-
Bibi krásný recept.
-