 
	
Můj bezinkový sirup (za studena)
Recept ještě nebyl hodnocenČerný bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			 
	
Černý bez je u nás velmi rozšířený, a tak nic nebrání tomu, abychom využili jemnou chuť jeho květů pro přípravu výborného osvěžujícího sirupu. Připravíme ho zastudena, a…
	
			 
	
Květy černého bezu mají spoustu blahodárných účinků. Bez kvete zhruba v období od května do června, neotálejte a vydejte se natrhat květy, ze kterých můžete připravit…
	
			 
	
Příjemná vůně meduňky uklidňuje už sama o sobě. Připravte z ní třeba zdravý bylinný sirup, který vám pomůže, pokud máte problémy se spaním. Postačí jen lžíce do čaje a…
	
			 
	
Pokud si chcete vychutnat sezónní ovoce i mimo sezónu, je nejlepším řešením z něj připravit džem. Vyzkoušejte tento, který spojuje skvělou chuť jahod a třešní. Kromě…
	
			 
	
Pokud máte rádi neotřelé kombinace ovoce a ořechů, zkuste si zavařit pár skleniček tohoto skvělého sladkého džemu. Hodit se vám bude při víkendovém pečení nebo přípravě…
	
			 
	
Třešňová marmeláda z domácí pekárny je dokonalým způsobem, jak zachytit letní chuť třešní v jedné skleničce. Tato marmeláda se vyznačuje svou bohatou, sladkokyselou…
	
			 
	
Netradiční marmeláda z melounu a malin, ochucená rumem a mátou, krásně voní a využijeme ji například na palačinky či koláče. Marmeláda je lahodná, osvěžující a maliny jí…
	
			 
	
Levandulovo-mátový sirup je lahodný a aromatický nápoj, který spojuje osvěžující chuť máty s uklidňujícím aroma levandule. Tento sirup je ideální pro přípravu…
	
			 
	
Žluté blumy jsou šťavnaté, mírně nakyslé a v létě jsou ideální svačinkou do ruky, hodí se ale také do různých koláčů. Pokud si chcete připomenout jejich chuť i v zimě,…
	
			 
	
Z bobulí černého rybízu můžeme připravit sirup, po kterém s úlevou sáhneme v parných letních dnech. Sirup příjemně a osvěží a navíc dlouho vydrží, neboť postačí do vody…
	
			 
	
	
Z letní úrody ovoce se dá vykouzlit ledacos. Zpravidla mrazíme nebo zavařujeme. Pokud však máte rádi sladké šťávy, doporučíme vám tento recept na sirup z višní. Je…
	
			 
	
Maliny patří mezi super ovoce. Nejen dobře chutnají, ale jsou velmi zdravé, působí proti stresu, migrénám a zpomalují stárnutí. Proto je dobré si je uchovat i na zimu,…
	
			 
	
Receptů, ve kterých upotřebíte nadúrodu cuket, není nikdy dost. Sladký závin, s cuketovo-dýňovou nádivkou, plný vlašských ořechů, vám svojí chutí připomene jablečný…
	
			 
	
Připravte si lahodný domácí sirup, který osvěží v létě a v zimě posílí imunitu. Hodí se do vody i čaje a jeho příprava je snadná. Stačí pár surovin a trocha trpělivosti…
	
			 
	
Zejména na jaře můžeme v přírodě nasbírat čerstvé lístky mladých kopřiv. Mají sílu a říz. Zpracovat je pak můžeme třeba do osvěžujícího sirupu. Spolu s citronovou šťávou…
	
			 
	
Kopřivy a pampelišky, to jsou jedny z prvních poslů jara. Z jejich kombinace pak můžeme připravit skvělý a zdravý sirup. Stačí je nasbírat, naložit spolu s citronem a…
	
			 
	
Sirupy, které připravíme na jaře z nasbíraných květů, zužitkujeme pak během zbytku roku. Na tento sirup budeme potřebovat hlavně květy černého bezu a také kousek zázvoru…
	
			 
	
Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Krásně žluté pampelišky rostou na jaře téměř všude, a i když jsou všeobecně považovány za plevel, mají spoustu pozitivních…
	
			 
	
Louka plná žlutých pampeliškových květu lahodí našemu oku. Květy však mají své využití v kuchyni, připravit z nich můžeme třeba sirup, kterým si můžeme osladit čaj, nebo…
	
			 
	
Liči rajčátka pocházejí z Jižní Ameriky. Drobné červené plody, podobné rajčátkům, jsou lehce sladkokyselé a osvěžující. Svojí chutí připomínají chuť višní s rajčatovým…
	
			 
	
Mochyně, známá též jako physalis, je opravdu lahodná a obsahuje spoustu minerálních látek a vitaminy A a C. Z mochyně můžete připravit chutný sladký džem, kterým můžete…
	
			 
	
Sladké a šťavnaté broskve jsou ideální na přípravu džemu. Ten můžeme připravit na dva způsoby. Jednu část ochutíme výrazněji - přidáme rum a skořici, druhá část bude…
	
			 
	
Černý bez, který je známý svými léčivými účinky, začíná v přírodě pomalu kvést. Své uplatnění nalezne i v kuchyni, ať už jako smažené květy bezu kosmatice, nebo jako…
	
			 
	
Máte přebytky jahod a rebarbory? Zkombinujte obě chutě ve výborné marmeládě a připravte se tak na zimu. Marmeláda chutná skvěle jen tak na krajíci chleba s máslem, nebo…
	
			 
		
	
			 
		
	
			