Kořeněný mirabelkový džem
Recept ještě nebyl hodnocenDobře vyzrálé mirabelky opláchneme, přidáme k nim do velkého kastrolu hřebíček, skořici, kyselinu citronovou a zalijeme vše vodou, aby ovoce bylo ponořené. Obsah hrnce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dobře vyzrálé mirabelky opláchneme, přidáme k nim do velkého kastrolu hřebíček, skořici, kyselinu citronovou a zalijeme vše vodou, aby ovoce bylo ponořené. Obsah hrnce…
Ovocie dobre umyjem, nechám odkvapkať, ale neodstopkujem, "nevypeckujem". Dám do väčšej nádoby, rukami dobre "premačkám". Zasypem kyselinou citrónovou a zalejem studenou…
Dýni nakrájíme na kostky 2x2 cm a posypeme cukrem a kyselinou citrónovou. Promícháme a necháme 48 hodin stát. Pak dýní uvaříme dosklovita a přidáme tresť. Po vychladnutí…
Omyté brusinky si odvážíme a dáme do nádoby DP. Přidáme cukr a kyselinu citrónovou. Zapneme program zavařenina/marmeláda. Po ukončení programu plníme do sterilizovaných…
Vnitřek melounu pomeleme na mlýnku na ovoce, pecičky nemusíme vybírat. Nejlepší je vnitřek melounu vybírat lžící asi 1 cm od zeleného okraje. Získanou šťávu dáme…
Pomeranče i s kůrou nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájené oloupané citrony, nakrájenou mrkev, kyselinu a zalijeme 1 L převařené vody. Necháme do druhého dne. Pak vše…
Do nádoby DP dáme borůvky (nebo může být i jiné ovoce), část můžeme i rozmixovat. Přidáme med, kyselinu citronovou a gelfix smíchaný s cukrem. Zapneme program na…
Borůvky podleji lehce vodou - cca hrnek a vařím do změknutí - 20 minut.Rozmixuji tyčovým mixérem a pasíruji přes jemné síto. Pokud Vám nevadí zrníčka, tak nepasírujte,…
Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a natěsno naskládáme do sklenic řeznou stranou dolů.Zalijeme cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě…
Cuketu oloupeme, nastrouháme na hrubo, přidáme lžičku kyseliny citronové a necháme 2 hodiny odležet, cuketa pustí tekutinu a je krásně kyselá. Část tekutiny odebereme,…
Pomeleme ostružiny a švestky na mlýnku na ovoce a potom i rajčata. Šťávu ze švestek a ostružin doplníme do 2 litrů šťávou z rajčat. V troše cukru rozmícháme oba…
Bezové květy zbavte případných nečistot nebo hmyzu. Já je nemyji, aby se nevymyl pyl, musí se sbírat na místech, kde se nepráší nebo se jinak neznečistí. Zázvor…
Maliny opláchneme a odvážíme. Jablka si oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a odvážíme tak, aby celková hmotnost ovoce byla 1500 g. Dáme do nádoby DP, přidáme…
Vše, kromě banánů a kyseliny citronové, pokrájené dáme vařit na 6 minut. Poté přidáme pokrájené banány a vaříme další 1 minutu, přisypeme kyselinu a další 1 minutu…
Opláchuté bezinky otrháme z třapin a prolisujeme na strojku na ovoce.Šťávu odměříme, přidáme vodu, kyselinu citronovou a koření a asi 10 minut vaříme mírným varem. …
Je mnoho způsobů, jak si doma udělat kandovanou pomerančovou nebo citronovou kůru na mlsání nebo do moučníků. Co budeme potřebovat vždy: kůra, cukr krupice, voda, a to v…
Rajčata a meloun odšťavníme a získanou šťávu dáme vařit. Želírfixy smícháme s trochou cukru a nasypeme do vařící šťávy. Povaříme 5 minut, potom vsypeme zbývající cukr a…
Švestky nakrájíme na kostičky, dáme do pekárny, přidáme ostatní přísady a zapneme program MARMELÁDA. Horké nalejeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a…
Goju (rakytník) omyjeme, odšťavníme a přecedíme přes cedník. Dáme do kastrolku, vmícháme želírovací cukr. Dáme na plotýnku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme…
Mirabelky omyjeme a dáme do hrnce s 2 dl vody. Přidáme skořici, badyán a hřebíček. Vaříme cca 20-30 minut.Rozvařené mirabelky přepasírujeme přes cedník. Přidáme cukr a…
2 litry vody svařte s cukrem, přiveďte k varu a nechejte vychladnout.Až je voda jen mírně vlažná, vložte do ní květy bezu, mátu, kyselinu citronovou a citron nakrájený…
Rozvaříme cukr s vodou, přidáme jahody na kousky a směs rozmixujeme.Odstavíme ze sporáku. Necháme směs vychladnout.Vložíme omyté listy meduňky a citron. Necháme 24 hodin…
Vypeckované třešně rozmačkáme, dobře to jde šťouchadlem na brambory. Pektin smícháme se 2 lžícemi z už odváženého cukru a promícháme s ovocem. Za stálého míchání…
Směs připravíme už několik dní předem ze sušeného ovoce nakrájeného na drobné kousky. Musí být buď dobře nakrájená nebo trochu rozmixovaná, aby se müsli nerozpadalo.V…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami