Rajčatová marmeláda ochucená rumem
Recept ještě nebyl hodnocenTato marmeláda ochucená rumem je lahodná a netradiční pochoutka, která spojuje sladkost zralých rajčat s jemným nádechem rumu. Rajčatová marmeláda je skvělá jako příloha…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato marmeláda ochucená rumem je lahodná a netradiční pochoutka, která spojuje sladkost zralých rajčat s jemným nádechem rumu. Rajčatová marmeláda je skvělá jako příloha…
Štrúdl s cuketovou náplní překvapí svou jemnou chutí a vláčnou strukturou. Cuketa dodává náplni šťavnatost a skvěle se doplňuje se skořicí nebo rozinkami. Je ideální…
Z červeno-oranžových sladkokyselých plodů jeřábu můžeme připravit lahodný osvěžující džem. Pěknou vůni mu dodáme trochou griotky. Džem využijeme do dezertů i například…
Lety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice…
Domácí třešňový sirup je skvělý způsob jak si uchovat chuť letních dní. Perfektně se hodí do osvěžujících limonád nebo do různých koktejlů. Sirup je jednoduchý na…
Angreštový džem s ostružinami si zamilují všichni, kteří upřednostňují kyselkavou chuť ovoce. Je úžasný v lineckém koláči, ale i jako náplň do palačinek. Hladké…
Domácí meruňková zmrzlina s domácím toppingem vás v horkých letních dnech skvěle osvěží. Na její přípravu ani nebudete potřebovat zmrzlinovač. Stačí vhodná nádoba a…
Snažíte-li se omezit klasický bílý cukr, bude se vám hodit tento recept na ostružinový džem nejen pro diabetiky. Na želírování je použit ovocný cukr fruktóza. Džem…
Marmelády nemusí být nutně jen z jednoho druhu ovoce. Pokud máte možnost, zkuste tuto zajímavou kombinaci, která zaručí netradiční chuť. Jablka a ostružiny se vzájemně…
Sladké švestky a ostružiny doplněné zralými rajčaty tvoří nečekaně lahodnou marmeládu s jemně nasládlou a zároveň osvěžující chutí. Skvěle se hodí na pečivo, k sýrům i…
Domácí borůvková marmeláda je poklad, který oceníte zejména v zimě. Voňavá a sladká, plná lesních či doma pěstovaných borůvek, vynikne na čerstvém pečivu i v koláčích.…
Léto doslova vybízí ke sběru nejrůznějších plodů na zahradě i v lese. A na obou místech pak můžeme najít oblíbené fialové bobule - borůvky. Připravte si z nich na zimu…
Nasbírané rostliny plicník i meduňku dáme do hrnce společně s nakrájeným citronem a zalejeme horkou vodou, promícháme, přisypeme kyselinu citronovou (20g balení),…
Omyté, vypeckované, ovoce (jakékoliv:meruňky, jahody, borůvky, angrešt, rybíz, třešně) dáme do formy pekárny dáváme malé kousky - podle druhu, tedy aspoň pokrájíme na…
Meruňky pečlivě omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme. Na mírném ohni je rozvaříme nepatrně podlité vodou. Potom přepasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme asi…
Vypekované meruňky omyjeme a rozmixujeme. Pokud chceme mít v zavařenině větší kousky, tak cca 1/4 meruněk nemixujeme, ale nakrájíme nožem na kousky požadované velikosti …
1. bezinky pařím v odšťavovacím tříposchoďovém hrnci - spodní díl- voda - prostřední díl slouží k zachycení šťávy - vrchní díl je na ovoce 2. do vrchní…
Umyté čerešne naložíme do fliaš,pridáme k nim sladidlo,zalejeme vodou a na vrch dáme trocha kys.citrónovej.Fľaše uzavrieme a sterilizujeme 10 minut.
Borůvky podleji lehce vodou - cca hrnek a vařím do změknutí - 20 minut.Rozmixuji tyčovým mixérem a pasíruji přes jemné síto. Pokud Vám nevadí zrníčka, tak nepasírujte,…
Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a natěsno naskládáme do sklenic řeznou stranou dolů.Zalijeme cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě…
Oddělíme bílky od žloutků. Dáváme pozor, aby se do bílku nedostal žádný žloutek!Připravíme menší hrnec, kam nasypeme cukr a nalijeme vodu. Za stálého míchání přivedeme…
Bezové květy zbavte případných nečistot nebo hmyzu. Já je nemyji, aby se nevymyl pyl, musí se sbírat na místech, kde se nepráší nebo se jinak neznečistí. Zázvor…
Pologule si dobre vymastíme a vysypeme múkou. Celé vajcia šľaháme spolu s cukrom do hustej peny, pridáme múku zmiešanú so sódou, šťavu a postrúhanú kôru z citróna a olej…