Cherry – višně v čokoládě (marmeláda)
Recept ještě nebyl hodnocenOdpeckované višně nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem (pozor na stříkající šťávu – velice barví), vlijeme do širšího kastrolu a přivedeme na 10-15 minut k varu. Ráda…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Odpeckované višně nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem (pozor na stříkající šťávu – velice barví), vlijeme do širšího kastrolu a přivedeme na 10-15 minut k varu. Ráda…
Dýňovou dužinu pokrájíme na kostičky. Ve 2 l studené vody rozpustíme 20 g kyseliny citronové a dýni v tomto roztoku máčíme 24 hodin.Když je dýni odleželá, scedíme ji,…
Borůvky vaříme v hrnci asi 10 minut, poté přidáme cukr smícháný s pektogelem a vaříme do zhoustnutí asi 30 minut. Ke konci varu přidáme lžičku kyseliny citrónové a…
Cukety nastrouháme a povaříme 20 minut na mírném ohni. Přidáme kiwi, cukr a Pektol a ještě povaříme asi 20 ninut. Dáme do skleniček a steriluje asi půl hodiny.
Suroviny na těsto zpracujeme na vále (nebo v míse rukama) a na pomoučněném a nebo silikonovém vále vyválíme na ½ cm silný plát. Potřeme citronovou polevou a když trochu…
Pokrájenou reveň smícháme večer s cukrem, necháme přikryté do rána v chladu. Pustí hodně šťávy. Druhý den za občasného míchání dáme povařit, když trochu zhoustne,…
Do kastrolu dáme vodu a ostatní suroviny krom cukru. Vaříme asi 20 minut na mírném ohni. Odstavíme.Tyčovým mixérem rozmixujeme. Vrátíme na plotnu a za stálého míchání…
Jablka zbavíme jádra, citron kůry a nakrájíme. Vložíme do hrnce s meduňkou a skořicí. Zalijeme do 4 litrů vodou a vaříme do měkka.Scedíme přes plátno a vymačkáme. Pak…
Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozložíme rovnoměrně na plech. Posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici.Předehřejeme troubu spodní i horní ohřev na 180°C, plech vložíme…
Rozpustíme marshmallows s citrónovou šťávou, vodou, tukem 1 a kyselinou citrónovou. Budeme rozpouštět v mikrovlnné troubě nebo nad parou, v mikrovlnné troubě budeme…
Ovoce dle druhu upravíme ( vypeckujeme, oloupeme či nakrájíme na malé kousky, případně rozmačkáme či rozmixujeme - dle chuti ). Odvážíme si 1 kg ovoce a dáme do…
Mrkev, broskve i jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme do velkého hrnce, podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou vaříme, dokud není mrkev měkká (jablka a…
Dýně oloupáme a nakrájíme na kousky. Sušené meruňky nakrájíme také na kousky, přidáme k dýni, podlijeme vodou a uvaříme do měkka. Tyčovým mixérem pak dohladka…
Nakrájíme dýni na kostky a zalejeme vodou (3 l tak aby dýně byla ponořená) s cukrem a kyselinou citronovou. Necháme odležet asi 24hodin.Druhý den přidáme citrony s kůrou…
Oloupanou cuketu bez jader nakrájíme na kousky, přidáme ostatní suroviny (mimo minerální vodu) a rozvaříme.Směs rozmixujeme a rozředíme vodou.Přidáme 7 l neperlivé…
Když je sezóna jahod v plném proudu, nezapomeňte připravit jahodovou marmeládu, abyste si jejich skvělou chuť mohli vychutnávat i během zimy. Marmeládu můžeme použít do…
Klasický recept na džem s použitím želírovacího přípravku, kterých nám obchody nabízejí několik druhů. Pokud máte broskví hodně, můžete zkusit obměnu např. s pomerančem,…
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si ji, ať máte na zimu zásoby. Zavařeniny nemusí být pouze jednodruhové, všimněte si, že…
Pokud máte velkou úrodu švestek, vyzkoušejte z nich připravit tento vynikající sirup. Na přípravě není nic složitého a stačí vám jen pár surovin. Sirup si vychutnáte…
Vyzkoušejte tento osvědčený recept a upečte z ořechového těsta výborná srdíčka. Srdíčka slepíte džemem ochuceným rumem, potřete polevou, posypete strouhanými ořechy a…
Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou…
Květy černého bezu mají spoustu blahodárných účinků. Bez kvete zhruba v období od května do června, neotálejte a vydejte se natrhat květy, ze kterých můžete připravit…
Bezové květy nasbírejte ve vrcholné kondici a připravte z nich chutný sirup. Uchováte si tak trochu voňavého jara do podzimních plískanic. Práce vynaložená na přípravu…
Pokud si chcete vychutnat sezónní ovoce i mimo sezónu, je nejlepším řešením z něj připravit džem. Vyzkoušejte tento, který spojuje skvělou chuť jahod a třešní. Kromě…