Džus z mrkve a grepu
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev oškrábeme a odkrojíme všechny nazelenalé části. Grepy oloupeme, rozkrájíme a pečlivě odstraníme všechny pecičky. Mrkev a grepy vložíme do tlakového hrnce,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev oškrábeme a odkrojíme všechny nazelenalé části. Grepy oloupeme, rozkrájíme a pečlivě odstraníme všechny pecičky. Mrkev a grepy vložíme do tlakového hrnce,…
Opláchuté bezinky otrháme z třapin a prolisujeme na strojku na ovoce.Šťávu odměříme, přidáme vodu, kyselinu citronovou a koření a asi 10 minut vaříme mírným varem. …
CESTO: Vajcia vyšľaháme s cukrami. Pridáme mlieko, olej, citr. šťavu, citr. kôru, múku, prášok do pečiva a sódu bik. Polovicu cesta nalejeme na vymastený plech, 2.…
Rajčata a meloun odšťavníme a získanou šťávu dáme vařit. Želírfixy smícháme s trochou cukru a nasypeme do vařící šťávy. Povaříme 5 minut, potom vsypeme zbývající cukr a…
Očištěné houby nakrájíme dle zvyklostí - my rádi větší kusy. 5 minut povaříme ve vroucí hodně osolené vodě a necháme okapat.Svaříme nálev.Houby dáme do skleniček,…
POMERANČE OLOUPEME A NAKRÁJÍME NA MENŠÍ KOUSKY. DÁME VAŘIT DO 1 LITRU VODY KAM TAKÉ PŘIDÁME KYSELINU CITRONOVOU.NECHÁME VAŘIT DO ZMĚKNUTÍ ASI 45 MINUT.MEZITÍM SI DÁME…
2 litry vody svařte s cukrem, přiveďte k varu a nechejte vychladnout.Až je voda jen mírně vlažná, vložte do ní květy bezu, mátu, kyselinu citronovou a citron nakrájený…
Rozvaříme cukr s vodou, přidáme jahody na kousky a směs rozmixujeme.Odstavíme ze sporáku. Necháme směs vychladnout.Vložíme omyté listy meduňky a citron. Necháme 24 hodin…
Směs připravíme už několik dní předem ze sušeného ovoce nakrájeného na drobné kousky. Musí být buď dobře nakrájená nebo trochu rozmixovaná, aby se müsli nerozpadalo.V…
Odpeckované višně nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem (pozor na stříkající šťávu – velice barví), vlijeme do širšího kastrolu a přivedeme na 10-15 minut k varu. Ráda…
Květy černého bezu nasbíráme v co nejčistším prostředí, abychom je nemuseli mýt a nepřišli tak o spoustu cenných látek. Po otrhání stačí květy nechat na chvíli rozložené…
Květy bezu opláchneme a necháme okapat. Následně dáme do hrnce, přidáme na kolečka pokrájený citron a 3 litry vody. Krátce povaříme a necháme odstát 24 hodin.Vylouhované…
Suroviny na těsto zpracujeme na vále (nebo v míse rukama) a na pomoučněném a nebo silikonovém vále vyválíme na ½ cm silný plát. Potřeme citronovou polevou a když trochu…
Do kastrolu dáme vodu a ostatní suroviny krom cukru. Vaříme asi 20 minut na mírném ohni. Odstavíme.Tyčovým mixérem rozmixujeme. Vrátíme na plotnu a za stálého míchání…
Ve velkém hrnci rozmixujeme meruňky a přidáme kyselinu citronovou. Obsah sáčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně…
Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozložíme rovnoměrně na plech. Posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici.Předehřejeme troubu spodní i horní ohřev na 180°C, plech vložíme…
Citrony si nakrájíme na kostičky a dáme dohrnku s 1,5 l vody a kyselinou citronovou a necháme 24 hodiny odležet. Rozmixujeme a přes plátno scedíme. Dáme vařit 8,5 l…
Dýně oloupáme a nakrájíme na kousky. Sušené meruňky nakrájíme také na kousky, přidáme k dýni, podlijeme vodou a uvaříme do měkka. Tyčovým mixérem pak dohladka…
Kvítky šeříku a plátky z citronů dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou s rozpuštěným cukrem a kyselinou citronovou. Dobře promícháme, zakryjeme a necháme 3-5 dnů…
Omytým rajčatům odstraníme "bubáka" a nakrájíme je na čtvrtky, rozmixujeme spolu s odpeckovanými švestkami (nemusí se dát ale měla jsem už pár hodně měkkých).Poté vše…
Lipový květ je známý svými léčivými účinky při nemocích dýchacího ústrojí. Tak letos nezmeškejte jeho krátkou sezónu a uvařte z něj doma lahodný sirup. Příprava je velmi…
Léto je obdobím bohatým na sladkou úrodu plnou vitaminů. Využijte toho a zavařte si ji, ať máte na zimu zásoby. Zavařeniny nemusí být pouze jednodruhové, všimněte si, že…
Opláchnuté bezinky otrháme od třapin a prolisujeme na strojku na ovoce.Odváženou šťávu smícháme s převařenou vodou, cukrem a kyselinou citronovou a za občasného…
Tento salát je možné zhotovit z jakékoliv ryby. Není ani důležité, jak dobře je ryba vyfiletovaná, protože se v nálevu kosti rozpustí a žádné pak necítíte. Můžete vhodně…