Orientální lilek s cizrnou a kokosovým mlékem
Recept ještě nebyl hodnocenKdyž je horké léto a je chuť na lehký oběd, hodí se přesně takový rychlý, výživný pokrm, na který upotřebíte i úrodu ze zahrádky. Zeleninová směs je inspirována…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Když je horké léto a je chuť na lehký oběd, hodí se přesně takový rychlý, výživný pokrm, na který upotřebíte i úrodu ze zahrádky. Zeleninová směs je inspirována…
Zapečený lilek s celerem je lahodný a zdravý pokrm, který kombinuje jemnou chuť lilku s výraznou chutí celeru. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro vegetariány…
Zeleninovo-masové špízy jsou skvělou volbou pro letní grilování či lehký oběd. Kombinují čerstvou zeleninu a šťavnaté kousky masa. Tato kombinace masa a zeleniny potěší…
Musaka je klasika středomořské kuchyně, která vás okouzlí svou vrstvami a chutěmi. Kombinace šťavnatého mletého masa, jemně pečeného lilku a brambor, vše dobře zapečené,…
Lilková pomazánka s pečenou paprikou a bazalkou je svěží a aromatický dip, který oživí každé pohoštění. Skvělá jako předkrm na křupavém pečivu, nebo jako zdravá svačina…
Tento pokrm je plný výrazných chutí a exotického nádechu. Pikantní Sambal Oelek dodává masu intenzivní kořeněnou chuť s pálivým nádechem, zatímco karamelizovaná zelenina…
Pikantní kuskus s lilkem a hlívou je exotické a výživné jídlo, které zaujme svou bohatou kombinací chutí a vůní. Jemný kuskus se skvěle doplňuje s pečeným lilkem,…
Tento grilovaný a marinovaný lilek chutná výborně. Grilováním získají plátky lilku výraznější chuť, kterou poté doplníme dlouhým marinováním v ostré marinádě, ochucené…
Lilek omyjeme a podélně rozpůlíme. Každou polovinu na řezu osolíme, potřeme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby (na 180 st. cca 20 minut).Upečený lilek…
Zeleninu-mrkev, kedlubnu očistíme, mrkev nakrájíme na kolečka,ne moc silná, kedlubny na podélné nudličky na způsob zelí. Lilek nakrájíme na kolečka, ta posolíme, necháme…
Troubu předehřejeme na 240 °C. Lilky omyjeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. Posolíme a pokapeme olivovým olejem, dáme v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím…
Nadšení z nalezených hub nás obvykle přejde doma, kdy začneme řešit otázku, co si s nimi počít. A tak jejich uchování na zimu je jedním z nejlepších řešení. Tato…
Lilek opláchneme, rozřízneme na půl a propícháme vidličkou, položíme řezem vzhůru na plech vyložený pečícím papírem, lehce osolíme a potřeme olivovým olejem. Vložíme do…
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky nebo medailonky, osolíme, posypeme kořením na pizzu a spolu s kolečky…
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, zasolíme a necháme "vyplakat" asi 20 minut z obou stran (celkově 40 minut). Mezitím necháme v kastrolku rozpustit máslo,…
Tenké plátky anglické slaniny vypečeme a osušíme na papírovém ubrousku. Rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Vegetariáni začnou číst až od tohoto místa :-)Na…
Lilek upečeme neloupaný, vcelku, na suchém plechu v troubě - u nás upekla remoska (předem ho propícháme třeba špízovou jehlou - aby při pečení nepraskl). Ještě teplý ho…
Lilky pokrájíme na slabá kolečka, osolíme a necháme vypotit. Poté omyjeme, osušíme a na pánvi opečeme do měkka po obou stranách. Na omáčku nalijeme do hrnce passatu,…
1) Lilky očistíme a rozpůlíme. Osolíme a na 10 minut dáme do ledničky. Poté je omyjeme pod studenou vodou a dobře usušíme, následovně je pokapeme citronovou šťávou. 2)…
Lilek nakrájíme na špalíčky cca 5 cm dlouhé a dáme vařit do páry na 15 minut.Na 1 lžíci sezamového oleje mezitím osmažíme na nudličky nakrájenou hlívu.K hlívě přidáme na…
Den předem si naložíme kousky masa do oleje s česnekem nakrájeným na plátky. Vše osolíme a opepříme a uložíme do lednice. Na pánev si dáme olej a nakrájenou cibulku,…
Brambory omyjeme, pokrájíme na osminky. Zeleninu pokrájíme na kolečka nebo na kostičky.Promícháme s brambory. Podle chuti osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a…
Lilky umyjte, můžete je oloupat (ale není to nutné), nakrájejte je na větší kostky a ty ponořte na 15 minut do studené osolené vody.Pak je vyndejte, osušte a asi 5 minut…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Kůži lilku na několika místech propíchneme vidličkou, zastříkneme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 45–60 minut nebo dokud není…