Batáty a lilek na grilu
Recept ještě nebyl hodnocenBatáty neboli sladké brambory se řadí k nejstarším potravinám, pěstovaly se zde o 100 let dříve než brambory. Batáty obsahují vysoké množství vitamínu A a vlákniny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Batáty neboli sladké brambory se řadí k nejstarším potravinám, pěstovaly se zde o 100 let dříve než brambory. Batáty obsahují vysoké množství vitamínu A a vlákniny…
Porce karase otřeme papírovou útěrkou, osolíme a necháme v chladu cca 1 hodinu. Zeleninu nakrájíme na větší kusy. V misce rozmícháme olej, vinný ocet, kurkumu, sojovou…
Zeleninová směs má v naší kuchyni velmi široké možnosti uplatnění. Můžeme jí podávat s přílohou jako hlavní jídlo nebo jí použít jako základ pod maso. Zcela jistě jí…
Pokrm, co nejen skvěle chutná, ale také vypadá. Mističky z cukety a lilku jsou plněné zeleninovou směsí s hovězím mletým masem. Po zapečení je pak před podáváním můžete…
Troubu předehřejte na 180 ⁰ C. Plech vyložte pečícím papírem. Červenou řepu nakrájejte na tenké plátky. V míse promíchejte s trochou oleje, soli a pepře a rozprostřete…
Lilek umyjeme, nakrajime na slabe platky podelne (muze byt i na kolecka, ale lepsi se pak kraji kdyz je podelne),tyhle platky usmazime v oleji, nechat odkapat ...nez…
Pokud zrovna nemáte chuť na maso, pak pro vás máme tento rychlý a jednoduchý recept na lilek na paprikách a česneku. Dobře okořeněný pokrm chutná nejlépe s rýží nebo s…
Suroviny na tapenádu vložíme do mixeru a rozmixujeme. Kdo chce dohladka, já jsem to jen posekala, aby tam byla znát struktura surovin. Mezitím orestujeme hlívu s…
Ke grilovanému masu lehce připravíte přílohu ze směsi oblíbené sezónní zeleniny s ochucením na kyselo. Jistě se bude hodit i k jinak připraveným druhům masa.
Troubu předehřejeme na 200°C,(horkovzdušnou na 180 °C). Brambory, rajčata,cukety,lilek a papriku omyjeme a očistíme.Brambora a rajčata rozpůlíme. Lilek rozkrájíme na…
Nejdříve připravíme lilek. Přepůlíme jej, nakrájíme do něj mřížky, osolíme a necháme vypotit cca 20 minut. Pak lilek otřeme, pokapeme olivovým olejem a dáme jej péct do…
S naším receptem na lilkovou směs si obohatíte váš domácí jídelníček. Lilek, tento král zeleniny nabízí široké možnosti uplatnění, od grilovaných křehkých plátků po…
Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, cibuli, cuketu a vše 5 minut při střední teplotě smažte. Přihoďte, papriky, lilek a pokračujte…
Lilek nakrájíme na podélné tenoučké plátky, které posolíme a necháme asi půl hodiny vypotit.Poté je opláchneme, dobře osušíme, potřeme olejem a ugrilujeme.Připravené…
Lehké bezmasé jídlo si připravíte podle našeho vymazleného receptu. Ať již zvolíte pokrm s jakoukoliv přílohou, nebo se spokojíte se samotnou zeleninou, získáte střídmý…
Cibuli a cesnek nakrajime na drobno a na olivovem oleji osmazime do zlatova. Pote prisypeme houby pokrajene na vetsi kousky, smes osolime, opeprime a chvilku restujeme,…
Připravte rodině k obědu rychlou a chutnou variantu boloňské omáčky s mletým drůbežím masem a lilkem. Dobře vychucenou masovo - zeleninovou směs můžete servírovat s…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme nakynout.Lilek nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme vypotit. Pak…
Máte chuť na neco zeleninového, přitom aby to mělo šmrnc? Zkuste připravit lilek podle našeho receptu. Neni to vůbec složité a vznikne skvělá rychlá večeře, ke které se…
Lilek je výborná zelenina, kterou často najdete ve středomořské kuchyni. Jeho neutrální chuť jde dobře kombinovat s dalšími surovinami. Ochutnejte ho plněný sýrem,…
Během letní sezóny se v našich kuchyních často objevuje cuketa, kterou můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvěle chutná i zapečená s lilkem a rajčaty, ochucená čerstvou…
Připravíme marinádu na maso. Smícháme dvě lžíce oleje, dvě lžíce sójové omáčky, lžíci medu, lžíci kečupu a ½ lžičky kořenící směsi na čínu. Krůtí maso nakrájíme na…
Caponata může trochu připomínat francouzské ratatouille, pochází však z Itálie. Jde o jídlo, které připravíme na pánvi z lilků a další zeleniny, a podáváme s opečenou…
Lilek podélně rozpůlíme, každou půlku vydlabeme tak, aby zůstal cca 1 cm dužniny se slupkou, vnitřky osolíme a necháme 2 hodiny vypotit. Potom opláchneme a osušíme…