Čatní z lilků
Recept ještě nebyl hodnocenVelkou úrodu lilků a rajčat využijeme při přípravě výborného zeleninového čatní, se kterým si skvělou chuť zeleniny vychutnáme i mimo sezónu. Čatní se hodí k sýru,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velkou úrodu lilků a rajčat využijeme při přípravě výborného zeleninového čatní, se kterým si skvělou chuť zeleniny vychutnáme i mimo sezónu. Čatní se hodí k sýru,…
Šťavnatá sekaná v sobě skrývá mnoho dobrot - naplníme ji lilkem, paprikou a vařenými vejci. Díky náplni je sekaná na řezu pestrá a vypadá pěkně. Můžeme ji podávat teplou…
Tento lehký pokrm je plný pestré zeleniny a dobrých chutí. Opečené plátky krůtího masa podáváme se zeleninovou směsí na způsob francouzského ratatouille, která díky…
Zavařte si do zásoby lahodný lilek, který spojuje jemně nakyslou chuť pečené zeleniny s výrazným aroma vybraného koření. Tento delikatesní pokrm je ideální jako příloha…
Ratatouille s bylinkami je francouzská klasika, která vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Tento pokrm plný čerstvé zeleniny, jako jsou rajčata, lilky, cukety…
Babaganoush je tradiční blízkovýchodní pomazánka z pečeného lilku, která vás osloví svou jemnou, kouřovou chutí s dotekem česneku a tahini. Ideální jako lehký předkrm…
Zeleninovo-masové špízy jsou skvělou volbou pro letní grilování či lehký oběd. Kombinují čerstvou zeleninu a šťavnaté kousky masa. Tato kombinace masa a zeleniny potěší…
Tento kuřecí špíz je exotický pokrm inspirovaný chutěmi starověkého Mexika. Šťavnaté kousky kuřecího masa jsou střídány s plátky lilku a žampionů, marinované v…
Zapečené lilkové závitky jsou pochoutkou, která potěší všechny milovníky středomořské kuchyně. Tenké plátky lilku jsou plněny slanými ančovičkami, šťavnatou šunkou a…
Tento pokrm nabízí dokonalou rovnováhu mezi lehkostí a sytostí, kdy každé sousto přináší kombinaci svěžích rajčat a jemného lilku, obaleného v hladké omáčce. Tento…
Kuskus s lilkem a sušenými rajčaty je lehké a chutné jídlo plné středomořských chutí. Jemně restovaný lilek dodává pokrmu bohatou texturu, zatímco sušená rajčata…
Lilková pomazánka s pečenou paprikou a bazalkou je svěží a aromatický dip, který oživí každé pohoštění. Skvělá jako předkrm na křupavém pečivu, nebo jako zdravá svačina…
Candát patří mezi ryby s velmi jemným masem, které má příjemnou chuť. V tomto receptu najdete inspiraci na jeho přípravu na grilu. Jednotlivé kousky candáta stačí obalit…
Nakládaný lilek je pochoutka, kterou můžeme podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo například přidat do salátů. Díky naložení je vláčný, měkký a voní po tymiánu. K…
Hustá zeleninová polévka s pohankou je výživný a sytý pokrm, který zahřeje a dodá tělu potřebnou energii. Tato bezlepková varianta klasické zeleninové polévky je ideální…
Lahodné spojení lilků, sýra a rajčat si vychutnáme v tomto jednoduchém jídle. Chuť zeleniny ještě zdůrazníme ogrilováním a provoníme čerstvou šalvějí. Vše podáváme na…
Toto jednoduché a lehké zeleninové jídlo se skvěle hodí do letních dní. Nudle plněné lilkem a Nivou zapečeme zalité rajčaty. Dobrou chuť zeleniny doplníme slaným sýrem,…
Baklažán narežeme na kolieska hrubé asi 1 cm. Polovicu koliesok osolíme, okoreníme a uložíme na ne asi 3 mm hrubý plátok tvrdého syra. Prikryjeme druhou polovicou…
Baklažán ošúpem, pokrájam na 1,5 - 2 cm kolieska, osolím, nechám odstáť. Medzitým na drobno nakrájam huby a udusím na troške oleja, snažím sa odpariť vodu, osolím,…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky cca 2cm, brokolici rozebereme na růžičky. Osolíme a necháme odležet – není nutné předvařit! Připravíme si jogurtovou omáčku.…
Lilek nakrájíme na 1 cm plátky, z obou stran je osolíme a necháme 30 minut vypotit.Zeleninu a houby nakrájíme na menší kousky, vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem,…
Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, z obou stran osolíme a necháme asi hodinu vypotit. Pak je opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Na olivovém…
Neoloupaný lilek nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Posolíme, přikryjeme a necháme asi 30 minut odležet.Mezitím připravíme omáčku. V nepřilnavé pánvi necháme v…
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 60 minut.Po vychladnutí sloupneme…