Escalivada

Lilecek Lilek Kuchař: Lilecek Lilek

Doba přípravy: 1 hodina pečení, půl hodiny loupání podle množství zeleniny Přílohy 4 názory

Suroviny

Lilek
červená paprika
rajčata
cibule
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek, červenou papriku a cibule položíme na plech, zalijeme olivovým olejem a pečeme. Lilek předtím trochu napícháme nožem, aby neexplodoval.

  2. Po půlhodině pečení přidáme rajčata, která se nemusí péci tak dlouho a pečeme ještě další půlhodinu.

  3. Necháme vychladnout, lilek a papriku oloupeme a nakrájíme na dlouhé plátky. Podáváme jako přílohu k masu, nebo jíme položené na chlebu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Escalivada

  • Miquel Miquel

    Přidal jsem foto, jestli to vadí, tak ji odstraním ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    jj, já si k tomu taky umím představit ještě česnek, paličku rozkrojenou napůl jako to nedávno dělala tuším Eliza :-p:-p

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Pečené lilky, papriky, cibule, případně česnek, to je ta nejbáječnější příloha ke grilovanému masu nebo jen tak, s opečenou bagetkou. :yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    vypadá to podivně, ale jsem přesvědčená, že chutnat to bude nááramně. skoro jako by to zavonělo až sem :-p
    dám bod a jdu vrazit tlamku do ručníku, abych nevypadala jako udýchaný Boxér :-))

    Odpovědět

Tématické fráze: loupání lilku jak dlouho pečeme lilek nejbajecnejsi recepty. sk zelenina escalivada jak dlouho péci lilek zelenina escalivoda nejbáječnější koláče escalivada příprava lilek escalivada lilky jako příloha lilek s cesnekem peceny v troube

Zapomněl/a jsem heslo