Zeleninová omáčka na těstoviny
Recept ještě nebyl hodnocenNápadů jak zpracovat úrodu zeleniny, není nikdy dost. Za pomoci pomalého hrnce zvládnete velice snadno připravit zeleninovou omáčku, která se perfektně hodí nejen na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nápadů jak zpracovat úrodu zeleniny, není nikdy dost. Za pomoci pomalého hrnce zvládnete velice snadno připravit zeleninovou omáčku, která se perfektně hodí nejen na…
Pokud preferujete spíše bezmasá jídla a chcete si v létě dopřát něco lehčího a plného zeleniny, určitě vyzkoušejte tento bulgur s restovaným lilkem, cuketou a paprikou.…
Z bohaté letní úrody můžeme připravit ledacos. Zejména pak zásoby na chladnější část roku. A třeba taky tuto zeleninovou pálivou směs nejen na toasty. Patří do ní cuketa…
Tento recept ze středomořské kuchyně, známý také jako "Melanzane alla Parmigiana," je oblíbený pro svou jednoduchost a intenzivní chuť. Plátky lilku se zapékají ve…
Lilek nakrájejte na plátky, posolte a nechte vypotit. Poté ho otřete a dejte péct na 20 minut do trouby i s červenou paprikou. Při 180 stupních upečeme.Papriku po…
Rozehřejeme gril. Papriky omyjeme, osušíme a nad mírným plamenem opékáme, až slupka zčerná. Pak je vložíme do sáčku nebo misky, dobře uzavřeme a necháme zapařit. Tím se…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Tato kombinace měkkého lilku, šťavnatých žampionů a rozpuštěného sýra vytváří lahodný…
Lilek obalený v bylinkovém těstíčku a následně pečený v troubě se stává křupavým a voňavým, přičemž si zachovává svou jemnou strukturu uvnitř. Skvělá volba pro…
Přírodní řízek je lehká a chutná varianta klasiky, která nezatíží žaludek a krásně zasytí. Šťavnaté kuřecí maso je jemně opečené a lehce dochucené. Tento řízek je…
Vrstvená lilková musaka je tradiční pokrm středomořské kuchyně. Šťavnatý lilek, voňavé mleté maso a bohatá omáčka se snoubí do harmonického celku. Tato sytá a lahodná…
Pečená lilková směs spojuje bohaté chutě středomořské zeleniny do jednoho lahodného celku. Tento pokrm je navíc skvělý i do zásoby – stačí ho zavařit nebo zamrazit a…
Lilek nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme minimálně půl hodinky vypotit. Potom ho osušíme, zakápneme olivovým olejem, posypeme římským kmínem, promícháme a při 200…
Dokonalá kombinace jemnosti a sytosti, která potěší každého milovníka zeleniny a sýra. Lilky, při pečení krásně zkaramelizují, zatímco rozpuštěný hermelín jim dodá…
Ma'alubi, známá také jako "obrácený hrnec," je tradiční blízkovýchodní pokrm, který spojuje jemné kuřecí maso s opečeným lilkem a voňavou rýží. Tento jedinečný recept,…
Pečená zelenina s černuchou je lahodný a zdravý pokrm, který spojuje pestré barvy a chutě sezónní zeleniny. Černucha, známá také jako černý kmín, zvýrazňuje přírodní…
Lečo je typickým letním jídlem. Zpracujete v něm bohatou úrodu sezónní zeleniny a navíc si skvěle pochutnáte. Plná chuť vyzrálé zeleniny je doplněna provensálskými…
Lilky a cukety podélně rozpůlíme, lžící vydlabeme tak, aby po okrajích zůstalo cca 1 a půl centimetru, osolíme a odložíme. Dužniny nahrubo nastrouháme, případně ještě…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.Houby,lilek a cibuli nakrájíme na menší kostičky.Na pánvi rozehřejeme 2lžíce oleje a necháme zesklovatět cibuli a pak na ní…
Během letní sezóny se v našich kuchyních často objevuje cuketa, kterou můžeme připravit na mnoho způsobů. Skvěle chutná i zapečená s lilkem a rajčaty, ochucená čerstvou…
Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, osolíme jej a dáme mu 20 minut na vypocení. Pak ho otřeme ubrouskem nebo opláchneme pod proudem vody. Současně s lilkem si…
Těstoviny s jednoduchou omáčkou z lilku, rajčat a česneku připravíme snadno během chvilky. Jde o lehké a chutné jídlo, které ještě doladíme balkánským sýrem a voňavou…
Mleté maso s lilkem je skvělým základem nejen pro chutné špagety, ale i pro další kreativní pokrmy. Kombinace šťavnatého masa a jemně opečeného lilku, dochucená…
Nápaditý recept na lilkové rolky vás mile překvapí. Chuťově méně výrazný lilek se s dobře ochucenou masovou náplní skvěle doplňuje. Rolky jsou na povrchu krásně křupavé,…