Rýže s lilkem a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenRýže s lilkem a rajčaty je skvělým příkladem jednoduché, ale přitom neuvěřitelně chutné kuchyně, která kombinuje jemnou chuť rýže s krémovitým lilkem a šťavnatými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rýže s lilkem a rajčaty je skvělým příkladem jednoduché, ale přitom neuvěřitelně chutné kuchyně, která kombinuje jemnou chuť rýže s krémovitým lilkem a šťavnatými…
Lilková pomazánka s pečenou paprikou a bazalkou je svěží a aromatický dip, který oživí každé pohoštění. Skvělá jako předkrm na křupavém pečivu, nebo jako zdravá svačina…
Zapečené mleté maso s rýží, lilkem a rajčaty je sytý a chuťově bohatý pokrm, který kombinuje šťavnaté mleté maso s jemným lilkem, voňavou rýží a sladkostí zralých rajčat…
Směs cukety a lilku s bylinkami a česnekem je ideální lehká večeře na horké letní dny. Vše stačí jen nakrájet a orestovat na pánvi. Bylinky i česnek se krásně rozvoní a…
Recept na lehký letní oběd, který můžete podávat buď samostatně, nebo použít jako přílohu například ke grilovanému masu. Ideální pro ty, kteří chtějí do svého jídelníčku…
Vychutnejte si rozmanitost domácí kuchyně s pokrmem z brambor, lilku, cukety a rajčat. Tento lahodný a voňavý hlavní chod z jednoho pekáčku s vůní šunky může být obědem…
Vyzkoušejte omáčku na špagety z mletého masa, lilku a cukety, ochucenou bylinkami a česnekem. Pikantní chuť směsi dodají papričky jalapeňos. Sýr feta, kterým posypeme…
Pečená zelenina se sýrem halloumi má lehce středomořský nádech – voní česnekem, čerstvými bylinkami a zužitkujete v ní spoustu letní úrody. Je to chutný způsob, jak tělu…
Marocký tažín s masovými kuličkami je exotické a voňavé jídlo, které vás přenese do srdce severní Afriky. Kombinuje jemně kořeněné masové kuličky s lahodnou omáčkou…
Lilky pokrajime na cca 1 cm silne platky, osolime a nechame "vypotit" (zhruba 15 minut). Pak oplachneme, poadne osusime a rychle osmahneme na oleji do zlatova. Opecene…
Omytý lilek nakrájíme na silnější plátky, které ogrilujeme na pánvi s kapkou oleje. Pak přendáme na talíř a osolíme. Rajskou omáčku povaříme s trochou oleje a bazalkou…
V hlubší pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme na kousky nakrájené kuřecí maso. Přidáme curry pastu (množství podle chuti, je hodně ostrá a záleží, jak má kdo…
Cibuli nakrájíme na kostičky, lilek a očištěnou mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky.Římský kmín v hmoždíři trochu podrtíme. V pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme…
Lilek omyjeme, nakrájíme na 2 cm plátky, osolíme a necháme chvilku vypotit. Pak osušíme, nakrájíme na kostky, dáme na plech vyložený pečícím papírem, promícháme s…
Lilek nakrájíme na plátky necelý centimetr silné, osolíme je a necháme asi 20 minut v klidu.Odleželé plátky lilku otřeme, poklademe je na plech vyložený pečícím papírem,…
Zeleninu omyjeme, u lilku a cuket odstraníme jen stopku, u paprik jadřince, cibule a česnek oloupeme. Nakrájíme vše na kousky, uložíme na plech, posypeme oreganem,…
Na oleji orestujeme na mesiačiky narezanú cibuľu, na kocky narezaný baklažán a na plátky nakrájané šampiňóny. Zakryjeme pokrývkou a na slabom ohni 10 min dusíme. …
Den předem si naložíme kousky masa do oleje s česnekem nakrájeným na plátky. Vše osolíme a opepříme a uložíme do lednice. Na pánev si dáme olej a nakrájenou cibulku,…
Lilek podélně rozpůlíme a pečeme cca 20 minut v předehřát troubě. Dužninu vyndáme lžičkou, přidáme k ní čerstvý sýr, olivový olej, prolisovaný česnek a dochutíme solí.…
Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a do každého uděláme nožem asi čtyři zářezy hluboké 2 cm. Do každého zářezu vložíme několik klínků česneku (na každou půlku asi dva…
Tolstolobika nasolíme z obidvoch strán a necháme 15-20 minút odstáť. To isté urobíme s kolieskami baklažánu, ak má peknú kožu, neošúpeme ju. Keď baklažan pustí horkú…
Lilky podélně nakrájíme na plátky silné asi 5 mm, rozložíme a osolíme, necháme cca 30 min odpočinout, než pustí přebytečnou vodu. Mezitím nakrájíme na kolečka cuketu,…
Nejprve si oloupeme lilek, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 20 min. vypotit. Plátky naklepeme rukou, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. V hrníčku…
Doporučuji si všechny suroviny dopředu nakrájet na kostičky. Zkušené kuchařky jistě zvládnou krájet za chodu, ale já miluju mít vše srovnané v mističkách a postupně…