Obalený lilek
Recept ještě nebyl hodnocenLILEK oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku. Pak lilek obalíme klasickým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
LILEK oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku. Pak lilek obalíme klasickým…
Do pekáčku dáme maso, nakrájené na kostky, osolíme očesnekujeme, pak dáme vrstvu pokrájených rajčat na čtvrtky, nakrájený lilek na proužky, rozlámané fazolové lusky, a…
Lilky nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme nejméně 30 minut vypotit. Každé kolečko rozkrájíme na čtvrtiny, které spolu s jemně nasekaným česnekem osmažíme na olivovém…
Lilky podélně rozkrojíme a plochou stranu nařízneme do křížů, spodní stranu jen podélně. Opékáme na oleji z obou stran - ne na prudko, lilek musí změknout i vevnitř. Po…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme všechny zbylé suroviny a uhněteme těsto, které uložíme přes noc kynout do lednice.Druhý den těsto vytáhneme, naolejovanými prsty…
Lilek nakrájejte na plátky, posolte a nechte vypotit. Poté ho otřete a dejte péct na 20 minut do trouby i s červenou paprikou. Při 180 stupních upečeme.Papriku po…
Lilek nakrájíme na cca 1cm silná kolečka, osolíme a necháme odležet čtvrt hodiny. Potom kolečka osušíme papírovou utěrkou, obrátíme, zlehka osolíme a necháme ležet…
Lilek nakrájíme na podélné tenoučké plátky, které posolíme a necháme asi půl hodiny vypotit.Poté je opláchneme, dobře osušíme, potřeme olejem a ugrilujeme.Připravené…
Předehřejeme troubu na 180°C.Umyjeme, očistíme a nakrájíme zeleninu, rajčata rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.V hrnci rozpálíme 6 PL oleje a lehce na něm…
Pokud zrovna nemáte chuť na maso, pak pro vás máme tento rychlý a jednoduchý recept na lilek na paprikách a česneku. Dobře okořeněný pokrm chutná nejlépe s rýží nebo s…
Základní recept na zeleninové ratatouille, které je rychlé a dietní. Jednoduchá směs zeleniny osloví každého i když zelenina nepatří k vašim favoritům. Zeleninu můžete…
V hrnci rozpálíme olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na oleji. Stroužek česneku rozdrtíme (nemusí být na jemno) a přidáme k cibuli, promícháme a…
Pstruh, dochucený bylinkami a citronem, se peče na lůžku z barevné zeleniny, jako jsou papriky, cukety, mrkev a rajčata, což nejen zvyšuje jeho chuť, ale také dodává…
Lilkové závitky s kuřecím masem, voňavým česnekem, rozpuštěným sýrem a čerstvou petrželkou jsou skvělou volbou pro lehký a lahodný oběd či večeři. Vytváří kombinaci…
V troubě pečené lilkové karbanátky jsou zdravou a chutnou alternativou k tradičním masovým karbanátkům. Spojují jemnou chuť lilku se sýrem, česnekem a bylinkami, což jim…
Musaka je klasika středomořské kuchyně, která vás okouzlí svou vrstvami a chutěmi. Kombinace šťavnatého mletého masa, jemně pečeného lilku a brambor, vše dobře zapečené,…
Zapečený lilek je lahodné a lehké jídlo, které spojuje jemnou chuť pečeného lilku s aromatickými ingrediencemi, jako jsou rajčata, česnek a sýry. Toto vegetariánské…
Neobvyklá pomazánka pikantní chuti si jistě najde své příznivce. Lilek nebo také baklažán je rostlina příbuzná s bramborem a rajčetem. Je také s oblibou používán jako…
Tento grilovaný a marinovaný lilek chutná výborně. Grilováním získají plátky lilku výraznější chuť, kterou poté doplníme dlouhým marinováním v ostré marinádě, ochucené…
Lilek nakrájíme na kostky, osolíme a necháme chvilku vypotit. Pak ho v cedníku propláchneme pod tekoucí vodou a vysušíme v čisté utěrce. Na lžíci oleje necháme…
Lilek nakrájejte na centimetrové plátky. Posolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit.Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Šalotku nakrájejte nadrobno. Na lžíci oleji…
V hlubší pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme na kousky nakrájené kuřecí maso. Přidáme curry pastu (množství podle chuti, je hodně ostrá a záleží, jak má kdo…
Lilek překrojíme napůl a vydlabeme dužinu. Krůtí nugety nakrájíme na kousky, přidáme nakrájené žampióny, sůl, červenou papriku a pórek a vše osmažíme na lžíci olivového…