Tuňák s pečenou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenTuňák s pečenou zeleninou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravé a chutné jídlo plné barev a chutí. Kombinace šťavnatého tuňáka a pečené zeleniny jako jsou lilek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tuňák s pečenou zeleninou je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravé a chutné jídlo plné barev a chutí. Kombinace šťavnatého tuňáka a pečené zeleniny jako jsou lilek…
Těstoviny s jednoduchou omáčkou z lilku, rajčat a česneku připravíme snadno během chvilky. Jde o lehké a chutné jídlo, které ještě doladíme balkánským sýrem a voňavou…
Pokrmy inspirované indickou kuchyní jsou plné zeleniny, výrazného koření a také pikantní chuti. Chutnou a snadnou zeleninovou směs z lilku, rajčat a cizrny si můžete…
Žampiony portobello, tyto masité houby jsou ideálním základem pro chutnou náplň, kde se sladkost sušených rajčat snoubí s jemným lilkem a krémovým sýrem. Pečením se…
Kus dobře upečeného vepřového bůčku zajisté přijde k chuti všem vašim strávníkům. Vepřový bůček na pivě, pečený společně se zeleninou voní krásně po bylinkách a česneku.
Pečená zelenina s černuchou je lahodný a zdravý pokrm, který spojuje pestré barvy a chutě sezónní zeleniny. Černucha, známá také jako černý kmín, zvýrazňuje přírodní…
Krásně barevné letní ratatouille s vepřovým, je hotové během chvilky, nádherně voní bylinkami a skvěle chutná. Přípravu zvládnou i začátečníci, takže pokud si v kuchyni…
Restovaná zelenina jako ratatouille je voňavá směs, ve které se lilek, paprika, cibule a rajčata nejprve opečou zvlášť a teprve potom smíchají s bylinkami. V tom se liší…
Lilek, červenou papriku a cibule položíme na plech, zalijeme olivovým olejem a pečeme. Lilek předtím trochu napícháme nožem, aby neexplodoval. Po půlhodině pečení…
Lilky omyjeme a nakrájíme na dlouhé středně silné plátky. Položíme do mísy a zalijeme slanou vodou, která po chvíli trochu ztmavne. Necháme 15 minut namočené. Plátky…
Na pánvi necháme rozehřát lžičku olivového oleje. Mezitím si lilek podélně nakrájíme na tenké plátky. Plátky lilku klademe vedle sebe na pánev a necháme je grilovat z…
Lilek podélně rozkrojíme, obě půlky zakápneme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při cca 180°C 20 minut. Necháme zchladnout a dužinu lžící…
Lilek oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Mezi tím si na oleji zpěníme cibulku a zprudka osmahneme mleté maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou…
Lilek rozpůlíme, vydlabeme a posolíme.Na pánvi na sádle orestujeme cibuli, přidáme namočené a nakrájené houby, chvíli restujeme a ještě přidáme nadrobno nakrájenou…
Lilek nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme vypotit. Otřeme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky. Do hluboké rozehřáté pánve dáme olej, nasekanou cibuli a…
Cizrnu den předem namočte do studené vody. Druhý den slijte, zalijte čerstvou vodou a vařte doměkka.Nové koření, římský kmín a pepř vložte do hmoždíře a společně…
Filety z candáta omyjeme a pečlivě osušíme. Osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby, které do masa lehce vtlačíme. Každý kousek ryby potřeme po obou stranách…
Na tento výborný oběd, budete potřebovat dva plechy a troubu. Přípravu zvládne každý, neboť suroviny stačí očistit, nakrájet a naskládané na plechu zapéct. Za hodinku…
Musaka je pokrm ze slunného Řecka, sice náročnější na přípravu, odměnou vám však bude chuťově vyvážená směs mletého masa, brambor, lilku, cuket a rajčat, vrstvené v…
Lilek obalený v bylinkovém těstíčku a následně pečený v troubě se stává křupavým a voňavým, přičemž si zachovává svou jemnou strukturu uvnitř. Skvělá volba pro…
Grilovaný lilek chutná opravdu skvěle. Když k němu ještě přidáme svěží salsu z cherry rajčátek a česneku, trochu čerstvé bazalky a grilovaná rajčata, získáme výborné…
Lilek, neboli baklažán, je oblíbená zelenina neutrální chuti, kterou je třeba vždy tepelně upravit. V tomto případě jsou kolečka lilku pečená s česnekem a rajčaty,…
Neobvyklá pomazánka pikantní chuti si jistě najde své příznivce. Lilek nebo také baklažán je rostlina příbuzná s bramborem a rajčetem. Je také s oblibou používán jako…