Lilková pochoutka
Recept ještě nebyl hodnocenLilková pomazánka s pečenou paprikou a bazalkou je svěží a aromatický dip, který oživí každé pohoštění. Skvělá jako předkrm na křupavém pečivu, nebo jako zdravá svačina…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lilková pomazánka s pečenou paprikou a bazalkou je svěží a aromatický dip, který oživí každé pohoštění. Skvělá jako předkrm na křupavém pečivu, nebo jako zdravá svačina…
Tato zeleninová směs je jako stvořená na křupavé topinky – voňavá, šťavnatá a plná letních chutí. Cukety, papriky, lilek a houby tvoří harmonickou kombinaci, kterou si…
Na zimu si rádi připravujeme zásoby v podobě nakládání a zavařování. Navíc tak uchováme i dávky zeleniny a vitamínů. Naložit tak můžeme i lilky s mrkví a řapíkatým…
Připravit domácí špecle není nic složitého, můžete však použít hotový polotovar. K nim si připravíme houbovou směs se zeleninou, do které použijeme hlívu ústřičnou,…
Tato výbornou zeleninovou směs podáváme namazanou na topinkách. Připravíme ji z restované zeleniny, kterou následně vaříme do zhoustnutí. Skvělou chuť směsi dodává lilek…
Velkou úrodu lilků a rajčat využijeme při přípravě výborného zeleninového čatní, se kterým si skvělou chuť zeleniny vychutnáme i mimo sezónu. Čatní se hodí k sýru,…
Lilkové závitky s kuřecím masem, voňavým česnekem, rozpuštěným sýrem a čerstvou petrželkou jsou skvělou volbou pro lehký a lahodný oběd či večeři. Vytváří kombinaci…
Kombinace pečených paprik, rajčat, lilku a cukety vytváří lahodnou a zdravou pomazánku, která je ideální na chleba nebo bagetu, můžeme mazat na topinky, nebo přidat k…
Netradiční způsob úpravy lilku v bramborákovém těstě osloví všechny milovníky smažených jídel. Proložení sýrem zajistí kompaktní strukturu. Skvělé letní jídlo, ke…
Omáčka z pečeného lilku je lahodná a krémová varianta pro milovníky těstovin, kteří hledají něco nového a plného chutí. Pečený lilek dodává omáčce bohatou, kouřovou chuť…
Toto jídlo připravíme snadno a přitom je velmi lahodné. Jemný bešamel prokládaný plátky lilku, rajčat a anglické slaniny zapékáme v troubě. Na závěr ještě můžeme přidat…
Pod názvem džuveč se skrývá recept inspirovaný bulharskou kuchyní. Jedná se o masové kuličky v omáčce plné zeleniny s rýží. Tento pokrm je plný chuti a opravdu vás…
Veganská pomazánka je skvělým způsobem, jak využít sezónní zeleninu. Je ideální jako pomazánka na chleba, základ do sendvičů nebo přísada do různých pokrmů. Díky…
Vrstvený zeleninový pokrm kombinuje chuť mletého vepřového masa, plátků cukety a lilku a rajčatového protlaku. Jídlo, které voní oreganem, korunuje dozlatova upečená…
Umyjte a nakrájejte lilek na plátky silné asi 1 cm. Pak smíchejte vodu s octem a přiveďte k varu. Do vroucí vody dejte lilek a vařte cca 4 minuty.Lilek vyndejte na tác…
Caponata může trochu připomínat francouzské ratatouille, pochází však z Itálie. Jde o jídlo, které připravíme na pánvi z lilků a další zeleniny, a podáváme s opečenou…
Zapékané těstoviny s letní zeleninou je snadné připravit a určitě si je oblíbíte i vy. Uvařené těstoviny stačí smíchat s restovaným lilkem, cuketou, rajčaty a ricottou,…
Nadšení z nalezených hub nás obvykle přejde doma, kdy začneme řešit otázku, co si s nimi počít. A tak jejich uchování na zimu je jedním z nejlepších řešení. Tato…
Středomořská zelenina na plechu je ideální jako příloha k hlavním jídlům, nebo může být podávána jako lehký hlavní chod. Pečení zvýrazní přirozenou sladkost a chuť…
Pečená zelenina s bylinkami je jednoduchý, ale vynikající pokrm, který osloví svou svěžestí a chutí. Různé druhy zeleniny pečené do zlatova, doplněné o voňavé bylinky,…
Lilek plněný žampiony a sýrem je skvělým nápadem na lehký a chutný oběd či večeři. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, ideální pro ty, kdo hledají zdravé a výživné…
Jemný kuskus, ochucený voňavými houbami a zeleninou, se snoubí s měkkým, do zlatova zapečeným lilkem, čímž vytváří chutný pokrm ideální jako výživný oběd. Rafinovaný…
Lilek nakrájíme na plátky silné cca 1cm, osolíme a necháme vypotit asi půl hodiny. Poté je opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme malé množství oleje a plátky z obou…
Během dne bychom měli konzumovat dostatek zeleniny. S tímto pokrmem to půjde snadno. Opečený lilek s bylinkami, česnekem a další zeleninou je dochucený balsamikovým…