Polévka s lososem
Recept ještě nebyl hodnocenChřest povaříme i s houskou s 1 l vody, přidáme sůl. Houska vytáhne hořkost chřestu. Hotový vývar necháme vychladit a pak přecedíme. Pak chřest nakrájíme na kolečka a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chřest povaříme i s houskou s 1 l vody, přidáme sůl. Houska vytáhne hořkost chřestu. Hotový vývar necháme vychladit a pak přecedíme. Pak chřest nakrájíme na kolečka a…
Filet z lososa opepříme, osolíme, pokapeme citronem a oliv.olejem, posypeme bylinkami, tymiánem, provensálským kořením, česnekem a dáme na pečícím papíru péct do trouby…
Lososa omyjeme a osolíme. Jednotlivé filety zabalíme do alobalu a dáme do trouby. Pečeme podle typu trouby - někdy stačí 15 minut, někdy je třeba i 30 minut. Důležité je…
Nakrájené brambory vaříme do poloměkka ve slané vodě. Scedíme a necháme v teple.Během vaření brambor předehřejeme troubu na 160°C (325°F). Do zapékací misky dáme…
Lososa osolíme, posypeme tymiánem a zabaleného v alobalu dáme do trouby. Pečeme ho na 150 stupňů, než je hotový Délka pečení záleží na troubě.Brokolici nakrájíme na…
V kastrůlku rozehřejeme mražené maliny, které ze začátku velmi zlehoučka podlijeme vodou tak, aby se nezačaly připalovat, než pustí svou vlastní šťávu. Maliny za stálého…
Filety lososa dáme restovat na másle na pánev, smetanu dáme do kastrůlku vařit, zeleninu a žampiony nakrájíme a dáme na gril (v mikrovlnce či troubě) nebo orestujeme na…
Červenou cibuli jsem marinoval v octu po dobu 30 minut. Okurku jsem překrojil podélně a nakrájel na půlkolečka. Salát překrojil na půl a potom na tenké proužky. Pečené…
Lososové filety necháme rozmrazit, z obou stran osolíme, opepříme a posypeme koriandrem a grilovacím kořením. Vše raději s citem neb maso nechceme "přeostřit".Na větší…
V nádobě, kam se vám tak akorát vejdou obě porce ryby si dobře smíchejte olivový olej, pivo, sojovku, česnek, zázvor a hnědý cukr. Do této směsi naložte osušené porce…
Z mouky a vajec (pokud jsou malá, přidáme žloutek) vypracujeme nejlépe ručně pružné, měkké těsto, rozdělíme na 3 díly, zabalíme do fólie a necháme odpočinout v chladu…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Marinovaný losos je typická chuťovka spíše pro severské země. Zkuste si jej připravit i vy doma, k večeři nebo na významnou oslavu. Filet lososa je naložený 3 dny v…
Kombinace ryby a zeleniny na páře slibuje lehké a pro trávení příjemné jídlo. Můžete ho mít ale skvěle vychucené. Takové, které bude na hony vzdálené dietní mdlé stravě.…
Návštěva je již za dveřmi a vy přemýšlíte, co rychle připravit na pohoštění? Na čerstvý plátek pečiva naneste losovou pěnu a dozdobte zeleninou a bylinkami. Nezapomeňte…
Maso z lososa je velice chutné a způsobů jak jej připravit je opravdu mnoho. Na pečeném lososu, s křupavou parmazánovou krustou, podávaném na lůžku z rajčatového ragú,…
Tento pokrm spojuje jemnost lososa s aromatickou bazalkou a krémovostí smetany, vytvářející tak bohatou a vyváženou chuť. Ideální volba pro slavnostní večeři nebo oslavu…
Vychutnejte si zdravý a lahodný pokrm s lososem a zeleninou, připravený v parním hrnci. Takováto úprava zachovává všechny živiny a přirozené chutě surovin. Recept je…
Lososa se zeleninovým salátem a bramborami připravíme jednoduše na jednom plechu. Zeleninu okořeníme výraznou severoafrickou kořenicí směsí, která pečené zelenině dodá…
Připravte lososa jednoduše v páře, zároveň s přílohou. Poté doplňte rybu chutnou omáčkou. Pro obzvláště náročné strávníky můžete ještě během vaření omáčky lehce a velmi…
Toto velmi jednoduché jídlo potěší jemnou a dobrou chutí, navíc ho připravíme během chvilky. Bramborové noky přelité nasládlou dýňovou omáčkou podáváme s kousky…
Losos patří mezi výživnou rybu, která však má lehkou stravitelnost. Filet ochucený kořením a citronem stačí doplnit dušenou zeleninou a výraznou, ale jemnou omáčkou ze…
Lososa omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a dáme na chvíli odležet do lednice.Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme doměkka…
Tento lehký a svěží pokrm spojuje jemnou chuť opečeného lososa s aromatickým estragonovým pestem. Společně s křehkým chřestem a lahodnou hlívou vytvoří dokonalou…