Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Recept ještě nebyl hodnocenByla by škoda nezkusit tuto snadnou a rychlou polévku jen proto, že vás odradí její název. Chutí i vzhledem je velmi podobná té pravé dršťkové, ale k její přípravě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Byla by škoda nezkusit tuto snadnou a rychlou polévku jen proto, že vás odradí její název. Chutí i vzhledem je velmi podobná té pravé dršťkové, ale k její přípravě…
Sytá voňavá gulášová polévka potěší snad všechny chlapy. Můžete ji směle použít jako samostatný hlavní chod nebo jako vydatnou večeři po náročném dni. Máloco naláká ke…
V létě, v období bujného růstu zeleniny, je tato zapečená dobrota ze strouhaných cuket, vajec, salámu a sýra velmi oblíbeným obědem nebo večeří. Stačí jen vše připravit,…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Česnečka organismus doslova nakopne, a navíc je jednoduchá i rychlá na přípravu. Má mnoho podob, ale tento recept…
Kysané zelí je oblíbenou potravinou a receptů je opravdu mnoho. Pravá a tradiční valašská kyselica je ale jenom jedna. Připravte si tuto polévku podle originálního a…
České polévky jsou skvělé a vyznačují se výbornou chutí. Tato lehká a přesto výživná zeleninová polévka s kapáním nám přijde vhod během celého roku, oceníme ji v zimě i…
Francouzské brambory patří k tradičním receptům našich babiček. Obvykle se připravují z vařených brambor, ale dají se upéct i ze syrových, jako je tomu v tomto receptu.…
Hutná a sytá polévka z luštěnin a zeleniny, kterou milovali už naši předci. Tradiční hrstková polévka je vhodná zejména pro chladné období. Na této polévce vás kromě…
Kdo z nás nemiluje poctivé vývary podávané s tradičními játrovými knedlíčky, které se dají připravit různými způsoby. Vyzkoušejte klasický recept našich babiček, ve…
Luštěniny jsou stále hodně opomíjenou surovinou, a to je veliká škoda. Tento jednoduchý fazolový guláš vás jistě přesvědčí, abyste luštěniny vařili častěji. Recept je…
Karbanátky jsou velmi oblíbeným a tradičním pokrmem. Dají se připravit v různých variantách. V tomto receptu na vás čekají karbanátky z mleté vepřové plece a slaniny.…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Buřty nakrájíme na menší kousky a společně s cibulí je osmažíme na rozpáleném oleji.Jakmile bude mít cibule a maso zlatavou barvu,…
Knedlíčková polévka je v české kuchyni synonymem slavnostního oběda. Ať už slavíte narozeniny, výročí svatby nebo je prostě jen neděle a poledne klepe na dveře, drožďová…
Máte chuť na bramboráky, ale na zahrádce se rozrostly cukety tak, že už nevíte co s nimi? Snadná pomoc. Vyzkoušejte smažené placičky, které voní i chutnají stejně, jako…
Jemně kořeněné kuřecí maso dozlatova zapečené v troubě s bramborami, sýrem, smetanou a vejci. Tato voňavá dobrota nevyžaduje složité postupy ani výjimečné suroviny,…
Zeleninové polévky jsou většinou nenáročné na přípravu i suroviny, ale přitom si na nich skvěle pochutnáme. Pórková polévka vyniká svou nezaměnitelnou lahodnou chutí.…
Voňavý guláš plný měkkého šťavnatého dušeného masa je česká klasika, kterou má rád skoro každý. Základem úspěchu je použít kvalitní hovězí maso a dostatek cibule, která…
Ať už jako přílohu, nebo coby hlavní chod doplněný zeleninou a uzeným masem - tyto smetanové zapečené brambory ocení každá časově vytížená kuchařka. Stačí vyskládat…
Cibuli nakrájím hodně na jemno, Připravím si papriku, kterou omyji, vyndám jadřince, nakrájím na kostičky, rajčata spařím ve vařící vodě, sundám slupky a také nakrájím…
Tradiční bramboráky zná snad úplně každý. Ale pokud máte nadbytek cuket, zkuste si připravit křupavé a voňavé placičky právě z nich. Z nastrouhané cukety je dobré…
Zbylo vám vepřové maso a rádi byste ho zužitkovali? Připravte masovou haši jako od babičky a ze zbytků se rázem stane velmi chutný pokrm. Masa musí být ve směsi více…
Kapustovou polévku si obvykle pamatujeme ze školní jídelny jako šedou a vodnatou polévku bez výrazné chuti. Zkuste tuto vzpomínku vymazat a uvařit kapustovou polévku…
Hovězí kližka je při správné a dlouhé přípravě velmi chutná a šťavnatá. Tentokrát ji připravíme na majoránce a česneku. Maso se dusí v troubě, není tak nutné stát u…