Jáhlová kaše s pistáciemi a čokoládou
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly spaříme třikrát horkou vodou a vsypeme do studeného mléka. Přidáme špetku soli a za stálého míchání vaříme, dokud nám jáhly neabsorbují všechno mléko.Hrnec…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly spaříme třikrát horkou vodou a vsypeme do studeného mléka. Přidáme špetku soli a za stálého míchání vaříme, dokud nám jáhly neabsorbují všechno mléko.Hrnec…
Uvaříme/upečeme řepu, použít můžeme i předvařenou, ale nejchutnější je po upečení.Smícháme všechny sypké ingredience a poté promícháme se zbytkem.Nalijeme do vymazané…
Ve vlažném rostlinném mléce rozmícháme cukr a droždí a necháme vzejít kvásek. Mezitím si odvážíme mouku a promícháme ji s xanthanem, špetkou soli a citronovou kůrou.…
Dáme si vařit 1,5 litru vody, do které dáme dva stroužky česneku (nakrájet nebo prolisovat), dvě kostky bujónu a případně dosolíme, kdyby voda nebyla dost slaná. Když se…
Olej, mléko a med nalijeme do pekárny, zasypeme sypkými přísadami a necháme pekárnu pracovat na přípravě těsta, nebo zaděláme v míse.Mezitím zpěníme cibulku, přidáme…
Dejte vařit těstoviny do osolené vody.V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a po chvíli na něm lehce zesklovaťte červenou cibuli. Přisypte červenou čočku a pokrájenou…
Chia semínka smíchám s mlékem, promíchám a dám do lednice nejlépe na noc.Ráno ozdobím ovocem a ořechovým máslem.
Nejprve smícháme sypké suroviny na těsto, poté přidáme ostatní. Vše vlijeme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů asi 40 min. Klasicky zkoušíme špejlí. Upečený korpus…
Nejprve si namočíme datle alespoň na 2 hodiny do 200 ml vody a můžeme rovnou přidat i lněné semínko, aby také nabobtnalo. Poté vše rozmixujeme na pyré. Těsto je…
Psyllium namočíme do trochy rostlinného mléka a necháme 5 minut nabobtnat. Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme namočené psyllium a za stálého míchání přiléváme po…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmažíme ji dozlatova a zalijeme vodou. Přisypeme pokrájené brambory a houby, okořeníme kmínem, mletým…
Troubu předehřejte na 170°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Marcipán nakrájejte na kostky, dejte do mixéru (resp. food processoru), přidejte sůl, prášek do pečiva…
Tapiocu vaříme v mléce, dokud kuličky úplně nezprůhlední. Přidáme špetku soli, třtinový cukr nebo stévii a zelený čajHotovou směs vlijeme do formiček a necháme ji při…
V obou případech ořechy (či semínka) nejméně na 15 minut namočte do misky s vodou. Poté slijte, dejte do mixéru, přidejte zbytek ingrediencí a dobře rozmixujte. V teplém…
Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté vmícháme olej a jablečné pyré a nakonec přiléváme mléko a vypracujeme pevné nerozpadavé těsto. Necháme ho alespoň 1…
Horkým mlékem zalijeme mák a necháme cca hodinu nabobtnat. Do máku s mlékem přidáme ostatní suroviny, jen z bílků ušleháme tuhý sníh a ten vmícháme jako poslední. …
Horkým mlékem zalijeme mák a necháme cca hodinu nabobtnat. Do máku s mlékem přidáme ostatní suroviny, jen z bílků ušleháme tuhý sníh a ten vmícháme jako poslední. …
Tuto veganskou pomazánku připravíme z tofu, k ochucení použijeme bílé miso, lahůdkové droždí, sušenou cibuli a česnek a případně můžeme přidat i bylinky nebo ořechy.…
Nejprve si smíchám suché a v druhé míse mokré ingredience. Lístky bazalky nožem nasekám na drobno a přidám k mokrým ingrediencím a všechno vidličkou prošlehám. Než k…
Domácí sušenky jsou jednoduché na přípravu, navíc můžeme jejich složení upravit podle našich potřeb. Provoníme je skořicí a dochutíme rozinkami. Jako sladidlo použijeme…
Tyto cupcakes, či dort ze stejného těsta, činí výjimečnými použití kandovaného zázvoru. Ten a ještě použité koření nabízí k výslednému dezertu orientální nádech. Ať již…
Tuto netradiční bábovku připravíme bez lepku a vajec. Díky řepě a karobu má krásnou barvu. Zajímavou chuť bábovky doplňuje pikantní čokoládová poleva. Ke zdobení…
Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí,…
Zdravější varianta oblíbeného vánočního cukroví. Marokánky v tomto receptu jsou připraveny s rostlinným mlékem, pohankovou moukou a domácí čokoládovou polevou.…