Jednoduché kynuté koláče
Recept ještě nebyl hodnocenUdelame kvasek - drozdi, 1/2 davky tepleho mleka, lzicka cukru.Na testo smíchame mouku, zbytek cukru a mleka, sul, zloutek, maslo a pridame hotovy kvasek. Vyslehame…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Udelame kvasek - drozdi, 1/2 davky tepleho mleka, lzicka cukru.Na testo smíchame mouku, zbytek cukru a mleka, sul, zloutek, maslo a pridame hotovy kvasek. Vyslehame…
Květák rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v mléce osoleném asi polovinou lžičky soli. Scedíme a asi třetinu mléka uschováme (zbytek můžeme použít na polévku). Květák…
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky s polovinou cukru vyšleháme do světlé pěny a do ní přimícháme olej. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zašleháme do něj zbylý cukr.…
Cukr, tuk, žloutky utřeme do bělavé pěny, postupně přidáváme mléko s moukou a práškem do pečiva, pak sníh z bílků a lehce promícháme. Polovinu těsta obarvíme kakaem,…
Z bílků našleháme tuhý sníh, zlehka přidáme krupici a žloutky, vlijeme do vymaštěného pekáčku a do zlatova upečeme. Hotový svítek pomalu zkrápíme vřelým sladkým mlékem,…
Z mléka, vajec, mouky a špetky soli zaděláme těsto na palačinky a ty upečeme na pánvi. Polovinu cibule na jemno nakrájíme a dáme na sádlo, až zesklovatí, přidáme mouku…
Z másla a hladké mouky uděláme jíšku. Zalijeme smetanou a doléváme postupně takové množství mléka, abysme dosáhli správné konzistence. Přihodíme křen, špetku muškátového…
Houby si nakrájíme. Dáme vařit s kmínem a solí zhruba na 15 - 20 minut. Potom přidáme mléko, vajíčko a dochutíme. Nakonec přidáme na zjemnění plátek másla.
Polohrubou mouku prosejeme na vál a přidáme špetku soli. Z mouky si uděláme hromádku a na její okraje nastrouháme na slzičkovém struhadle ztuhlý tuk a lehce jej s moukou…
Cukety nakrájíme na tenoučká kolečka (2 - 3 mm), nasolíme a necháme hodinu odležet v chladničce nejlépe v cedníku na těstoviny, dávámm pod něj hluboký talíř, protože…
Umyté pečienky (játra) namočíme na 1 hod do mlieka.Všetky prísady na cestíčko prešľaháme vidličkou.Pečienky obaľujeme v hladkej múke a cestíčku a hneď vyprážame na oleji…
Nejprve formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Troubu zapneme na 180°C. Připravíme také drobenku z polohrubé mouky, másla a moučkového cukru a necháme ji…
Cibulku jemně nakrájíme a lehce jí osmahneme na rozehřátém másle (ne do zhnědnutí!). Necháme vychladnout.Mezitím nakrájíme rohlík na malinkaté kostičky a zvlhčíme ho…
Bílky a špetku soli ušleháme do pevného sněhu. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, všleháme mléko a olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme…
Bílky a špetku soli ušleháme do pevného sněhu. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, všleháme mléko a olej a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme…
Vejce, cukr, vanilkové aroma, med dáme do jedné nádoby a rozšleháme.Přidáme mléko, mouku, prášek na pečení. Rozšleháme a počkáme 15 minut.Rozpálenou pánev polijeme vodou…
Prsa rozřízneme napůl, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.Těsto: Oloupeme brambory, omyjeme a nastrouháme najemno. Přidáme prolisovaný česnek, vejce, mléko, sůl, pepř…
Brambory umyjeme, nakrájíme, okořeníme a dáme péct do trouby na 180 °C.Panenku rozkrojíme napůl na dva válečky, osolíme, opepříme a zprudka zatáhneme na pánvi ze všech…
Rýži nasypeme do rýžovaru, propláchneme vodou a slijeme. Rýži zalijeme vodou necelý centimetr nad hladinu rýže, přidáme špetku soli a zapneme rýžovar. Po cca 7 minutách,…
Fazolky v naší úpravě si zcela určitě zamilujete. Smetana v bešamelové omáčce a tradiční koření ochutí křupavé zelené fazolky. Věřte, že u tohoto jídla vám maso nebude…
Tyto laskonky se od klasických bílkových skořápek značně liší, nicméně patří mezi oblíbené cukroví našich babiček i prababiček. Kokosové těsto se tradičně rozválí a…
Znáte cukroví připomínající malinké zmrzlinky? Křupavý oplatek stočíme nad parou do kornoutku a ten pak naplníme máslovým krémem s kousky jahody. Na závěr jej namočíme…
Pokud vám smažené koblihy připadají mastné a těžké, můžete je vyzkoušet upéct v troubě. Koblihy, plněné švestkovým džemem, jsou krásně vláčné a po snězení vám v ústech…
Moučníkem, co svede připravit i začátečník, je tato banánová buchta. Těsto je vláčné díky použití banánu, smetany a jogurtu. Uvnitř buchty se pak skrývají kousky hořké…