Ořechové mazanečky
Recept ještě nebyl hodnocenMezi jednu z velikonočních sladkých dobrot patří mazanec, na který má každá hospodyňka ten svůj osvědčený recept. Dle tohoto receptu připravíte dvanáct menších mazanců,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mezi jednu z velikonočních sladkých dobrot patří mazanec, na který má každá hospodyňka ten svůj osvědčený recept. Dle tohoto receptu připravíte dvanáct menších mazanců,…
Sýrové bašamelové krokety můžete podávat jako chuťovku k vínu nebo jako přílohu k dušenému či grilovanému drůbežímu masu nebo k rybě. Příprava je snadná a výsledek…
Drobné pečivo, které je připraveno z kynutého těsta. Netradičně je použita pouze špaldová mouka. Na bochánky těsta naneseme ještě před pečením vrstvu rozšlehaného…
K velikonočním svátků patří spousta tradičních sladkých i slaných dobrot. Mezi ty slané se řadí oblíbená hlavička, nebo také nádivka, ve které nalezneme mladé kopřivy.…
Oblíbený vařený pudink můžeme ozvláštnit novou příchutí. Na vrcholu jara, kdy kvete černý bez, stačí posbírat pár květů, které povaříme v mléce. V něm pak uvaříme…
Které jiné cukroví tak dokonale provoní celý byt jako medové perníčky? Nejen, že skvěle chutnají, ale také můžete naplno zapojit vaši kreativitu během vykrajování a…
Mezi tradiční velikonoční pečivo patří jidáše, které se dle tradic podávají na Zelený čtvrtek ke snídani. Jidáše z kynutého těsta, podobného mazancovému, mají nejčastěji…
Velice oblíbenou klasikou stánkového prodeje jsou dozlatova a dokřupava usmažené bramboráky. V pohodlí vaší kuchyně si tuto dobrotu, vonící po majoránce a česneku,…
Troubu rozehřejeme na 180 °C. Vejce a cukr ušleháme do pěny a během šlehání přidáme horkou vodu. Šleháme do zhoustnutí.Přidáme kokos, mouku s kypřicím práškem a kakaem a…
Beránek by neměl na velikonočním stole chybět. Pokud však nejste příznivci sladkého, můžete upéct beránka slaného. Nádivku z uzeného masa, kopřiv a rohlíků stačí vložit…
Sekanice, nebo také nádivka, nesmí o svátcích jara chybět. Je plná mladých, vitamíny nabitých kopřiv, uzeného masa a připravit ji můžeme jako přílohu, třeba k pečenému…
Tradičním velikonočním symbolem jsou také jidáše - kynuté drobné pečivo připomínající provaz. Z těsta na ně však můžeme vytvarovat i pro děti přívětivější tvary. Třeba…
Pro všechny kreativce a umělecké duše je tu recept na velikonočního kohouta z korpusu a máslového krému. Korpus je upečený v celku, vykrájen a vymodelován do tvaru…
Zejména dětem se jistě rozzáří oči, když uvidí na stole tahle kuřátka. Jsou z oblíbených piškotů, které slepíme krémem z pudinku a másla. K dozdobení nám pak poslouží…
Jedním z tradičních velikonočních moučníků je beránek. Vláčného a nadýchaného beránka tentokrát připravíme s chutí vanilky a vůní citrusové kůry. Jeho příprava je snadná…
Ochutnejte netradiční velikonoční pečivo. Každý kousek této neobvyklé dobroty je vzpomínkou na staré receptury, které se dědily po generace. Vzpomínka na dávné časy…
Velikonoční pletýnka, spletená ze 3 copů, z nichž do jednoho jsou zapracované bylinky, do druhého mletá paprika a jeden zůstane bez ochucení. Na řezu tak tato kombinace…
Tradiční velikonoční sladkou dobrotou jsou jidáše z kynutého těsta, které se pečou ke snídani o Zeleném čtvrtku. Říká se, že kdo sní jidáše za svítání bude se těšit…
Palačinky můžeme připravit jak ve sladké, tak i slané verzi. Tentokrát zvolíme cestu slaných chutí a smažené placky doplníme smetanovým špenátem. Do náplně přidáme také…
Kůzlečí maso je vzácnou surovinou v naší kuchyni. Dobře připravené kůzlečí maso je opravdovou delikatesou. Navíc je snadno stravitelné. Z kůzlečího masa můžeme připravit…
Špenát je jednou z tradičních surovin v našem jídelníčku. V jarním období k němu pak můžeme přidat čerstvé kopřivy a medvědí česnek. Se smetanou vytvoří skvělou…
Krásný věnec z kynutého těsta ozobí váš velikonoční stůl. Připravíme ho ze 3 dílů těsta, dva vrchní spleteme do copu, který spojíme do věnce. Střed věnce ozdobíme…
Vepřový bůček plněný jarní nádivkou s uzeným masem a medvědím česnekem můžete směle podávat jako součást slavnostního oběda. Bude skvělý s vařenými bramborami, hrnkovými…
Velikonoční stůl můžeme ozdobit pěkným věncem, na který poklademe malé květy. Připravíme ho z kynutého těsta a naplníme výbornou ořechovou náplní a rozinkami namočenými…