

Tatranková bábovka s jablky
Suroviny 16 porcí
- 3 celá vejce
- 3/4 hrnku cukru moučka
- 3/4 hrnku oleje
- asi 1/2 hrnku mléka
- 2,5 hrnku nahrubo nastrouhaných jablek
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 nastrouhaná tatranka
- 1 polévková lžíce kandovaného ovoce nebo rozinek
Postup přípravy receptu
Celá vejce našleháme v misce s cukrem. Postupně zašleháváme ostatní suroviny, vše důkladně promícháme.
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy.
Dáme péct na 170°C asi 50 minut. Po upečení vyklopíme a pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Celá vejce našleháme v misce s cukrem. Postupně zašleháváme ostatní suroviny, vše důkladně promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a hr. moukou vysypané bábovkové formy. Dáme péct na 170°C asi 50 minut. Po upečení vyklopíme a pocukrujeme.
Tip: Zkuste bábovku polít čokoládovou polevou, je také vynikající....
Kdo má rád vláčné bábovky 100 % si pochutná.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tatranková bábovka s jablky
-
Lenika: ahooj děkuji za pochvalu a za krásnou "bábovkovou" fotečku
-
Bábovka je moc dobrá, vláčná. Přidávám bodík i své foto.
-
Bábovku taky dělávám, je super vláčná. Kombinuji jablíčka s nektarinkami, a s rozinkami namočenými do rumu. Dávám bodíka
+1
-
Bábovka vypadá lákavě a forma se mi taky líbí
-
Já bych určitě dala i víc toho kandovaného ovoce!
. Máš krásnou formu, jsem na ně ulítlá!