Čokoládové sušenky s cereáliemi
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu rozehřejte na 170 °C Ve velké nádobě smíchejte tmavý cukr, máslo, olej, vanilku a bílky. K míchání můžete použít elektrický šlehač. Lžící vmíchejte mouku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Troubu rozehřejte na 170 °C Ve velké nádobě smíchejte tmavý cukr, máslo, olej, vanilku a bílky. K míchání můžete použít elektrický šlehač. Lžící vmíchejte mouku a…
	
			
	
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Po vykynutí rozdělíme těsto na 8 dílů a z každého kousku těsta umotáme pletýnku nebo jiný tvar…
	
			
	
Jablka oloupeme a vykrojíme jadřince. Nakrájíme na tenké plátky (já používám plátkové struhadlo. Plech vymažeme máslem a boky vysypeme špaldovou moukou.Jablka naskládáme…
	
			
	
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "dort". Necháme umíchat těsto, pekárnu vypneme a necháme zakrytou asi 30- 40 minut. Těsto krásně nakyne i…
	
			
	
Večer pred pečením chleba rozmiešame ražný kvások s vodou a ražnou múkou a necháme ho stáť 14 hodín pri izbovej teplote. Pred pečením si odoberieme malú časť kvásku, …
	
			
	
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a sýra) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém…
	
			
	
200 g polohrubé mouky a 200 g hladké mouky prosejeme do mísy, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme moučkovým cukrem a zalijeme částí vlahého mléka.…
	
			
	
Tento nadýchaný a šťavnatý mazanec je obohacený o nastrouhanou cuketu, která mu dodává jemnost a vláčnost. Kombinace cukety, mandlí, rozinek a voňavého koření vytváří…
	
			
	
K podzimním dnům jistě patří i hutnější moučníky. Ať už na snídani, svačinu nebo i po obědě jako sladkou tečku, můžete si bez výčitek naservírovat tento celozrnný koláč.…
	
			
	
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakyryté necháme kvasit asi 10 hodin. Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme…
	
			
	
Nejprve si připravíme těsto. Smícháme všechny ingredience a uhněteme hladké těsto, které necháme cca 15 minut odpočinout. Mezitím předehřejeme troubu na 200°C a pustíme…
	
			
	
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout přibližně hodinu.Těsto propracujeme a uválíme bochník, na plechu necháme opět…
	
			
	
Suroviny na těsto dáme do formy pekárny (v pořadí tekuté, suché, droždí nahoru na mouku) a použijeme program Těsto.Hotové těsto na stole propracujeme, rozdělíme na 12…
	
			
	
Načechrané a chutné placičky, kterým stačí ovoce a pár kapek medu. Skvěle chutnají s tvarohem a meruňkovým rozvarem nebo s čerstvým ovocem a javorovým sirupem. Hotové…
	
			
	
Ve zdravější verzi si můžeme snadno upéct i tradiční sváteční pečivo. Příkladem může být tento velikonoční beránek. Použijeme na něj do základu celozrnnou a špaldovou…
	
			
	
Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické. Poté si naběračkou nalijeme…
	
			
	
Suché ingredience dáme do mísy, přidáme nakrájené máslo a vejce. Zpracujeme a těsto zabalené do fólie necháme nejméně 1hod odpočinout. Poté těsto vyválíme a vykrajujeme…
	
			
	
Suché ingredience dáme do mísy, přidáme slad, vejce a nakrájené máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme nejméně 1hod odpočinout v chladu. Těsto rychle…
	
			
	
Do hrníčku nalijeme vlažné mléko, přidáme fruktosu a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Prosetou mouku zpracujeme s vejcem a jogurtem, přidáme kvásek a prohněteme…
	
			
	
Na vlažné mléko nasypeme mouku tak, abychom zcela zakryli hladinu. Přidáme sůl, cukr a máslo. Uprostřed mouky uděláme malý důlek a nasypeme droždí. Prohněteme do…
	
			
	
Večer si smícháme suroviny na kváskový základ a přikryté necháme přes noc (12hod) odpočívat v teple. Ráno do velké mísy dáme vodu, OvesMilk a Vajahit. Na tekutinu…
	
			
	
Troubu si zapneme na 200°C.Z nastrouhané cukety se pokusíme vymačkat co nejvíce vody. Nejlépe to jde přes plátno. A pak ji smícháme dohromady se všemi ostatními…
	
			
	
Smícháme si ingredience na těsto. Těsto má být lité a množství vody záleží na mouce. Já použila 250ml. Těsto necháme alespoň 10 minut odpočívat. Připravíme si…
	
			
	
Pokud jste také propadli kváskování, určitě vás potěší, že kvásek využijete i ve sladké kuchyni. Kváskové lívance sice zaberou více času, jejich skvělá chuť a pěkná vůně…