Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka celozrnna pšeničná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Bagety s hořčicí

Bagety s hořčicí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Suroviny dáme do pečící formy v pořadí v jakém jsou popsány. Na mouce uděláme důlek, do něho dáme cukr a navrh rozdrobíme droždí. Zapneme program těsto. Je potřeba…

Boubelinda

150 min

Celozrnné žemličky

Celozrnné žemličky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

V domácí pekárně program těsto. Vykynuté těsto propracujeme na vále a vytvoříme 10 žemliček, uprostřed nařízneme ostrým nožem a ještě necháme kynout asi 15 minut než se…

Pugliese podle Brinny

Pugliese podle Brinny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Nejprve si uděláme kvásek - tzv. biga - zadělejte v předstihu 6 hodin až 3 dnů. Z uvedeného množství odeberu 200 ml vody a 2x tolik objemově mouky - tj. 400 ml mouky…

Žravý chleba

Žravý chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Do formy pekárny nejdříve dáme tekuté suroviny a poté zbytek. Domácí pekárnu nastavíme na program Klasic, střední kůrka a velikost chleba 2.

janek78

210 min

Slané mrkvové bulky

Slané mrkvové bulky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na díly a z každého uděláme bulku, kterou necháme kynout…

Péřové houstičky

Péřové houstičky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Vše vložíme do pekárny podle pořadí, jak je napsané v surovinách. Zapneme program těsto a necháme vypracovat. Pokud je těsto příliš tuhé, tak přidejte cca 10-20 ml vody.…

Celozrnná pizza (bezpracná)

Celozrnná pizza (bezpracná)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ve vodě rozmícháme všechny suroviny do volného těsta – třeba vařečkou. Není zapotřebí nijak razantně hníst, těsto bude dlouho kynout v lednici. Mísu dobře zakryjeme…

Domácí portobello burgery

Domácí portobello burgery

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Prvně jsem si smíchala vodu s mlékem a cukrem a nadrolila do ní droždí a nechala vzejít kvásek. V míse jsem smíchala mouky a sůl, rozklepla 1 vajíčko, přilila kvásek,…

Pšeničné klasy

Pšeničné klasy

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do pekárny vložíme suroviny tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 3 díly. Z každého uděláme bagetu, uložíme ji na plech…

Semenáček jogurtový

Semenáček jogurtový

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a zapneme program Kyprý (nebo aspoň Základní). Chlebík je nádherně nakynutý, pružný a na řezu…

1 9 10 11 12 13