Mrkvové cupcaky (nejen) pro koledníky
Recept ještě nebyl hodnocenNevíte čím letos překvapit koledníky na Velikonoce? Vsaďte na mrkvové cupcaky zdobené krémem a vlašskými ořechy. Mrkev dodá cupcakům vláčnost a nadýchanost. Koledníkům…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nevíte čím letos překvapit koledníky na Velikonoce? Vsaďte na mrkvové cupcaky zdobené krémem a vlašskými ořechy. Mrkev dodá cupcakům vláčnost a nadýchanost. Koledníkům…
Vyšlehejte vejce spolu s cukrem a špetkou soli. Přidejte olej, kefír a citronovou kůru. V druhé míse smíchejte všechny suché ingredience a postupně přisypávejte do…
Do mísy si dáme kvasnice, hladkou mouku, cukr a trochu vlahé vody a zaděláme kvásek, který necháme 15 minut vykynout. Potom k němu přisypeme mouku, sůl, vejce a zbylou…
Velkou pánev potřeme tenkou vrstvou oleje a rozpálíme (u nepřilnavých povrchů není olej potřeba).Mezitím do velké mísy prosejeme mouky, sůl a kámen.Přidáme olej a…
Tekvicu nakrájame na kocky na 2-3 lyžiciach vody podusíme 10 min. Potom tekvicu najemno rozmixujeme.Pridáme múku, strúhaný syr, 1 celé vajce a 2 žĺtky. Jemne osolíme…
Do mísy nalijeme mléko (nemělo by být ledové, ideální je pokojová teplota) a rozdrobíme do něj droždí.Na mléko nasypeme obě mouky tak, abychom zakryli celou hladinu…
Do velké mísy prosejeme mouku se solí a uprostřed uděláme důlek. Smícháme droždí s mlékem, pak vmícháme vodu a olej. Rozpuštěné droždí vlijeme do důlku v mouce a…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Smíchejte vodu, droždí a cukr. Počkejte pár minut, dokud nebude droždí aktivní (na povrchu budou bublinky) poté přidejte lžíci oleje.Postupně přidávejte hrnek po hrnku…
V několika lžících vlažné vody rozmícháme droždí a trošku mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin) a tento kvásek necháme asi 20-30 minut kynout.Ke…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, suché (brynzu nalámeme do tekutin) a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chlebík z formy vyklepeme a necháme vychladnout…
Ve vynikajícím rebarborovém koláči se perfektně doplňuje sladká chuť s lehce kyselou chutí rebarbory. Příprava koláče vám navíc nezabere moc času a není nijak složitá.…
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přimícháme tekuté a promícháme - já dělala v robotu, ale metla stačí, těsto se musí propojit.Čokoládu rozsekáme na menší kousky,…
Tyto ořechové řezy představují lahodný dezert, který spojuje zdravé ingredience a vynikající chuť. Celozrnná mouka dodává těstu bohatou nutriční hodnotu a jemnou…
Změklý tuk a cukr utřeme do pěny, postupně vmícháme žloutky. Pak přidáme mouku s kypřicím práškem, vlejeme mléko a opatrně promícháme. Nakonec si ušleháme tuhý sníh z…
Sladká inspirace z Irska. Spojení jablek a ořechů v nadýchaném těstě se strouhanou čokoládovou polevou vytváří dezert, který chutná skvěle teplý i studený a potěší…
Vyzkoušejte švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a dvojitou polevou – kávovou i karamelovou. Nadýchané těsto z celozrnné a hladké mouky, šťavnaté ovoce a…
Vyzkoušejte tento skvělý sladký koláč, který ocení i vegani. Je bezlaktózový, bez vajec, a nenajdete v něm ani rafinovaný bílý cukr. Přesto chutná skvěle a ocení jej…
Lité těsto na plech, které využijí nejen diabetici. Místo cukru je zde použito sladidlo a přirozenou sladkost dodají také jablka a švestky nebo jiné ovoce dle chuti.…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout asi 1-1,5 hodiny. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.Vykynuté těsto…
Před pečením potřít vodou a posypat drceným kmínem.
Do mísy nalijeme vodu, přidáme mléko, olej a fruktosu. Prosejeme mouku, zamícháme, přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici odležet. Ráno vmícháme droždí a dáme…
Suché ingredience dáme do mísy, přidáme nakrájené máslo a vejce. Zpracujeme a těsto zabalené do fólie necháme nejméně 1hod odpočinout. Poté těsto vyválíme a vykrajujeme…
Večer si smícháme suroviny na kváskový základ a přikryté necháme přes noc (12hod) odpočívat v teple. Ráno do velké mísy dáme vodu, OvesMilk a Vajahit. Na tekutinu…