Celozrnné anglické muffiny (DlabemeZdrave)
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy nalijeme mléko (nemělo by být ledové, ideální je pokojová teplota) a rozdrobíme do něj droždí.Na mléko nasypeme obě mouky tak, abychom zakryli celou hladinu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy nalijeme mléko (nemělo by být ledové, ideální je pokojová teplota) a rozdrobíme do něj droždí.Na mléko nasypeme obě mouky tak, abychom zakryli celou hladinu…
V několika lžících vlažné vody rozmícháme droždí a trošku mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin) a tento kvásek necháme asi 20-30 minut kynout.Ke…
Var.1: Z mouky, mléka, vejce a špetky soli vyšleháme těstíčko, které necháme 30 minut odpočívat. Poté na pánvi pečeme tenké palačinky. Na oleji si orestujeme nasekanou…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, suché (brynzu nalámeme do tekutin) a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chlebík z formy vyklepeme a necháme vychladnout…
Do velké mísy prosejeme mouku se solí a uprostřed uděláme důlek. Smícháme droždí s mlékem, pak vmícháme vodu a olej. Rozpuštěné droždí vlijeme do důlku v mouce a…
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přimícháme tekuté a promícháme - já dělala v robotu, ale metla stačí, těsto se musí propojit.Čokoládu rozsekáme na menší kousky,…
Rebarborový koláč na velký plech, ne moc sladký, doplněný lesním ovocem a jahodami, bude ozdobou vašeho nedělního stolu. Je ze samých zdravých ingrediencí, takže se do…
Voňavé, měkké a plné vlákniny – domácí celozrnné housky jsou skvělou volbou pro každého, kdo dbá na zdravý životní styl. Připravíte je jednoduše, bez zbytečných přísad,…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a zakyryté necháme kvasit asi 10 hodin. Zároveň uděláme záparu - oboje zrno pomeleme v tříštivém kávomlýnku na hrubší šrot, přidáme…
Ve vynikajícím rebarborovém koláči se perfektně doplňuje sladká chuť s lehce kyselou chutí rebarbory. Příprava koláče vám navíc nezabere moc času a není nijak složitá.…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout asi 1-1,5 hodiny. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.Vykynuté těsto…
Tyto ořechové řezy představují lahodný dezert, který spojuje zdravé ingredience a vynikající chuť. Celozrnná mouka dodává těstu bohatou nutriční hodnotu a jemnou…
Sladká inspirace z Irska. Spojení jablek a ořechů v nadýchaném těstě se strouhanou čokoládovou polevou vytváří dezert, který chutná skvěle teplý i studený a potěší…
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi 1,5 hodiny kynout v teple místnosti.Těsto propracujeme a roztáhneme na plech s pečící…
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi 1,5 hodiny kynout v teple místnosti.Těsto propracujeme a roztáhneme na plech s pečící…
Vyzkoušejte švestkovo-rynglový koláč s máslovou drobenkou a dvojitou polevou – kávovou i karamelovou. Nadýchané těsto z celozrnné a hladké mouky, šťavnaté ovoce a…
Vyzkoušejte tento skvělý sladký koláč, který ocení i vegani. Je bezlaktózový, bez vajec, a nenajdete v něm ani rafinovaný bílý cukr. Přesto chutná skvěle a ocení jej…
180 ml vody a 180 g hladké mouky z celkového daného množství a 2 g droždí rozmícháme do hladka a necháme kvasit v teple místnosti asi 12 hodin.Ráno smícháme se zbylými…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku a sýra) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém…
Vláčný mrkvový chlebíček voní drceným hřebíčkem a skořicí. Už během pečení provoní celou kuchyň a přiláká rodinu ke stolu. Podávejte ho jako zákusek po víkendovém obědě…
Pohanku přebereme a rozmixujeme. Dobře ji prosejeme, mouka musí být jemná. Dáme ji do mísy, přidáme celozrnnou mouku, vejce, sůl, olej a vodu. Mixerem prošleháme, musíme…
Do mísy nalijeme vodu, přidáme mléko, olej a fruktosu. Prosejeme mouku, zamícháme, přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici odležet. Ráno vmícháme droždí a dáme…
Večer si smícháme suroviny na kváskový základ a přikryté necháme přes noc (12hod) odpočívat v teple. Ráno do velké mísy dáme vodu, OvesMilk a Vajahit. Na tekutinu…
Nejprve si připravíme těsto. Smícháme všechny ingredience a uhněteme hladké těsto, které necháme cca 15 minut odpočinout. Mezitím předehřejeme troubu na 200°C a pustíme…