Sliváky
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny dáme suroviny v tomto pořadí. Droždí rozdrobíme na cukr. Zapneme program těsto. Po vykynutí tvoříme menší kuličky, které roztáhneme a vložíme 1 švestku s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny dáme suroviny v tomto pořadí. Droždí rozdrobíme na cukr. Zapneme program těsto. Po vykynutí tvoříme menší kuličky, které roztáhneme a vložíme 1 švestku s…
Mouky smícháme se solí. Droždí rozdrolíme do poloviny vlažné vody s cukrem. Ke zbytku vlažné vody přilijeme olej. Vajíčko rozkvrdláme, polovinu přilijeme do vody s…
1) Troubu si předehřejeme na 180°C. 2) V jedné míse spolu smícháme vejce, šťávu a extrakt. Poté přimícháme oba cukry. 3) V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva,…
K hotovému rozkvasu přidáme zbývající suroviny a uhněteme těsto, které vyškrábneme do naolejované mísy. Těsto hned přeložíme a necháme asi 35-45 minut odpočívat. Pak ho…
1.Předehřejte troubu na 200 °C 2.Do tácu na muffiny vložte 12 papírových košíčků, jejich dna postříkejte olejem na pečení ve spreji. 3.Ve velké míse smíchejte…
Droždí rozmícháme v pivu, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout, pak prohněteme, vyválíme na malý obdélník, posypeme sezamem a ten…
Všechny suroviny na těsto o pokojové teplotě promícháme v míse a hněteme, dokud těsto není hladké a vláčné. Poté ho přikryjeme potravinovou fólií a necháme 1hod kynout.…
Do pekárny dáme včechny suroviny v pořadí od tekutých po mouku. Z vejce dáme pouze žloutek.Rozdělíme na šest stejných dílů a vyválíme copy. Zapleteme vánočku. třeba…
Zapneme troubu na 180 °C, ovoce opláchneme a necháme na sítku okapat. Polovinu ovesných vloček (50 g) rozmixujeme na mouku. Do mísy prosejeme všechny mouky na těsto,…
Do mísy nalijeme vodu, přidáme mléko, olej a fruktosu. Prosejeme mouku, zamícháme, přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici odležet. Ráno vmícháme droždí a dáme…
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby.Smícháme rozkvas s…
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby.Smícháme rozkvas s…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Pečeme na…
Tekvicu nakrájame na kocky na 2-3 lyžiciach vody podusíme 10 min. Potom tekvicu najemno rozmixujeme.Pridáme múku, strúhaný syr, 1 celé vajce a 2 žĺtky. Jemne osolíme…
Do prosáté mouky zamíchejte kypřicí prášek. Povolené máslo zadělejte s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla zamíchejte sypké suroviny. Těsto zabalte a nechte jednu…
Troubu si nastavíme na 180st. Oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Oříšky, olej a vodu přidáme postupně do žloutkové pěny. Mouku, kakao a…
Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické. Poté si naběračkou nalijeme…
z droždí, trochy mléka, cukru uděláme kvásek. Necháme patřičně vzejít. Mouky v míse promícháme se solí a semínky, přidáme olej, kvásek a zbylé tekutiny. Vypracumeme…
Uvedené suroviny smícháme (kvásek neděláme), vypracujeme lesklé těsto. Dáme do jakékoli formy (kterou ptřeme olejem a vysypeme moukou) vykynout (já použila srnčí hřbet)…
Nejprve si připravíme kvásek z trochy cukru, mouky, mléka a celého droždí. Necháme 10 - 15 minut odpočinout. V jiné míse smícháme mouky, cukry, 1 vejce, máslo,…
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16…
Suroviny na omládek umícháme a necháme asi 45-60 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a umícháme těsto, které necháme asi hodinu kynout.Vykynuté vytáhneme na jemně…
Nejprve důkladně promícháme všechny suroviny na tmavou hmotu, vložíme jí do vymaštěné a moukou vysypané formy. Pečlivě uhladíme.Promícháme tvaroh, cukr, vanilkový pudink…
Do pekárny nejdříve dáme vodu, olej, ocet, na to sypké ingredience a na konec rozdrobené kvasnice. Uhněteme těsto, přendáme do mísy, přikryjeme potr.folií a utěrkou a…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Ochutnejte halloumi: Nejslavnější kyperský sýr oživí každou „grilovačku“. Víte, jak jej nejlépe upravit?
Dělená strava je dieta, při které můžete pít pivo! Zaručí, že zhubnete zdravě a především trvale
Biskupský beránek: Vláčný moučník voní ovocem a čokoládou a podle našeho receptu ho připraví i pekařští začátečníci bez zkušeností