Pohankové placičky Dagmar
Recept ještě nebyl hodnocenPohanku přebereme a rozmixujeme. Dobře ji prosejeme, mouka musí být jemná. Dáme ji do mísy, přidáme celozrnnou mouku, vejce, sůl, olej a vodu. Mixerem prošleháme, musíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
	
			
	
Pohanku přebereme a rozmixujeme. Dobře ji prosejeme, mouka musí být jemná. Dáme ji do mísy, přidáme celozrnnou mouku, vejce, sůl, olej a vodu. Mixerem prošleháme, musíme…
	
			
	
Do mísy nalijeme vodu, přidáme mléko, olej a fruktosu. Prosejeme mouku, zamícháme, přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici odležet. Ráno vmícháme droždí a dáme…
	
			
	
Droždí rozmícháme v pivu, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto. Necháme ho 30 minut odpočinout, pak prohněteme, vyválíme na malý obdélník, posypeme sezamem a ten…
	
			
	
Vyšlehejte vejce spolu s cukrem a špetkou soli. Přidejte olej, kefír a citronovou kůru. V druhé míse smíchejte všechny suché ingredience a postupně přisypávejte do…
	
			
	
Nemáme-li mletý mák, můžeme použít celý, který namočíme nejméně na hodinu předem do mléka. Do pekárny dáme nejprve tekuté a potom sypké suroviny. Pečeme na program s…
	
			
	
Troubu si dáme předehřát na 175°C. Oddělíme bílky od žloutků. K bílkům přidáme vanilkový cukr a špetku soli. Vyšleháme tuhý sníh. V míse vyšleháme žloutky s fruktosou do…
	
			
	
Všetky ingrediencie zmiešame spolu a poriadne premiešame, až kým sa nevytvorí cestíčko.Rozohrejeme waflovač, máličko ho potrieme olejom a naberačkou nalejeme cestíčko.…
	
			
	
Do pekárny vložíme suroviny tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na 3 díly. Z každého uděláme bagetu, uložíme ji na plech…
	
			
	
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby.Smícháme rozkvas s…
	
			
	
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby.Smícháme rozkvas s…
	
			
	
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Pečeme na…
	
			
	
Tekvicu nakrájame na kocky na 2-3 lyžiciach vody podusíme 10 min. Potom tekvicu najemno rozmixujeme.Pridáme múku, strúhaný syr, 1 celé vajce a 2 žĺtky. Jemne osolíme…
	
			
	
Základní program, střední pečení, malý chleba. Nejdříve tekuté suroviny a pak ostatní. Když máte namočené semínka, můžete dát rovnou, jinak po signálu.
	
			
	
Utřeme cukr, máslo a vejce do pěny. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, kakao a pudinkové prášky, smícháme, přilijeme mléko a pečlivě promícháme. Vlijeme na pekáč – buď…
	
			
	
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a použijeme program Těsto. do pekárnu nemá, zadělá z trochy vody, cukru, mouky a všeho droždí (vše z odvážených surovin…
	
			
	
Suroviny na omládek umícháme a necháme asi 45-60 minut kynout.Přidáme zbytek surovin a umícháme těsto, které necháme asi hodinu kynout.Vykynuté vytáhneme na jemně…
	
			
	
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na čtvrtiny, z každého kusu…
	
			
	
1. Troubu předehřejeme na 230°C a plech vyložíme pečícím papírem. 2. Máslo nastrouháme na struhadle nahrubo. 3. Ve středně velké míse smícháme mléko a jogurt, a…
	
			
	
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout asi 1-1,5 hodiny. Během té doby ho jednou nebo dvakrát promísíme.Vykynuté těsto…
	
			
	
Nejprve důkladně promícháme všechny suroviny na tmavou hmotu, vložíme jí do vymaštěné a moukou vysypané formy. Pečlivě uhladíme.Promícháme tvaroh, cukr, vanilkový pudink…
	
			
	
Nejprve si uděláme kvásek - tzv. biga - zadělejte v předstihu 6 hodin až 3 dnů. Z uvedeného množství odeberu 200 ml vody a 2x tolik objemově mouky - tj. 400 ml mouky…
	
			
	
Brambory, které jste si předchozí den uvařili ve slupce a oloupali, protlačte mačkadlem na brambory (případně nastrouhejte na jemném vzorku struhadla) do velké mísy. …
	
			
	
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu můžeme…
	
			
	
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké suroviny. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…