Závin ze šlehačkového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenSpolečně s podzimem přichází i sklizeň jablek, ze kterých můžete připravit závin z dokonalého šlehačkového těsta, potřený rumem a máslem. Zmizí ze stolu tak rychle, že…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Společně s podzimem přichází i sklizeň jablek, ze kterých můžete připravit závin z dokonalého šlehačkového těsta, potřený rumem a máslem. Zmizí ze stolu tak rychle, že…
Segedínský guláš je vydatný a voňavý pokrm, který spojuje křehké vepřové maso, kysané zelí a jemně pikantní smetanovou omáčku. Tento oblíbený recept maďarského původu si…
Vdolečky se tradičně připravují v období masopustu. Vyzkoušejte jejich pečenou variantu. Pokud je ozdobíte marmeládou, nebo čerstvým ovocem, určitě nešlápnete vedle a…
Máte doma hodně paprik a nevíte, co s nimi? Skočte k řezníkovi pro mleté maso a uvařte si obědovou klasiku v podobě plněných paprik. Jemná rajská omáčka získá od paprik…
Kynuté těsto je pro někoho hračka a pro někoho vyšší dívčí. Vyzkoušeli jste spousty receptů, poměrů surovin, postupů a stále to není ono? Máme pro vás recept na…
Segedínský guláš patří mezi stálice naší kuchyně. Je snadný na přípravu a přitom báječně chutná. Kostky vepřového masa dusíme s kyselým zelím a na závěr zjemníme…
Pokud nevíte, jaký moučník připravit pro návštěvu ke kávě, pak můžete vyzkoušet vláčnou piškotovou buchtu, potřenou zakysanou smetanou ochucenou vanilkovým cukrem.…
Zkuste upéct bábovku, která díky strouhaným jablkům nikdy není suchá. Místo mléka můžete dát třeba podmáslí, bude i s nim výborná. Až zakrojíte poprvé, sami oceníte jak…
Geniální dobroty, odzkoušené generacemi, bývají většinou jednoduché, co se týče surovin i zpracování. Přesně takové jsou zelné placky se škvarky podle tohoto receptu.…
Křupavá kůrka, nadýchaný vnitřek a vůně čerstvě upečeného pečiva, která provoní celý byt. Domácí housky jsou snadné na přípravu a chutnají mnohem lépe než kupované –…
Medailonky z vepřové panenky se řadí mezi zvlášť oblíbená a chutná jídla. Maso je křehké a musíme s ním správně zacházet. Vepřová panenka má zároveň velmi jemnou chuť,…
V míse promícháme mléko s droždím a necháme 10 minut odležet. Toto se dělá proto, abychom aktivovali droždí, které v mléku začne bublat. Pokud ne, bylo špatné a je nutné…
Příprava poctivého guláše potřebuje dostatek času i péče. Z vepřového kolena si uvařte základní vývar, který poté budete potřebovat právě do guláše. Intenzivní vyvážená…
Pokud jste v oblasti pečení začátečníci, ideálním moučníkem pro vás jsou právě muffiny. Vláčné medové muffiny s rozinkami a nastrouhanými jablky budou do půlhodiny na…
Základem pro úspěšný začátek nového dne je bez debat výtečná snídaně. Sladká pokrm ke snídani přijde jednou za čas vhod, třeba takové krásně nadýchané lívanečky s jablky…
Jablečný štrúdl, to je moučník, který vás nikdy nezklame. Žádné listové těsto z obchodu, ale snadné a poctivé domácí těsto. Než se štrúdl upeče, vůně másla, skořice,…
Některé řezy patří mezi opravdové klasiky, které pečeme rádi a opakovaně. K nim jistě patří i kakaové řezy s tvarohovou náplní, jejichž název je odvozen od nejvyšších…
Kančí řízky jsou netradiční delikatesou, která spojuje chuťově výrazné maso z divočáka s křupavým trojobalem. Oproti vepřovému mají řízky z kančího masa výraznější a…
Do mísy dáme mouku, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, vsypeme droždí a zalijeme vodou, po chvilce přidáme semínka a zamícháme vařečkou, aby se vše spojilo.…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Přestože jsou langoše původem z Maďarska, už dávno u nás zlidověly. Receptů najdete několik, ale v tom tradičním nesmějí chybět brambory. Jedině tak budou mít totiž…
Perfektní recept pro všechny milovníky sladkých obědů. Měkoučké kynuté buchtičky přelité lahodným pudinkovým krémem vám jistě zachutnají. Neváhejte a zkuste si je…
Líčka jsou jemná a šťavnatá, zkrátka skvělý kus masa. Šťávě dodají vynikající chuť i sílu, proto není zapotřebí ji nijak zvlášť zahušťovat a dochucovat. V tomto receptu…