Krůtí a vepřové řízky se salátem
Recept ještě nebyl hodnocenŘízky krůtí i vepřové naklepeme přes folii. Potřeme směsi ze soli, špetky uzené papriky a hořčice. Necháme chvíli v chladu. Řízky obalíme v hladké mouce, vejci a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řízky krůtí i vepřové naklepeme přes folii. Potřeme směsi ze soli, špetky uzené papriky a hořčice. Necháme chvíli v chladu. Řízky obalíme v hladké mouce, vejci a…
Kynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Mezi tím si připravíme zbytek těsta: všechny…
Droždie rozmiešame v troche mlieka a s múkou, tukom, soľou, vajíčkom a zvyšným mliekom vypracujeme hladké cesto. Cesto má byť pevnejšie, musí tvoriť guľu. Necháme…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a program Těsto použijeme pouze pro vypracování těsta, vykynout ho necháme v míse ( - je měkčí, kynutím ještě mírně zřídne…
Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme na pánvi a osmahneme na ní krájenou cibulku.Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Základní.
Králíka si umyjeme, naporcujeme a nejlépe den předem naložíme do marinády. Na větší pánev si dáme 2 lžíce sádla a na něm zlehka osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku.…
Z mražáku jsem vyštrachal posledního karáska, asi kilového, a pár kousků menšího tolstolobika /ještě nebyl tučný. Po rozmražení jsem posolil, pokapal citronem a nechal…
Těsto: Všechny suroviny smícháme, mouku přidáváme postupně. Těsto je hotové, když se přestane lepit na okraj mísy. Poté jej necháme cca 2 hodiny i déle v lednici …
Těsto: Všechny suroviny smícháme v míse, dokud nám nevznikne hladké těsto, které uložíme min. na 30 minut do lednice.Krém: Mascarpone, tvaroh, cukr a čoko kousky…
Do mixéru dáme papriku, cibuli, česnek, petrželku, tymián a rozmixujeme na jemno. Do mísy dáme namleté maso, rozmixovanou papriku, vejce, namočenou, vymačkanou housku,…
Ořezy, kosti, hlavu, srdce dáme vařit s kořenovou zeleninou a kořením do osolené vody zhruba na 1,5 - 2 hodiny. Pokud budeme chtít dávat zeleninu do polévky, dáme ji…
Mleté maso připravíme umletím 250 g vepřového a 250 g hovězího masa, dáme do mísy, přidáme vajíčko, jemně nakrájenou 1 cibulku, sůl, pepř, špetku majoránky a strouhanou…
Vyšleháme suroviny kromě mouky, až se všechno pěkně spojí, přidáme mouku a ručně zpracujeme. Těsto musí být vláčné, dobře zpracované. Necháme v chladu uležet přes noc,…
40 g žitného pravidelně krmeného kvásku smísíme s 200 g žitné chlebové mouky, přiléváme postupně zhruba 2 dcl vody a pořádně smícháme. Takto necháme v míse na teplém…
Zo surovín upečieme piškotu v tortovej forme.Po vychladnutí prekrojíme a spodnú časť potrieme s lekvárom a vrch pokrájame na trojuholníky. Na natretú piškotu môžeme dat…
Tekutiny dáme do pekárny, přidáme sypké suroviny. Zapneme program těsto. Po prvním signále přidáme musli. Po nakynutí těsto dáme na vál a spleteme housky. Necháme asi…
Múku som preosila, pridala som maslo, cukor, žltky, prášok do pečiva. S mliekom som spracovala cesto a vymiesila. Cesto som rozvážila na 3 časti. Prvú som vyvaľkala a…
Rybí maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a přidáme citrónovou a pomerančovou šťávu, které prošleháme s olivovým olejem, zázvorem a rozmarýnem. Pórek nakrájíme…
Houby si nakrájíme nadrobno a zakápneme je šťávou z citrónu. Poté podusíme houby na malém množství olivového oleje. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku,…
Do mírně osolené vody dáme vařit nakrájené houby (sušené - předem namočené vlijeme i s vodou ve které se máčely). Po chvilce přidáme všechnu kořenovou zeleninu včetně…
Do mírně osolené vody dáme vařit nakrájené houby (sušené - předem namočené vlijeme i s vodou ve které se máčely). Po chvilce přidáme všechnu kořenovou zeleninu včetně…
Z prvních sedmi surovin umíchejte řidší těsto. V kastrolu rozpalte asi 3–4cm vrstvu sádla a vhoďte do něj kolečko mrkve, aby se nepřepalovalo. Malou lžičkou vykrajujte…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, česnek a restujeme dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme malou lžičku grilovacího koření, bazalku a oregano. Dále přidáme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Českem s chutí: Frgále, kyselica a dobrá slivovice? Ochutnejte Valašsko!
Dokonalý jahodový sirup: Základní příprava, tipy na netradiční dochucení a rady, kam sirup využít
Poklady české kuchyně: Vepřové koleno potřebuje dlouhé pozvolné pečení a prudký závěr, tak bude uvnitř šťavnaté, zvenku křupavé