Chmeli Suneli - domácky vyrobená kořenící směs
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky koreniny zmiešame a utlčieme v mažiari alebo pomelieme.1. variant je charakteristický pre Rusko a Kavkaz.2. variant je typický pre Gruzínsko. Používa sa na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všetky koreniny zmiešame a utlčieme v mažiari alebo pomelieme.1. variant je charakteristický pre Rusko a Kavkaz.2. variant je typický pre Gruzínsko. Používa sa na…
Čtyři housky nakrájíme na kostičky, zbylé natrháme do misky a zalijeme mlékem. Po pěti minutách přebytečné mléko vymačkáme. Maso nakrájíme na kousky a společně s…
Zemiaky nakrájame na hranolčeky.Pridáme kukuricu, hrášok, nasekanú vňať a na kocky nakrájané paradajky.Jogurt premiešame so strúhaným chrenom, korením, soľou a olejom. …
V kastrolu na másle orestujeme do sklovita cibuli. Přidáme mrkev, jablko a za občasného míchání necháme mrkev pustit barvu. Přibližně po 2minutách přidáme šťávu a kůru…
Všetky suroviny na marinádu dobre premiešame, filety v nej obalíme a necháme v chladničke odležať aspoň 2 hodiny.Potom filety na panvici na oleji z oboch strán opečieme…
Očištěnou zeleninu překrájíme na tvary, které se nám líbí, brokolici rozebereme na růžičk. Vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus cca 7 minut. Zeleninu zcedíme…
Omyté maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso vyndáme a necháme zchladnout. Z vývaru můžeme uvařit polévku.Rajčata nařízneme do kříže a vložíme na chvilku do vařící…
Sóju zalijeme vodou a necháme cca 12 hodin nabobtnat.Uzený ocásek uvaříme a doměkka uvaříme taktéž sóju. Sóju vaříme cca 60 minut v tlakovém hrnci a po uvaření ji…
Chren, vňať, olej a soľ rozmixujeme. Zmesou natrieme stehná z oboch strán a necháme 1 hodinu odležať.Očistené batáty a zemiaky nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé a…
Kuřecí horní díly stehen vykostíme a rozbalíme na plátky. Cibuli rozkrojíme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky, z listů zelí odstraníme košťálový střed, překrojíme je na…
Rybí maso má urputné odpůrce i nadšené vyznavače. Leckterého z odmítajících může tato úprava přesvědčit, že rybí maso je kromě zdroje zdravotních benefitů i velmi chutné…
Sezona houbaření je s hezkým podzimem v plném proudu. Svůj bohatý úlovek tak můžete zpracovat za doprovodu tohoto receptu, kdy dušené houby orestujete s mletým masem a…
Toto jednoduché a rychlé pohoštění bude mít u vašich hostů jistě úspěch. Listové těsto stačí potřít čerstvým sýrem, ochutit čerstvými bylinkami a papričkami jalapeňo,…
Tyto výborné jednohubky jistě potěší na oslavě všechny hosty. Pomazánkové máslo a šunku doplňuje pálivá směs z řepy a křenové pasty. Jednohubky na závěr ozdobíme kouskem…
Tuto masovou pochoutku můžeme podávat jako předkrm. Uzené koleno uvaříme, maso obereme a zlehka rozmixujeme spolu s cibulí, solí, pepřem a petrželkou. Poté vytvarujeme…
Snadná polévka, na kterou spotřebujete již předchystaný vývar. V něm uvaříte zeleninu, přidáte do něj maso z kuřete a také drobné nočky z droždí, vajíčka a mléka. Tahle…
Mleté mäso dáme do vody, vidličkou rozšľaháme a uvedieme do varu aj s pokrájanou cibuľou.Asi po 15 min. pridáme očistenú a nastrúhanú koreňovú zeleninu (slzičkové…
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo…
Z bílých fazolí máslové chutě připravíme výborný turecký pokrm. Fazole zkombinujeme se sušenou i čerstvou paprikou, rajčaty a mletým masem. Vše dusíme doměkka a podáváme…
Chřest se žampiony je vynikající a zdravé jídlo, které v sobě spojuje jemnou chuť chřestu a výraznou chuť žampionů. Tento jednoduchý, ale výtečný pokrm je skvělou volbou…
Polévky jsou skvělým pokrmem v kteroukoliv denní dobu. S tímto receptem si doma můžete připravit jemnou a krémovou polévku z dvou druhů celerů a žampionů. Chuťově je pak…
Špízy jsou na letní grilování ideální volba. Ochutnáme na nich kousky šťavnatého masa, žampiony, voňavou slaninu i spoustu zeleniny. Příprava je velmi snadná a jejich…
Drůbeží játra jsou levná, dobrá a plná vitamínů. Připravíme je velmi snadno. V kombinaci se zelenými fazolovými lusky a hráškem budou na talíři vypadat pěkně a chutnat…
Lilkové závitky s kuřecím masem, voňavým česnekem, rozpuštěným sýrem a čerstvou petrželkou jsou skvělou volbou pro lehký a lahodný oběd či večeři. Vytváří kombinaci…