Pojednání o BORŠČI
Recept ještě nebyl hodnocenZ Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Do zadělávací mísy nasypeme mouku, lžičku soli a přidáme odvážené sádlo. Oběma rukama sádlo mneme s moukou. Do směsi postupně přiléváme vlažnou vodu a rukou promícháváme…
Závitky. rohlík pokrájíme na kostečky, zalijeme mlékem a vyždímáme, ne příliš do sucha. Přidáme maso, vejce, cibuli pokrájenou na velmi drobno (lépe bude ji nastrouhat);…
Závitky. rohlík pokrájíme na kostečky, zalijeme mlékem a vyždímáme, ne příliš do sucha. Přidáme maso, vejce, cibuli pokrájenou na velmi drobno (lépe bude ji nastrouhat);…
Syrový brambor nastrouháme nahrubo a nudličky osmažíme na másle.Zalijeme vodou (asi 1-1,2 litru), přidáme koření, zeleninu, vývar (nebo masox a vodu) a uvaříme doměkka…
Do 2 l vody dáme přiměřené množství vegety a nití svázanou petrželovou nať. Přidáme kmín, na kostky nakrájené brambory, na dlouhé proužky nakrájenou mrkev a na malé…
Veškerou očištěnou zeleninu pomeleme na masovém strojku. Pomletou směs důkladně ve velké míse promícháme se solí a dáme na 24 hodin do chladna uležet.Pak směs plníme do…
Veškeré váhy po očištění zeleniny Semlít na masovém strojku, smíchat se solí, 15min. smažit na másle, studené do sklenic se šroubovacími víčky, pevně utáhnout,…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenoučké půlměsíčky. Omyjeme je a usušíme v utěrce. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji.Malý plech na pečení vymažeme olejem…
Pomeleme na masovém strojku,dusíme na 250 g 100% tuku 1/2 hodiny.Vřelé se dá do sklenic a uzavře,nebo schladlé sterilovat na 80°C 20 minut.
Hríby namočíme na 30 minút.Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme ryžu a popražíme chvíľu aj s mletým čiernym korením. Zalejeme vriacou vodou. Pridáme slepačí bujon…
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme odkapat. V rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, kmín, a dusíme do měkka. Tyto houby pak…
Všechny přísady rozmixujeme a přidáme do omáčky. Pasta vydrží v zavřené nádobce v ledničce i 3 týdny, pokryjeme ji tenounkou vrstvou oleje.
Mleté maso umícháme v míse se strouhaným sýrem, strouhankou, vejcem, cibulkou na drobno, prolisovaným česnekem a kořením. Cukety si nastrouháme na dlouhé plátky, do…
Mrkvu, cuketu a papriku narežeme na malé kocky a na oleji restujeme cca 10 minút. Pridáme rascu, kari, soľ a kuskus. Dobre premiešame a zalejeme vriacou vodou. Necháme…
Na oleji jemně opečeme nakrájený česnek a na tenké plátky nakrájené neoloupané cukety. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a krátce povaříme. Před koncem vaření přidáme…
Brambory uvaříme ve slupce - nerozvařit! Na pekáč nakrájíme na kolečka cibuli, vysypeme žampióny, rozložíme na tvrdo uvařená vejce nakrájená na osminky a poklademe…
Z peknej hlávky kelu oddelíme asi 10 vrchných listov, zvyšok hlávky rozpolíme a vyberieme hlúbik.Všetko dáme na 3 minúty blanšírovať do veľkého hrnca s osolenou vriacou…
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a přidáme mouku, kterou opražíme do světle růžova. Zalijeme 1,5 litrem studeného bujonu a přivedeme k varu.Přidáme fazolky,…
Do mixéru vložíme nakrájená rajčata, petrželku, nahrubo nasekanou cibuli a stroužky česneku, osolíme, okořeníme pepřem a paprikou a zakapeme olejem. Vše rozmixujeme. …
Uvarené vajcia pozdĺžne rozrežeme na polovice. Žĺtky vyberieme do misy, pridáme namočený a vytlačený rožok, sekanú vňať, 1 lyžicu oleja, osolíme, okoreníme a dobre…
Cibulu nasekame na drobno a podusime ju na rozohriatom oleji. Pridame ju, spolu s vypekom, k mletemu masu. Do masa pretlacime cesnak, pridame vsetky koreniny a nasekanu…
Brambory omyjeme a uvaříme je ve slupce.Rohlíky nakrájíme na kostičky, polijeme je smetanou, přidáme vajíčka, uvařené, na kostičky nakrájené uzené maso, nastrouhaný sýr,…
Ocistene houby nakrajime na slabe platky. V oleji a masle osmahneme napul prekrojeny cesnek (ne do tmava). Pozor: z oleje by se nemelo kourit. Pridame houby a 2-3 minuty…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami