Salát s teplými schwarzwaldskými balíčky
Recept ještě nebyl hodnocenMozzarellu nakrájíme na klínky. Každý klínek zabalíme do plátku šunky.Na trošce oleje šunku opečeme z obou stran. Začínáme spojem dolů.Salát natrháme na kousky, rajčata…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mozzarellu nakrájíme na klínky. Každý klínek zabalíme do plátku šunky.Na trošce oleje šunku opečeme z obou stran. Začínáme spojem dolů.Salát natrháme na kousky, rajčata…
Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme podle návodu hustý pudink. Povrch zakryjeme fólií, kterou k povrchu přitiskneme a necháme vychladnout. Zapneme troubu na 180 …
Osolenou kachnu upečeme v troubě dozlatova (přeléváme šťávou).Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, bobkový list a kmín, podusíme, ochutíme octem, cukrem,…
Zelí a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Promícháme s trochou soli a rukou promneme.Přidáme nakrájenou cibuli, papriku, nastrouháme šunku.Dále přidáme křenovou…
Z uvedených surovin na krém uvaříme hustý pudink a zakrytý přitisknutou fólií necháme vychladnout, Zapneme troubu na 180 °C a plech o velikosti 23x32 cm vyložíme pečicím…
Smícháme prosátou hladkou a celozrnnou žitnou mouku se solí, uděláme důlek, tam dáme cukr, část vlažné vody a rozdrobíme droždí.Chvíli necháme a až droždí vzejde,…
Steaky z tuňáka nakrájíme na kostičky asi 1x1x1 cm. Zalijeme octem a necháme 40-60 minut macerovat.Poté ocet slijeme, přidáme kokosový krém, nakrájenou cibuli,…
Připravte si pochoutku z nerozvitých poupat medvědího česneku. Stačí je osolit a pak zavařit v láku z vody, octa a cukru. Poupata můžete využít v teplé kuchyni na pizze…
Zeleninových salátů není nikdy dost. Připravit ho s jemnou hořčičnou zálivkou je otázka několika minut. Může posloužit jako skvělá příloha ke grilovanému masu nebo jako…
Kvasnice rozmícháme s cukrem a trochou vlažné vody.Vezmeme větší mísu (aspoň na 10 litrů) a dáme do ní mouku, kmín, semínka, zalijeme vodou, přidáme kvásek (nemusí ještě…
Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.Promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme všechny tekuté. Smícháme vše dohromady a vlijeme na připravený…
Masové kuličky v rajčatové jsou už takovou klasikou. V tomto receptu se však inspirujeme orientální kuchyní a na kuličky použijeme maso jehněčí. Do nich navíc dáme mátu…
Nejen maso, ale i ryba - pro nás trochu nezvykle - se může podávat se zeleninou. Výběr druhu mořské ryby je zde ponechán na vás. Pikantní příchuť jídlu dodají kořenící…
Nakrájíme rajčata na plátky. Fazole scedíme a necháme okapat.Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme se zálivkou. Přidáme fazole, olivy a necháme odležet.Na talíř upravíme…
Je tu podzim a s ním i žně pro houbaře, kteří milují václavky. Tyto chutné podzimní houby nabízejí širokou škálu možností, co z nich uvařit. Podle tohoto receptu…
S posledními letními dny sbíráme také závěrečné plody naší úrody. Ty můžeme jednoduše zpracovat v chutnou čalamádu. Rajčata, okurky, papriky a cibuli nakrájené na…
Žampiony a hlívu očistíme, pokrájíme.Cibulku nakrájíme na jemno a dáme jí na pánvičku osmahnout na 2 lžících oleje. Přidáme houby a osmahneme. Podlijeme trochou vody a…
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda.Pak vložíme osolené a opepřené kuře…
Maso nakrájíme na nudličky, posypeme kmínem a granulovaným česnekem, osolíme a opepříme.Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, žampiony na plátky.V kastrolu…
Svíčková omáčka na smetaně patří k tradičním svátečním jídlům. Všichni milujeme její jemnou, přesto však kořenitou zeleninovou chuť. Tato královna mezi českými omáčkami…
Okurky jsou mimo sezónu příliš drahé a nemají tak příjemnou chuť. Proto je dobré se na zimu zásobit a připravit si okurkový salát. Přestože ho není nutné zavařovat,…
Zelí očistíme, omyjeme a vyřízneme tuhý košťál. Potom nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a dáme do hlubší mísy.Osolíme, promícháme a necháme nejméně 20 minut odležet.Z…
Koleno uvaříme, klidně i v tlakovém nebo pomalém hrnci. Do vody přidáme čajové vajíčko s kořením, osolíme.Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř a necháme zchladnout…