Rýžový salát s avokádovou majonézou
Recept ještě nebyl hodnocenRýžové saláty jsou syté a dají se vytvořit takřka ze všeho, co doma v lednici přebývá. Hodně zeleniny, trochu bílkovin ve formě vajec či masa a dobře ochucená zálivka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rýžové saláty jsou syté a dají se vytvořit takřka ze všeho, co doma v lednici přebývá. Hodně zeleniny, trochu bílkovin ve formě vajec či masa a dobře ochucená zálivka…
Nakrájíme rajčata na plátky. Fazole scedíme a necháme okapat.Cibuli nakrájíme na jemno, smícháme se zálivkou. Přidáme fazole, olivy a necháme odležet.Na talíř upravíme…
Tahle verze zpracování rybízu má všestranné využití. Dají se tím nahradit brusinky na svíčkové, poslouží jako dip k masovým roládám, grilovanému masu, do ovocných a…
Je tu podzim a s ním i žně pro houbaře, kteří milují václavky. Tyto chutné podzimní houby nabízejí širokou škálu možností, co z nich uvařit. Podle tohoto receptu…
Nadšení z nalezených hub nás obvykle přejde doma, kdy začneme řešit otázku, co si s nimi počít. A tak jejich uchování na zimu je jedním z nejlepších řešení. Tato…
Drůbeží skelety jsou ideální na přípravu vývaru. Maso obrané z kostí pak lze využít v mnoha rychlých a chutných jídlech. Pikantní drůbeží salát uvítají milovníci sytých…
S posledními letními dny sbíráme také závěrečné plody naší úrody. Ty můžeme jednoduše zpracovat v chutnou čalamádu. Rajčata, okurky, papriky a cibuli nakrájené na…
Den předem tofu nakrájíme na 1 cm velké kostičky, posypeme solí a zalijeme vodou. Misku dáme do lednice a necháme marinovat 24 hodin.Okurku nakrájíme na malé hranolky,…
Houby dobře očistíme a nakrájíme na plátky.V hrnci rozpustíme máslo a vhodíme nakrájenou cibuli. Když cibule zesklovatí, přisypeme nakrájené houby, krátce orestujeme,…
Pokud patříte mezi milovníky všeho pálivého, pak je pro vás tento recept jako stvořený. Pod názvem předkrm pro Lucifera se nachází směs z točeného salámu a pikantní…
Losos, kopr a vejce. Spojení těchto tří surovin je doslova explozí pro chuťové buňky. Čerstvý chleba zlehka namazaný, na kterém leží plátek svěží okurky, uzený losos a…
Zastřená vejce doplněná řeckým ochuceným jogurtem, zalitá pikantně ochuceným přepuštěným máslem, mohou být společně s chlebem k zakousnutí, vítanou svačinou či večeří…
Na povrchu křupavý a uvnitř nadýchaný a vláčný čerstvý chléb dokáže nejen potěšit chuťové pohárky, ale také provonět dům. Těsto můžete zadělat ručně nebo za pomoci…
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda.Pak vložíme osolené a opepřené kuře…
Camembert s karamelizovanou cibulkou? To je ta správná rychlovka pro letní večeři. Pokud přikořeníte kampotským pepřem, bude pokrm krásně pikantní. K tomu jen krátce…
Maso nakrájíme na nudličky, posypeme kmínem a granulovaným česnekem, osolíme a opepříme.Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky, žampiony na plátky.V kastrolu…
Řízky v jakékoliv podobě má rád snad každý. V tomto receptu jsou plátky kuřecích prsou marinované v jogurtu s česnekem, zázvorem a citronovou šťávou. Jako přílohu k nim…
Začneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
Okurky jsou mimo sezónu příliš drahé a nemají tak příjemnou chuť. Proto je dobré se na zimu zásobit a připravit si okurkový salát. Přestože ho není nutné zavařovat,…
Očištěnou cibuli a okurku nakrájíme na tenká kolečka nebo měsíčky. Rajčátka překrojíme na polovinu.Smícháme vodu s omáčkou a podle chuti přidáme cukr, sůl, ocet a olej…
Na boršč má každá rodina vlastní recept, jiný je ruský ze třech druhů masa bez rajčat a protlaku a jiný ukrajinský s masem vepřovým. Tato verze je chutná i zcela bez…
Pod názvem čumfurt se skrývá rychlý salát, který připravíme z párku nebo buřtu nakrájeného na kolečka. Uzeninu smícháme s nakrájenou okurkou, paprikou a rajčaty a…
Fazolový salát, dochucený sójovou a sladkou chilli omáčkou, můžete podávat mírně teplý, nebo i studený. Jeho chuť vás příjemně překvapí a pokud patříte mezi milovníky…