Dvoubarevná quinoa na šalotce, cuketě a žampionech

hosta Kuchařka: hosta

Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

1 šálek quinoy (může být i půl červené, půl bílé)
2 šálky zeleninového vývaru
1 šalotka
1 malá cuketa
3 stonky řapíkatého celeru
5 žampionů
sůl
sušený česnek
pepř
2 lžíce olivového oleje
parmezán
hrst rukoly
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ve woku lehce osmažíte na olivovém oleji šalotku, přidáte nadrobno pokrájené stonky celeru. Pokud se vám zdají tuhé, přidáte lžíci vody a necháte vydusit.

  2. Potom přidáte pokrájenou cuketu, česnek, sůl, pepř.

  3. Nakonec přidáte na plátky pokrájené žampiony, vše prudce restujete, vypnete přívod tepla, přikryjete a necháte "dojít" pod poklicí.

  4. Mezitím propláchnutou quinou uvaříte v zeleninovém vývaru podobně, jako se vaří rýže. Měla by zůstat trochu křupavá. Místo zeleninového vývaru můžete dát do vody lžíci tamari nebo lžíci normální sojové omáčky, v této kombinaci se ale zeleninový vývar zdá vhodnější.

  5. Uvařenou quinou smícháte ve woku se zeleninou a na talíři posypete parmezánem, pokapete olivovým olejem a můžete přizdobit rukolou.

Poznámka

Volně podle úžasné kuchařky Deliciously Ella (v češtině vyšla jako "Lahodně s Ellou") uvařila má mladší dcera a já s jejím svolením vkládám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 38 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dvoubarevná quinoa na šalotce, cuketě a žampionech

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: soutěž deliciously ella quinoa s cuketou a se žampiony deliciously ella kulicky veprove maso na zampionech a cukete lahodně s ellou diskuze quinoa