Bramborák s masovou směsí
Recept ještě nebyl hodnocenBramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bramboráky jsou perfektní ukázka toho, jak lze z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme už od dětství, hlavně když jsou čerstvé z pánve, horké a…
Cuketa je úžasná zelenina, která se dá připravit na mnoho způsobů. Dozlatova vypečené cuketové bramboráčky, které si zamilují i zapřisáhlí nepřátelé zeleniny, jsou…
Někdy máme prostě neodolatelnou chuť na takové ty klasické retro recepty. Pokud se vám dostane do ruky kvalitní gothaj salám, zkuste z něj připravit sloní žrádlo.…
Jednoduchou hráškovou polévku s krásnou svěží barvou mají rádi nejen dospělí, ale oblíbí si ji také děti. Nejlepší je z mladého a čerstvého hrášku, ale uvařit ji můžeme…
Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme oloupané nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku, fenykl a houby. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme.Poté…
Pikantní zeleninové směsi prodávané pod známou značkou se těší velké oblibě, ale jejich cena je poměrně vysoká. Podle podrobného a srozumitelného receptu připravíte…
Málokterý z moučníků je pro Čechy typičtější než bábovka - sváteční, voňavá, podávaná ke kafíčku o nedělní siestě. Nejlepší jsou samozřejmě ty vláčné, žádné suché…
Pokud máte nadbytek úrody cuket a paprik, vyzkoušejte tuto "čalamádu". Domácí je daleko levnější a hlavně chutnější než kupovaná. Pokud se ošetří sterilováním, vydrží i…
Hledáte zázračnou polévku, která vás postaví na nohy? Máme ji tu. Jednoduchá a rychlá na přípravu, dobře zasytí i zahřeje. Už naše babičky tvrdily, že polévka je grunt.…
Léto přímo vybízí k snídaním na terase. Co třeba jogurtové lívance? S čerstvým ovocem jsou dokonalé. Tento recept si založte i pro případy, kdy dětem slíbíte domácí…
Kuřecí maso na kari je rychlé jídlo, které obvykle zachutná všem. Mírně pikantní díky koření, zjemněné smetanou a podávané nejčastěji s rýží. Recept na rychlé kuře na…
Jednoduše připravené a rychle upečené muffiny budou chutnat nejen dětem! Jsou vláčné a nadýchané, voní vanilkou, skořicí, jablky nebo čokoládou. To podle toho, čím…
Bavorské vdolečky jsou v Čechách jako doma. Vláčné smažené bochánky, s povidly a tvarohem, vykouzlí spokojený úsměv na každé dětské tvářičce. Nejlepší jsou ještě vlažné,…
Kuřecí maso je díky své časové nenáročnosti ideální k přípravě rychlého oběda či večeře. Chuťově není výrazné, a proto ho můžete ochutit a kombinovat s jinými přísadami…
Kuřecí maso je díky své časové nenáročnosti ideální k přípravě rychlého oběda či večeře. Chuťově není výrazné, a proto ho můžete ochutit a kombinovat s jinými přísadami…
Receptů, jak zužitkovat cuketu, není nikdy dost - a smažené cuketové karbanátky patří mezi ty, které si rychle oblíbíte. Jsou křehké, šťavnaté a díky sýru i česneku…
Maso s paprikovou smetanovou omáčkou je oblíbený pokrm už od dob Rakouska-Uherska. Vepřové na paprice je zajímavá alternativa kuřecí verze. Pokud nevěříte, není nic…
V létě, v období bujného růstu zeleniny, je tato zapečená dobrota ze strouhaných cuket, vajec, salámu a sýra velmi oblíbeným obědem nebo večeří. Stačí jen vše připravit,…
S rajskou omáčkou nikdy nemůžete šlápnout vedle a to zejména u dětí. V zimě si nechte zajít chuť na omáčku z čerstvých rajčat, nebyla by ani chutná ani voňavá. Připravte…
Cuketa je úžasná zelenina, která má všestranné využití ve sladké i slané kuchyni. Zkoušeli jste z ní už upéct koláč? Nejlepší je se sezónním ovocem a drobenkou. Díky…
Připravte rodině k večeři dozlatova vypečené bramborové placky. Jsou naprosto jednoduché, křupavé a voní tak lákavě, že se všem budou sbíhat sliny. Můžete do nich…
Smažený květák je klasický recept české kuchyně, který chutná asi každému. Pokud neplánujete vařit i květákovou polévku, zkuste obalit květák syrový. Smažení květáku…
Jednodušší už to snad ani být nemůže. Nenáročný kakaový moučník, na který smícháme spolu všechny ingredience, vylijeme na plech a upečeme. Hotovou a vychladlou buchtu…