Sušená cibule
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte větší množství cibule ze zahrádky nebo jí výhodně koupíte, pak je dobře jí zpracovat, aby se nezkazila. Pak jí můžete mít vždy při ruce v případě potřeby.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud máte větší množství cibule ze zahrádky nebo jí výhodně koupíte, pak je dobře jí zpracovat, aby se nezkazila. Pak jí můžete mít vždy při ruce v případě potřeby.
Bramboráky jsou ukázkové jídlo našich babiček, jak z mála vykouzlit velikou dobrotu. Utlouct se po nich můžeme, hlavně když jsou čerstvě vyndané z pánve, horké a křupavé…
Slaďoučký Raffaello dort, plný mandlí a kokosu, bude ozdobou nejen na narozeninové oslavě. Nadýchaný korpus, promazaný krémem z mascarpone a Salka, se v ústech příjemně…
Domácí bramborové noky s anglickou slaninou jsou rychlé, jednoduché a neuvěřitelně lahodné. Jemné noky připravené z bramborového těsta dokonale doplňuje křupavá anglická…
Poctivé zeleninové karbanátky jsou v české kuchyni velmi oblíbené. Nejčastěji se připravují z cukety či kapusty. Tyhle brokolicové karbanátky s mletým masem a nivou jsou…
Hospodskou klasikou jsou bez debat utopenci, naložené špekáčky, které vám budou k duhu nejen po prohýřené noci, ale také jako chuťovka k pivu. Pikantní utopenci s…
Tento pokrm nabízí nový pohled na klasické řízky, kdy se jemné plátky masa snoubí s výraznou chutí cibule a hořčice. Ideální volba pro milovníky tradiční kuchyně, kteří…
Hledáte inspiraci na jednoduchý a rychlý oběd? Vyzkoušejte tento bezmasý recept na těstoviny s rajčatovou omáčkou sypané parmazánem. Příprava je opravdu jednoduchá a…
Srnčí maso patří v sortimentu zvěřiny k jedněm z nejoblíbenějších. Výrazná chuť masa je jen podtržena pečenou kořenovou zeleninou. Rozpadající se, šťavnaté maso si…
Syté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě s jemným dotekem zeleniny. Krémová kaše, šťavnaté kousky uzeného a svěží mangold vytvářejí harmonickou kombinaci, která…
Využijte přebytku cuket a patizonu a připravte lahodnou čalamádu. Bude se vám hodit nejen v zimě. Tato barevná a chutná příloha je ideální k pečeným masům, grilovaným…
Cuketová buchta vás přesvědčí o tom, že cuketa nepatří jen do slané kuchyně. Díky ní je těsto krásně vláčné, aniž by bylo poznat, že je v něm zelenina. Příprava této…
Vděčným moučníkem je bábovka, která se dá připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte připravit bábovku provoněnou vanilkou a letními borůvkami. Ideální moučník k nedělní…
Snadná a rychlá polévka z cukety je díky krémové konzistenci oblíbená i mezi dětmi a všemi, kteří jinak cuketě příliš neholdují. Smetana propojí a zjemní chutě a křupavé…
Šťavnatý koláč s nasládlými jablky a výraznými švestkami. Díky této kombinaci získává koláč příjemnou svěžest, vláčnost a bohatou chuť. Potěší při každé příležitosti, od…
1. Troubu předehřejeme na 160°C a vymažeme a vysypeme bochníkovou formu vel. 31 x 11 cm. 2. Ve velké míse smícháme mouku, kakao, cukr, jedlou sodu, sůl a skořici.…
Výborné řezy s ovocem, po kterých nezůstane ani drobeček. To je buchta se zvláštním názvem "hrk", jenž vznikl podle způsobu přípravy krému - ingredience se dají do misky…
Křehká a šťavnatá vepřová krkovička, pečená společně s brambory, přijde vhod jako víkendový oběd, který zasytí do plna a u vašich strávníků sklidí velký úspěch. Příprava…
Telecí řízky jsou skutečnou lahůdkou, přesto se častěji dává přednost kuřecím či vepřovým, a to je velká škoda. Nachystejte rodině tyto pařížské řízky se sušenými…
Vše smícháme, dáme péci do předem vyhřáté trouby na cca 180 stupňů. Já pekla cca 40 minut.
Jednoduchý, rychlý a jedinečný, takový je zeleninový tatarák. Je perfektní na klasické topince, ale výborně chutná třeba na celozrnné bagetce. Hodí se jako rychlá…
Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu.Zasypeme mletou paprikou.Vložíme na ružičky rozobraný karfiol, osolíme a zalejeme vodou.Varíme asi 10 min.Potom…
Květák je doslova zeleninovým pokladem, který pomáhá s hubnutím a obsahuje spoustu prospěšných látek. Nabízí i spoustu možností, co z něj připravit. Například tento sytý…