Paprika kozí roh pálivá - suroviny a ingredience
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 217 kJ / 52 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Recepty s touto surovinou
Špagety s krevetami
Recept ještě nebyl hodnocenKrevety jsou jsou chutné, zdravé a jejich příprava je velmi rychlá. Připravte je podle tohoto receptu se špagetami a jednoduchou omáčkou z pálivé papričky, rajčat,…
Grilovaný losos s ananasovou salsou
Recept ještě nebyl hodnocenFilet lososa, marinovaný v marinádě z kouřové soli, adžiky a limetkové šťávy, ogrilujeme a podáváme s osvěžující exotickou salsou z grilovaného ananasu, která má díky…
Krémová rybí polévka se smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenRybí polévku si povětšinou dopřáváme pouze ke štědrovečerní večeři. Krémová rybí polévka je opravdu výživná, plná zeleniny a zachutná i těm, kteří rybám úplně neholdují.…
Hovězí guláš po mexicku
Recept ještě nebyl hodnocenMaso očistíme a nakrájíme na proužky asi 1 cm silné.Na oleji chvíli smažíme oloupaný celý stroužek česneku a chilli papričku. Nespálit!Vyjmeme a vhodíme oloupanou hrubě…
Mečoun na grilu
Recept ještě nebyl hodnocenMečoun je známý svým pevným masem a jemnou chutí, která se při grilování dokonale rozvine. Mečoun na grilu je nejen rychlý a jednoduchý na přípravu, ale také zdravý a…
Kuřecí stehenní kousky s cuketou a rajčaty
Recept ještě nebyl hodnocenKrásné letní dny trávíme raději venku a k vaření vybíráme raději recepty rychlé na přípravu. Kuřecí kousky se spoustou zeleniny a bylinek jsou toho důkazem. Nastrouhaný…
Budapešťská pomazánka z Brna
Recept ještě nebyl hodnocenV misce vidličkou smícháme tvaroh s mletou paprikou. Přidáme najemno nakrájenou pálivou papričku (i s troškou semínek), osolíme a přilijeme i trošku pálivého nálevu (vše…
Uzené koleno pečené na leču v římském hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenŘímský hrnec i s víkem namočíme do vody, aby nasákl.Na dno dáme lečo ze sklenice (mám domácí, takže není ostré, proto k němu přidávám 1 pálivou papričku, které mám…
Tortilly s dipem z avokáda
Recept ještě nebyl hodnocenSmažené tortilly s avokádovým dipem jsou skvělým a snadno připravitelným pokrmem, který přinese do vaší kuchyně nádech mexických chutí. Tento jednoduchý, ale lahodný…
Bůček v pikantní medové šťávě
Recept ještě nebyl hodnocenDo opláchnutého bůčku vetřeme sůl, pokmínujeme a vložíme do kastrolu, nebo pekáčku na olej a připravenou zeleninu, kůží dolů. Ve 200ml vývaru rozmícháme polévkovou…
Králík po myslivecku (Coniglio alla cacciatora)
Recept ještě nebyl hodnocenKrálíka omyjeme, zbavíme tuku (není chutný), osušíme a nasekáme na menší kousky. Dáme do misky, zalijeme polovinou vína a uložíme do chladu na několik hodin, ideálně…
Pljeskavica s ovčím sýrem a Ajvarem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso promícháme s najemno nasekanou papričkou, solí a pepřem. Cibule nasekáme najemno a vmícháme do masa. Pak ho pořádně propracujeme rukama, v masu by neměl zůstat…
Kořeněná marocká polévka z cizrny
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přihodíme nasekaný česnek, všechno koření mimo papričky, zamícháme, přidáme cizrnu, zalijeme vývarem,…
Letní, osvěžující okurkové gazpacho
Recept ještě nebyl hodnocenGazpacho je španělský tekutý salát z čerstvé zeleniny původem z Andalusie. Podává se vychlazené, a to buďto jako studená polévka, nebo jako hustý nápoj v širokých…
Malidžano (Zelený ajvar)
Recept ještě nebyl hodnocenRozehřejeme gril. Papriky omyjeme, osušíme a nad mírným plamenem opékáme, až slupka zčerná. Pak je vložíme do sáčku nebo misky, dobře uzavřeme a necháme zapařit. Tím se…
Kvašáky à la "Sparta" dle Jožky Valáška
Recept ještě nebyl hodnocenOkurky kvašáky bývají většinou chlapský majstrštyk. Naskládat okurky do vhodné nádoby (ať již kameninové nebo sklenice) a zalít nálevem podle vlastní chuti. Pak už stačí…
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Recept ještě nebyl hodnocenMaso z lososa je velice chutné a způsobů jak jej připravit je opravdu mnoho. Na pečeném lososu, s křupavou parmazánovou krustou, podávaném na lůžku z rajčatového ragú,…
Kvašáky à la "Sparta" dle Jožky Valáška
Recept ještě nebyl hodnocenOkurky kvašáky bývají většinou chlapský majstrštyk. Naskládat okurky do vhodné nádoby (ať již kameninové nebo sklenice) a zalít nálevem podle vlastní chuti. Pak už stačí…
Pulnocni chilli
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájejte na hodně malé kostičky a na předem do tmava osmažené cibulce prudce orestujte. Až se maso zatáhne, přidejte česnek, cukr, sůl, ostatní koření, nasekanou…
Fazolkový salát s lososem
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu očistíme a omyjeme. V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme mrkev nakrájenou na hranolky. Postupně přidáváme česnek na plátky, pálivou papričku zbavenou semínek…
Spalda s dyni
Recept ještě nebyl hodnocenOpereme spaldu a osmazime ji na olivovem oleji par minut, pak pridame horkou vodu (asi 2x tolik nezli je vyska spaldy v hrnci) a sul a nechame varit 40 min na mirnem…
Paprikovo-paradajková polievka
Recept ještě nebyl hodnocenNa troške olivového oleja opečieme dozlatista pokrájanú cibuľu, pridáme posekanú štipľavú papričku, kapie a paradajky pokrájané a ošúpané bez jadierok. Osolíme, prípadne…
Ďábelská vejce na topinkách
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme drobně nakrájenou (nebo rozdrcenou sušenou) papričku, cibuli a česnek, vmícháme protlak a chvíli společně podusíme. Odstavíme.Na jiné pánvi uděláme…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více