Jehněčí guláš
Recept ještě nebyl hodnocenJehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jehněčí maso je neprávem opomíjenou surovinou. Připravit z něj můžete třeba oblíbený guláš. Den předem marinované maso si zachová svoji křehkost, šťavnatost a bude se…
Máte rádi známé pikantní kuřecí kousky v křupavé strouhance? Tak neváhejte a připravte si je i doma. Kousky kuřecího masa obalíte ve směsi mouky, vajec, mléka a koření a…
Pečící sáček funguje jako provizorní pekáček, udrží uvnitř páru a pokrm se nevysuší. Ke konci ale sáček prořízněte, aby jste dosáhli křupavé kůrky. Brambory zapečené se…
Tento řeznický guláš s vepřovým masem, bůčkem a droby upečeme v troubě a zahustíme nadrobeným chlebem. Kousky masa se krásně rozpadají a s krajícem čerstvého chleba je…
Ve sklenicích prodávaná typická kombinace mrkve, okurek, květáku, cibule, papriky a někdy i feferonek, vše naložené ve sladkokyselém nálevu. To je oblíbené ochucovadlo…
Zadělávaná mrkev je klasika české kuchyně, která v sobě spojuje jednoduchost, jemnou nasládlost zeleniny a krémovou omáčku. Skvěle se hodí jako lehký oběd nebo příloha k…
Vydatné a voňavé krkonošské fazole s uzeným masem, smetanou a paprikami vás zahřejí na těle i na duši. Tento tradičně laděný pokrm spojuje jemnost smetany s výraznou…
Vaření z jednoho hrnce ocení snad každý z nás. Chutný bezmasý guláš plný zdravé zeleniny je hotový během pár minut a zvládne ho i úplný začátečník. S čerstvým chlebem se…
Cuketa výborně přejímá chutě, proto z ní připravte skvělou omáčku s vepřovým masem. Cuketa se rozvaří, omáčku přirozeně zahustí a zároveň vytvoří lahodný pokrm. Chuť…
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty z jednoho pekáčku stihnete připravit i v průběhu pracovního týdne. Maso je skvěle ochucené a celá směs je zahuštěná ovesnými…
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do žluta.Pak přidáme játra nakrájená na kostky, zbavená blan, zasypeme je paprikou, kmínem, mletým pepřem a necháme zpěnit…
Chcete ochutnat vepřové nožičky? Vyzkoušejte tento recept. Nožičky nejprve uvařte, poté je potřete kořením rozmíchaným v oleji, v pekáčku podlijte pivem a upečte.…
Recept, na kterém si pochutná celá rodina a který také zvládne naprostý začátečník v kuchyni. To je tato omáčka z kuřecího masa a mrkve. Základem omáčky jsou vařená a…
Voňavý guláš se šťavnatým hovězím masem a cibulovým základem je oblíbená klasika, která zahřeje a dobře zasytí. Důležité je dopřát masu dostatek času, aby bylo krásně…
Maso nakrájíme na silnější nudličky a promícháme s grilovacím kořením. Papriky rovněž nakrájíme na drobno. Na pánev dáme tuk a stroužky česneku na plátky rozvonět.…
Kuřecí maso jemně naklepeme přes igelitový sáček, do srnčího hřbetu dáme pergamenový papír, který trošku vymažeme sádlem (nemusíte). Do formy dáme okořeněné kuřecí maso,…
Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na oleji, přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, sladkou papriku, gulášové koření a osmahneme.Podlijeme vývarem, přidáme nasekaný…
Kuřecí nudličky jsou velmi oblíbenou rychlovkou k obědu i večeři. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, exotičtějšího, určitě doporučujeme náš recept na africké kuře. Maso…
Na minutkový guláš Stroganoff existuje spousta receptů, ale co takhle spojit hovězí steak s omáčkou z tohoto pokrmu? Chuť vás velice příjemně překvapí a rázem máte pokrm…
Návštěvu nemusíte pohostit pouze sladkým moučníkem a kávou. Zejména pokud čekáte pánské osazenstvo, dopřejte jim pořádnou porci pikantních utopenců a džbánek piva. Jistě…
Pokud máte rádi snadné vaření z jednoho pekáčku, určitě oceníte tato pečená kuřecí prsa se zeleninou. Na své si přijdou zejména vyznavači zdravého stravování, protože…
Šťavnaté kuličky z mletého masa, jsou skvělým a chutným tipem na dobrý oběd nebo večeři. Doplněné barevnou zeleninou, vytvářejí vyvážený a výživný pokrm, který si…
V hrnci dáme rozpustit sádlo a přidáme najemno na krájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, zasypeme hladkou moukou a červenou paprikou. Necelých 30 vteřin ještě restujeme a…
Omyté a osušené brambory - lépe podlouhlejšího tvaru - pokrájíme pomocí ručního spiralizéru. Můžeme je také napíchnout na špejli a opatrně do spirály pokrájet nožem…