Králičí maso na paprice a smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenKousky králičího masa osolíme, opepříme dáme do uzavíratelné misky, přidáme nové koření, bobkový list a promícháme se lžící oleje. Uzavřené a dáme přes noc do chladu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kousky králičího masa osolíme, opepříme dáme do uzavíratelné misky, přidáme nové koření, bobkový list a promícháme se lžící oleje. Uzavřené a dáme přes noc do chladu a…
Chybí vám inspirace na lehké a chutné jídlo z kuřecího masa? Zkuste řízky naplněné sýrem, pečené ve směsi másla a oleje a podávané spolu s okořeněnou rýží. Připravte je…
Kolik masa, tolik cibule, to je zákon guláše. Výtečný hovězí guláš, který nezabere mnoho času přípravy a potěší kdejakého strávníka. Přidáním feferonky mu dodáte správný…
Pokud milujete květák, není potřeba ho smažit pouze v trojobale. Vyzkoušejte tento recept na květák v pivním těstíčku. Je to zase něco jiného, není to tak pracné a třeba…
Zelňačku v zimě, jako když najdeme. Zejména když ji připravíme z domácího kysaného zelí. K tomu stačí přidat kus uzeného masa, koření a nechat povařit. Určitě můžeme…
Objevte kouzlo tradiční zelňačky připravené z uzeného vývaru a šťavnatého masa! Tato polévka je dokonalou kombinací kysaného zelí, jemného uzeného masa a bohaté chuti,…
Česneková polévka patří mezi klasiku české kuchyně a každá rodina má svůj osvědčený recept. Polévka je rychlá a snadná na přípravu a v nadcházejícím chladném období vás…
Na dobrém guláši s knedlíkem a čerstvou cibulí si pochutná každý. Připravte podle našeho receptu tento opravdu snadný guláš z hovězích kostek. Chuť mu dodá mletá sladká…
Kuře pořádně omyjeme, do dutiny vložíme plátek másla a 4 oloupané stroužky česneku.Pokud je potřeba, svážeme mu nohy k sobě, aby se nerozevíralo, vložíme do pekáče a…
Šťavnaté kuličky z mletého masa, jsou skvělým a chutným tipem na dobrý oběd nebo večeři. Doplněné barevnou zeleninou, vytvářejí vyvážený a výživný pokrm, který si…
Lehce pikantní směs z cukety, klobásky a rajčatového protlaku se hodí nejen jako samostatné jídlo, ale i jako omáčka k těstovinám či rýži. Závěrečné zjemnění smetanou…
V hrnci dáme rozpustit sádlo a přidáme najemno na krájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, zasypeme hladkou moukou a červenou paprikou. Necelých 30 vteřin ještě restujeme a…
Cibulku osmažíme na oleji, přidáme maso na nudličky, houby na plátky a dusíme 3/4 hodiny do měkka.Do vysmahlé šťávy přidáme koření a sůl, trochu podlijeme vodou a…
Rozmícháme vajíčka s trochou smetany nebo mléka, osolíme opepříme, přidáme kari a papriku. Tousty z obou stran obalíme ve vajíčku, případně necháme nasáknout pár minut a…
Pekáč vyložíme na kolečka nakrájenými rajčaty, cuketou, žlutou paprikou na nudličky, posypeme houbami a osolíme. Na to položíme omytá kuřecí stehna. Každé stehno…
Maso spojíme s kořením a necháme hodinu odležet v chladu. Cibuli nakrájíme na kolečka.Na oleji usmažíme vajíčka rozmíchaná s mlékem, solí a pepřem, přidáme na kolečka…
Kuřecí prsa rozkrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme.Poté přidáme olej a…
Na troše sádla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme drcený kmín, necháme rozvonět, nasypeme na menší kousky pokrájené zelí a za častého míchání zvolna…
Nakrájíme klobásku na kolečka a osmažíme 5 minut na pánvičce s trochou oleje. Odložíme ji do misky bokem.Nakrájíme cibuli na tenké pásky, oškrábané brambory na střední…
V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm jemně nakrájenou šalotku a přidáme sušené houby a kmín.Zasypeme moukou, chvíli restujeme a přidáme obě papriky. Necháme je…
Tuto českou klasickou omáčku připravíme snadno. Jíšku zalijeme vývarem, přidáme kopr a koření a povaříme. Na závěr ji zjemníme smetanou a dochutíme tak, aby omáčka byla…
Pořádná dávka čerstvých hub a poctivá porce smetany udělá z obyčejné bramboračky luxusní pětihvězdičkový pokrm. Nešetřete houbami ani smetanou, výslednou polévku si pak…
Pokud jako masový základ na tatarák použijeme špekáčky, získáme originální recept bez syrového masa a vajíčka. K dochucení nám pak poslouží kromě hořčice a kečupu také…
Zelňačka je hustá a vydatná polévka, která vás dokonale zasytí, je plná chutí a lehce pikantní díky maďarské klobáse. Můžete ji připravit s předstihem, pak bude chutnat…