Zelňačka z červeného kysaného zelí
Recept ještě nebyl hodnocenVyzkoušejte originální verzi oblíbené zelňačky s červeným kysaným zelím! Tato polévka vás zaujme nejen svou sytou barvou, ale i výraznou chutí. Ideální pro milovníky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyzkoušejte originální verzi oblíbené zelňačky s červeným kysaným zelím! Tato polévka vás zaujme nejen svou sytou barvou, ale i výraznou chutí. Ideální pro milovníky…
Recept na dobrou pomazánku přijde vždycky vhod. Tvarohová pomazánka s hermelínem a eidamem je skvělá nejen ke svačině, ale také na chlebíčky. Její příprava není nijak…
Nakrájíme maso na širší, ale tenké pásky a restujeme na mírně osmahlé cibuli, za stálého míchání, cca 5 -7 minut.Veškeré suroviny na pastu mixujeme ponorným mixérem za…
Sýry Hermelín(uložíme na 1 hodinu do lednice, aby se dobře strouhal). Potom ho nastrouháme na hrubém struhadle, párky a cibuli umeleme. Vše promícháme s majolkou,…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, vmícháme mletou papriku a po chvíli přidáme nakrájené maso. Osolíme a opepříme. Orestujeme za stálého míchání. Pak…
V nádobce s víkem promícháme víno s olejem a solí. Maso opláchneme, osušíme a rozdělíme na 4 kusy. Zázvor s česnekem a paprikou promícháme a vetřeme do každého kusu masa…
Kousky králičího masa osolíme, opepříme dáme do uzavíratelné misky, přidáme nové koření, bobkový list a promícháme se lžící oleje. Uzavřené a dáme přes noc do chladu a…
Květák je začátkem podzimu v té nejlepší kondici. Pokud se vám již omrzela příprava v trojobalu, či jako mozeček - vyzkoušejte tento recept. Upečené růžičky lahodné…
Bílé fazole s uzeninou je tradiční španělský pokrm. Je to jídlo velmi jednoduché, kde se chutě fazolí a koření nádherně propojí, doplní je opečená klobása a výsledek na…
Oblíbený segedínský guláš, pocházející z Maďarska, se povětšinou připravuje z vepřového masa. Jestliže vepřovému moc neholdujete, vyzkoušejte jeho obměnu z kuřecího masa…
V sezoně čerstvé zeleniny je velmi výhodné její přebytky zpracovat sterilací na různé pochoutky, které využijeme v zimním období, až bude zelenina nekvalitní nebo drahá.…
Tato varianta balkánské speciality - plněných zelných listů - pochází dle kuchařských mistrů „Kluků v akci” z rumunského Banátu. Připravují se zde s nakládánými kysanými…
Kuře se smetanovou paprikovou omáčkou milují nejen děti, ale také dospělí. Oblíbená klasika, podávaná s houskovým knedlíkem nebo těstovinami, krásně zasytí a vaši…
Pomazánka je skvělá na malý hlad, ale i jako pohoštění na večírek. Zkuste třeba tuto salámovou se sýrem a vajíčky. Je prostě výtečná, a přestože se jmenuje chalupářská,…
Chcete-li zužitkovat zbytek pečeného nebo vařeného masa, potom se vám bude hodit recept na výbornou masovou pomazánku. Využijete zbytky z oběda či večeře a navíc…
Pod názvem dudácká pomazánka se skrývá pomazánka z tvarohu, másla a mleté papriky, je hotová během chvíle, využijete ji tudíž jako rychlou svačinu nebo večeři.…
Gulášová polévka patří mezi klasiky české kuchyně. Kromě mletého masa, brambor, nezbytného česneku a výrazného koření ji můžeme doplnit také kysaným zelím. Polévka je…
Vylepšený vepřový guláš s nádechem divočiny voní po jalovci a díky přípravě v tlakovém hrnci je hotový opravdu rychle. Nejlépe chutná druhý den, kdy se chutě dokonale…
Tato dršťkovka je skutečně bez masa a výhradně z hlívy, super zdravé houby, která posiluje imunitu, zvyšuje tvorbu červených krvinek a zpomaluje stárnutí. A to by byla…
Zeleninu nakrájame. Na troške oleja osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, premiešame, vsypeme nakrájanú zeleninu, osolíme, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.…
Oloupané syrové brambory nahrubo nastrouháme a promícháme s česnekem, utřeným se solí. Rozprostřeme je do sádlem vymazaných zapékacích misek. Na brambory dáme kousky…
Na vále smícháme mouku, papriku, cayenský pepř, sůl, tuk, vajíčko, smetanu(podle potřeby) a nastrouhané tvarůžky (je dobré je dát před strouháním cca na hodinu do…
Šťavnaté mleté kuličky zapečené s jemně kořeněnými bramborami a zalité smetanou tvoří sytý a lahodný pokrm, který potěší celou rodinu. Ideální večeře do chladnějších dnů…