Uncle Ben´s
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme krkovičku na nudličky, orestujeme jí na másle, aby se zatáhla, trochu podlijeme a dusíme pod pokličkou přibližně 20 minut. Mezitím nakrájíme na drobno cibuli a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájíme krkovičku na nudličky, orestujeme jí na másle, aby se zatáhla, trochu podlijeme a dusíme pod pokličkou přibližně 20 minut. Mezitím nakrájíme na drobno cibuli a…
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a teprve poté přidáme česnek. Až se rozvoní, přisypeme obě…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme na kúsky narezanú mrkvu, petržlen a 1 stonku zeleru. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a cca 15 minút povaríme…
Orestujeme cibulku na oleji, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Přidáme mletou papriku, přilijeme litr vody, rozmícháme. Přidáme papriky nakrájené na nudličky,…
Vepřovou plec nakrájíme na stejně velké kostky. Do hrnce dáme trochu oleje a přidáme na jemno nakrájenou cibuli, kterou necháme jen zesklovatět. Vložíme nakrájené…
Než začneme guláš připravovat, nakrájíme brambory na kostky, párky na malé kousky a papriky na nudličky.Na oleji orestujeme cibuli, kterou jsme nakrájeli nadrobno,…
Cibuli nejdříve oloupeme a pokrájíme. Ve velkém hrnci rozpálíme sádlo, v něm osmahneme cibuli, přidáme maso, mletou sladkou a pálivou papriku a vše krátce osmahneme…
Dobře ochucená žebra patří k nejoblíbenějším připravovaným dobrotám v grilovací sezoně. Jejich příprava se sice prodlouží potřebnou dobou odležení, ale výsledek je…
Srolované kuřecí řízky plněné výbornou náplní, obalené v trojobalu a zapečené se smetanou a paprikou vám jistě zachutnají. Křupavá strouhanka na povrchu, jemné a křehké…
Tato polévka je vlastně jedna z variant tradiční oblíbené české zelné polévky. Patří mezi syté a vydatné polévky a uvařit ji znamená zcela jistě uspokojit i ty největší…
Na tyto výborné kanapky či jednohubky pomažeme plátky bagety výrazně okořeněnou šunkovou pěnou, která bude díky přidanému aspiku dostatečně tuhá. Na závěr zdobíme šunkou…
Šťavnatá kuřecí prsa, smažená v marinádě z majonézy, vás příjemně překvapí svojí křehkostí a výtečnou chutí. Podávat je můžete s hranolky, pečeným bramborem a nebo…
Zelí je jedna z klasických surovin staročeské kuchyně a zelná polévka patří k našim tradičním receptům. Uvařte si ji, jak se patří - a to s kusem dobré klobásy!
Guláš bez česneku? Věc nevídaná, kdo nevěří ať ho zkusí. Rychlý vydatný guláš , kde na druhu masa nebo uzeniny zas tak nezáleží, chutnat bude báječně i ohřívaný, nebo…
Tento lahodný pokrm spojuje českou tradici s jednoduchostí moderní kuchyně. Díky aromatické marinádě získá ryba jedinečnou chuť, zatímco brambory krásně nasáklé šťávou,…
Měkký, solený sýr, zpravidla z ovčího mléka a známý ze Slovenska, to je brynza. Použít ji můžeme jak do halušek, tak třeba jako základ na lahodnou pomazánku. Stačí ji…
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z…
Vůně zelňačky s klobásou přiláká ke stolu celou vaší rodinu. Talíř této polévky, ve které krom kysaného zelí naleznete i uzené maso, vás opravdu zasytí, polévka tak…
Masové kuličky v rajské omáčce jsou velmi oblíbeným pokrmem pro děti i dospělé. Omáčku připravíte z rajčatové passaty a spousty koření, které jí dodají tu pravou chuť.…
Aromatické olomoucké tvarůžku buď milujete, nebo nenávidíte. Pokud patříte do té první skupiny, pak vás zajisté zaujme tento recept na pikantní tvarůžkovou pomazánku.…
Frankfurtská polévka je oblíbená napříč generacemi. Můžete jí připravit pikantnější nebo lahodně jemnou. Přihodit lze více zeleniny, ale nikdy nesmí chybět brambory a…
Okapané zelí překrájíme na drobnější kousky a přidáme nudličky salámu, papriky, cibule a plátky okurek.Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, pomalu ji vyškvaříme a v…
Nevíte co o víkendu připravit k obědu? Sáhněte po osvědčeném receptu na krásně měkké a šťavnaté hovězí plátky, dušené na špeku a pórku. Pokrm nejlépe doplní sametově…
Ideální pokrm pro chladné dny, který zahřeje na těle i na duši, je dozajista vydatná polévka. Takovou je i polévka z jemné červené čočky a voňavého koření, plná barev a…