Kuřecí kari steak s italským risottem
Recept ještě nebyl hodnocenKari koření a mletou červenou papriku vmícháme do bílého jogurtu, přidáme špetku soli, pepře a olivový olej a do připravené marinády dáme odležet na cca hodinu steaky z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kari koření a mletou červenou papriku vmícháme do bílého jogurtu, přidáme špetku soli, pepře a olivový olej a do připravené marinády dáme odležet na cca hodinu steaky z…
Krůtí medailonky zprudka opečeme a uchováme v teple. Ve smetaně prohřejeme estragon (2-3 lžíce), přidáme prolisovaný česnek, jednu lžičku dijonské hořčice, na závěr…
Do hlubšího hrnce (ideálně keramického) dáme na olej osmahnout najemno nakrájenou cibuli. Po jejím zesklovatění přidáme plátek másla, rozetřený česnek, zamícháme a poté…
Nejdrive nakrajime italske klobasy na asi 2,5 cm velke kousky. Do velke panve dame asi 3 cm vody a v ni italske klobasy nechame varit asi 10 az 12 minut.Potom je…
Malé zapékací mističky vyložíme anglickou slaninou. V misce smícháme smetanu s jemně nastrouhaným sýrem a vajíčkem, osolíme a opepříme. Směs nalijeme na slaninu.…
V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje a vložíme nakrájené šalotky a česnek. Chvíli restujeme a přidáme dýni nakrájenou na malé kousky. Hokkaido neloupeme. Zalijeme…
Před samotnou přípravou nasypeme šafrán do 0,5dl (nebo velký panák) vody o pokojové teplotě a necháme chvíli odstát. Připravíme taky vývar, musíme pracovat s teplým…
Ve hmoždíři rozdrtíme bazalku, česnek, piniová jádra a koření na jemnou pastu. Směs přendáme do misky a po troškách vmícháme olej. Přidáme sýr, ještě jednou dobře…
Vše je velmi jednoduché. Lilek oloupejte, nakrájejte na kostky cca 1,5 x 1,5cm, osolte a nechte v cedníku asi hodinu vykapat. Pak lilek osušte papírovou utěrkou. …
Řepu oloupejte a nakrájejte na plátky, dejte na dno pekáčku. Na ni postupně dávejte květák, rozebraný na menší růžičky, cibuli na čtvrtky, neloupanou cuketu na plátky,…
Panenku osolíme, opepříme a lehce posypeme tymiánem. Ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Ořechy nahrubo rozmixujeme, přidáme jemně nastrouhaný parmazán,…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Připravíme mixér a vložíme do něho listy špenátu, zalijeme olejem, přidáme sýr, sůl, pepř, kešu, česnek a limetkovou šťávu.…
Prsa přes folii naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe tenkými plátky vepřového česnekového boku a pevně zavineme. Spíchneme párátky a lehce obalíme v hladké mouce…
Brokolici rozeberte na menší růžičky. V hrnci dejte vařit vodu, přidejte větší špetku soli a brokolici vložte do vody. Vařte 2 minuty, sceďte a vložte do ledové vody,…
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vsypeme do ní hříbky, šalotku a šunku a smažíme 2 - 3 minuty, dokud se vše lehce nezbarví. Do pánve rozdrobíme kostku bujonu a…
Připravíme kvásek a necháme vzejít, pak vlijeme do prosáté mouky promíchané se solí, přidáme ostatní suroviny, včetně nadrobno nakrájené klobásy a nastrouhaného…
Maso osolíme, promícháme s pestem, strouhaným česnekem, hrubě nasekanou petrželkou a zalijeme mlékem. Přidáme tolik strouhanky, aby se s hmotou dobře pracovalo.…
Kuřecí maso omyjeme,osušíme. Vložíme mezi potravinové fólie a válečkem maso zploštíme. Kuřecí plátky překrojíme na poloviny, osolíme a opepříme. Parmazán nastrouháme do…
Na oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme mleté maso. Jakmile se maso zatáhne, osolíme, opepříme, přidáme špetku oregána a tymiánu, dáme krájená rajčata…
Na olivovém oleji zpěníme česnek pokrájený na jemno, zaprášíme mletou červenou paprikou. Na pánev přidáme krevety, které osolíme, opepříme a dochutíme oreganem.Poté…
Zeleninu očistíme a nakrájíme a připravíme menší hrnec. Vložíme do hrnce máslo a zeleninu na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou - cca pul litru. Zeleninu…
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou a olejem, obalíme v parmazánu, necháme naloženo alespoň 1 hodinu v chladu. Rozehřejeme pánev nebo…
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou a olejem, obalíme v parmazánu, necháme naloženo alespoň 1 hodinu v chladu. Rozehřejeme pánev nebo…
Lilky omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na plátky silné ½ - 1 cm. Dáme je nasolené do mísy a necháme asi 20 minut vypotit. Troubu předehřejeme na 180°C. Mozzarellu…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Náš život s celiakií aneb Co na to máma, když se bezlepkovou stane dcera Áňa. Začátky jako z nepovedené pohádky
Karbanátky ze strouhané cukety a mletého měkkého salámu jsou vláčné a šťavnaté a lehce je zvládne i začátečník
Španělský salám chorizo umí udělat z obyčejných těstovin delikatesu. Kam se ještě hodí?